LIVE. Biden en Harris verwelkomen drie door Rusland vrijgelaten Amerikanen – VS hadden Navalny bij uitwisseling gevangenen willen betrekken

Rusland en enkele westerse landen hebben donderdag 26 gevangenen geruild, waaronder de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de voormalige Amerikaanse marinier Paul Whelan. Dat zegt Turkije, dat de gevangenenruil coördineert. Het zou gaan om de grootste gevangenenruil tussen Rusland en het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog. Volg alle updates over deze historische deal in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Kan België maandag winnen in Lyon? “Frans verlies geeft misschien hoop, maar nu is Italië in voordeel”

Was de interland van de Rode Duivels tegen Israël zonder toeschouwers in Hongarije geen match om naar uit te kijken, dan wacht België maandagavond om 20u45 wel een echte clash. In het Groupama Stadium van Lyon tegen de Fransen. Een nieuwe kans op revanche tegen ‘Les Bleus’. Een Frankrijk dat gisteravond zowaar onderuit ging met 1-3 tegen Italië. Maar of

Lees meer »

Corneliusfeesten kleuren opnieuw Veldegemse nazomer: “Met dank aan lokale horeca”

Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 september zetten de nazomerse Corneliusfeesten opnieuw de verkeersvrije Veldegemse dorpskern op stelten. Bars van verenigingen, de venditie en rommelmarkt zijn klassiekers. Stand-upcomedy, een streekbierenbar en kermisworp voor kinderen zijn primeurs voor ‘de kleine kermis.’
The post Corneliusfeesten kleuren opnieuw Veldegemse nazomer: “Met dank aan lokale horeca” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten met jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

Ria Bouten is directeur van cvo MIRAS regio Waregem: “Steeds meer allochtonen volgen lessen Nederlands”

Het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS ziet in Waregem het Nederlands voor anderstaligen in sneltreinvaart uitgroeien tot de belangrijkste richting in het aanbod. “Ik vind het belangrijk om snel in te spelen op de noden van de tijd”, zegt regionaal directeur Ria Bouten (54) bij de start van het nieuwe schooljaar.
The post Ria Bouten is directeur van cvo

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

De vlaggetjes wapperen opnieuw in het centrum van Oekene en dat kan maar één ding betekenen: de Gardeboefeesten komen er opnieuw aan. Niet zomaar één, want ze zijn ondertussen al aan de vijftigste editie toe. Voor de gelegenheid trekt er opnieuw een stoet door de straten.
The post Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

Lees meer »

90 seconden na noodoproep is drone al onderweg: “Kostbare tijd winnen bij brand en ongevallen”

Politie- en brandweerdiensten krijgen ogen in de lucht. Daar zorgen binnenkort de 70 droneplatformen van telecombedrijf Citymesh voor. Het plan: binnen de 90 seconden na een noodoproep de drone laten vertrekken en amper een paar minuten later al een gedetailleerd beeld krijgen van de toestand waarvoor ze uitrukken. Dit is hoe het ‘safety drone shield’ zal werken.

Lees meer »