Kuurnse Oshin Derieuw wint eerste kamp op Olympische Spelen en staat in de kwartfinales

Boksster Oshin Derieuw uit Kuurne heeft donderdag haar eerste kamp in de categorie tot 66 kilogram winnend afgesloten. De 37-jarige West-Vlaamse haalde het in de tweede ronde (achtste finale) op punten van de Kaapverdische Ivanusa Moreira.

De als zevende geplaatste Derieuw was vrij in de eerste ronde. Ze kwam donderdag een eerste keer in de ring van de Arena Paris Nord en had het in de eerste ronde moeilijk tegen Moreira. Ze herpakte zich in de volgende twee rondes en haalde het uiteindelijk nipt op punten (3-2).

Zaterdag tweede kamp

In de kwartfinales neemt Derieuw het zaterdag (vanaf 21.52 uur) op tegen het Chinese tweede reekshoofd Liu Yang of Alcinda Lucas Dos Santos uit Mozambique. Indien Derieuw haar kwartfinale wint, is ze sowieso zeker van een medaille. In het olympisch boksen (drie ronden van drie minuten) krijgen de verliezers van de halve finales immers allebei brons.

(lees verder onder de foto)

Oshin Derieuw valt in de armen van de bondscoach. © BELGA

Oshin Derieuw werkt in Parijs haar eerste Olympische Spelen af. Ze dwong haar olympisch ticket vorige zomer af op de Europese Spelen in Polen, waar ze brons won. Nooit eerder kon een Belgische boksster zich kwalificeren voor de Olympische Spelen.

The post Kuurnse Oshin Derieuw wint eerste kamp op Olympische Spelen en staat in de kwartfinales is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. ZILVER! Genyn snelt op 100 meter naar zijn tweede medaille, Habsch zesde

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Ook in de avondsessie was het raak. Peter Genyn bezorgde België een zilveren medaille op de 100

Lees meer »

YouTube-fenomeen Dirk Desseyn op Radio 2

Dirk Desseyn (77) plaatst sinds mei 2022 orgelversies van klassieke evergreens op YouTube. Sinds Dirk in november vorig jaar opnames met zijn gloednieuwe digitale orgel op YouTube begon te posten, schoten de likes, de weergaves en het aantal abonnees de hoogte in. Dirk haalde in augustus zelfs twee maal Radio 2.
The post YouTube-fenomeen Dirk Desseyn op Radio 2

Lees meer »

Blinken spreekt steun uit voor gevluchte Venezolaanse presidentskandidaat

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zondag (lokale tijd) zijn steun uitgesproken voor de presidentskandidaat van de Venezolaanse oppositie, Edmundo Gonzalez Urrutia, die naar Spanje vluchtte. Sinds de omstreden presidentsverkiezingen eind juli, verhoogde de autoritaire president Nicolas Maduro de druk op de oppositieleider.

Lees meer »

Elton John weet al wat er op zijn grafsteen moet komen te staan

Elton John weet al wat er na zijn overlijden op zijn grafsteen moet komen te staan. Tijdens de première van zijn autobiografische film ‘Elton John: Never Too Late’ op het Toronto International Film Festival liet de artiest zich ontvallen dat hij op zijn graf niet herdacht wil worden als succesvolle muzikant, maar als betrokken familieman.

Lees meer »