Lefèbvre en Heuninck kunnen zich ondanks sterk einde niet plaatsen voor medalrace in 49er

Oostendenaar Yannick Lefèbvre en Jan Heuninck hebben zich woensdag tijdens de vierde dag van het olympische zeiltoernooi in de 49er-klasse op de Spelen in Parijs niet kunnen plaatsen voor de medalrace.

Het Belgische duo presteerde nochtans zeer sterk tijdens de vierde en laatste dag van de kwalificaties voor de medalrace. In de eerste regatta van de dag, de tiende in totaal, werden onze landgenoten vierde. In regatta elf en twaalf finishten ze vervolgens respectievelijk op de derde en negende plaats.

Zestiende plek

Met een nettototaal – het slechtste resultaat valt telkens weg – van 127 punten stegen ze vanaf de zeventiende plaats maar een plek. Het Chinese duo Tian Liu en Zaiding Wen eindigde als tiende met 94 punten.

De Spanjaarden Diego Botin le Chever en Florian Trittel Paul behielden met 68 punten de leiding in de 49er-klasse. Dat zijn er vijf minder dan de Ieren Robert Dickson en Sean Waddilove. De Nieuw-Zeelanders Isaac McHardie en William McKenzie zijn derde met 76 stuks.

Medalrace

Er vonden in totaal twaalf regatta’s plaats aan de kust van Marseille. Na elke regatta werden punten toegekend op basis van de volgorde aan de finish. De tien boten met de minste punten aan het einde van de twaalf regatta’s kwalificeerden zich voor de medalrace. Die medalrace, die donderdag op het programma staat, levert dubbele punten op.

De 35-jarige Lefèbvre nam al eens eerder deel aan de Olympische Spelen. In Rio in 2016 eindigde hij samen met Tom Pelsmaekers op een zeventiende plek. De 24-jarige Heuninck beleefde in Parijs zijn vuurdoop op de Spelen.

The post Lefèbvre en Heuninck kunnen zich ondanks sterk einde niet plaatsen voor medalrace in 49er is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Staf neemt ingrijpende beslissing om te verhuizen in ‘Camping Coppens’: “Ik wilde niet degene zijn die mijn kinderen iets ontnam”

“Ze werden opnieuw overvallen met angstgevoelens.” Het zijn woelige tijden in Zweden, getuige het nieuwe seizoen van ‘Camping Coppens’. Niet alleen worden Staf (43) en zijn vrouw Monique (51) geconfronteerd met de onzekerheden van hun kroost, ze besluiten ook om nogmaals te verhuizen. Wij spraken Staf over die beslissing, hoe het gaat met Beau (16) en Nora (14), en de

Lees meer »

Stefanie (28) neemt bekende winkel Lolotte over in Oostends stadscentrum

Begin september opende Stefanie Van Ryssel de conceptstore Lolotte in de Christinastraat. Ze nam de bestaande winkel over van de vorige zaakvoerster. Ondernemen zit haar in het bloed, want haar ouders baten al jaren de bekende feestzaal Ten Stuyver uit in Oostende. “We zouden het jammer vinden moest zo’n vaste waarde zijn verdwenen”, motiveert Stefanie haar beslissing om de zaak

Lees meer »

Specialisatiejaren Ter Groene Poorte krijgen totale make-over

Ook in Ter Groene Poorte werd maandag het startsein gegeven van een nieuw schooljaar. Het wordt voor de specialisatiejaren een innovatief jaar, want de voorbije maanden werd achter de schermen hard gewerkt aan een vernieuwende en creatieve invulling van deze studiejaren, die in de volksmond beter bekend zijn als de zevende jaren. Inspelen op vraag
The post Specialisatiejaren Ter

Lees meer »

Elton John in tranen na zien van eigen documentaire ‘Never Too Late’: “Ik wil dat iedereen me herdenkt als een geweldige vader”

In de nieuwe documentaire ‘Elton John: Never Too Late’ vertellen de makers het verhaal van de iconische zanger Elton John (77). Het belicht niet alleen de successen van zijn muzikale carrière, maar geeft ook een inkijk in zijn persoonlijke leven. Wanneer hij de documentaire zelf ziet op het filmfestival in Toronto, raakt hij ontroerd. “Ik wil dat er op mijn

Lees meer »

Het groot lijsttrekkersdebat: “Hoe houdt Brugge het aantal toeristen onder controle?”

Een toeristenparking aan het station, een selectievere hotelstop en de creatie van een platform om het draagvlak voor toerisme te verhogen. Deze ideetjes kruiden het eerste luik van ons lijsttrekkersdebat bij D’s Deldycke Traiteurs in de aanloop naar de kiesstrijd in Brugge.
The post Het groot lijsttrekkersdebat: “Hoe houdt Brugge het aantal toeristen onder controle?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »