Kunstgroep Magenta exposeert schilderijen, foto’s en beelden in Stadshalle in Nieuwpoort

Nog tot en met dinsdag 13 augustus exposeert Kunstgroep Magenta in de Stadshalle in Nieuwpoort schilderijen, foto’s en beelden.

Al meer dan 10 jaar schilderen de acht artistieke creatievelingen van Kunstgroep Magenta samen. Vroeger deden ze dat in Eggewaartskapelle, sinds 2022 vonden ze een nieuwe mooie stek in De Speelberg, op de voormalige site van de school in Alveringem. “Sedert we zijn verhuisd naar ons nieuwe atelier waar we dankzij de gemeente veel comfort en ruimte hebben gekregen, hebben we ook voor een nieuwe naam gekozen”, zegt Ann Vanoverberghe.

“We veranderden onze vroegere naam ‘Kunst en Vriendschap’ in ‘Magenta’. Magenta is een extraspectrale kleur, een kleur die niet voorkomt in het elektromagnetische spectrum. De zuivere magentakleur verkrijg je enkel door gelijke hoeveelheden rood en blauw licht te mengen. Maar de naam is ook gelinkt aan een anilinekleurstof die in 1859 werd gemaakt en gepatenteerd door een Franse chemicus die dit eerst nog fuchsine noemde, naar de fuchsiabloem.”

Zevende tentoonstelling

“We hebben al vaker in Nieuwpoort tentoongesteld”, zegt Katrien Vandenberghe. “Dit wordt onze zevende expo. We werken niet volgens een thema. Ieder heeft een eigen stijl, en we proberen elkaar te stimuleren in het groepsgebeuren. We organiseren twee keer per jaar een tentoonstelling, en dat is telkens een uitdaging. Elk jaar doen we ook mee aan Toeren en Loeren in Veurne. Op deze expo in Nieuwpoort nodigen we ook dit jaar een gastkunstenaar uit. Dat is Luc Famaey uit Diksmuide.”

Pas op zijn 50ste begon Luc Famaey schilderen en volgde les aan de academie in Ieper en Diksmuide. Op zijn 55ste startte hij met beeldhouwen. Hij schildert veelal menselijke emoties of abstracte beelden en werkt hoofdzakelijk in olieverf. Voor zijn beeldhouwwerken kiest hij witsteen, marmer, springstone, serpentijn… “Ik laat de steen spreken, vorm of figuur ontstaan spontaan tijdens het bewerken”, aldus Luc Famaey. Buitenbeentje in het gezelschap is Frans Van Eert, die ook fotografisch werk brengt.

De kunstgroep komt elke woensdag samen, van 10 tot 17 uur, en ’s middags picknicken ze samen. “We dagen elkaar en onszelf uit, we willen onze blik verruimen en actief blijven”, klinkt het unaniem. “Er is altijd nood aan nieuwe projecten, en we bezoeken ook samen andere expo’s en musea.”

Praktisch: Afspraak in Zaal Berquin (bovenzaal Stadshalle) op het Marktplein in Nieuwpoort. Vrij te bezoeken op maandag tot en met donderdag van 13 tot 18 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur. Info: [email protected].

The post Kunstgroep Magenta exposeert schilderijen, foto’s en beelden in Stadshalle in Nieuwpoort is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gered dankzij briefje in McDonald’s: ouders proberen eigen dochter te ontvoeren naar Turkije

Een briefje met een noodkreet dat ze ontvoerd was, tijdens een tussenstop in de handen geduwd van een verkoopster bij McDonalds in Hongarije. Dat bracht de gevangenhouding van een meisje door haar eigen ouders ten einde voor ze helemaal in Turkije waren. Haar ouders uit Hamme, en enkele familieleden die hielpen bij de ontvoering, werden door de Dendermondse rechtbank veroordeeld.

Lees meer »

Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo

Vakantieboerderij Hof Ter Lo had het voorbije weekend Vlaams minister voor Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding Bejamin Dalle op bezoek. En het was een speciaal weekend voor de CD&V-minister, want hij vierde er vrijdag zijn 42ste verjaardag.
The post Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luchthaven Tel Aviv schrapt vluchten tijdens algemene staking

De Amerikaanse regering werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te komen. Als dit niet lukt, kan dat betekenen dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit de onderhandelingen. Dat hebben anonieme regeringsfunctionarissen tegen ‘The Washington Post’ gezegd. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »