Kunstenaars versus de stad Antwerpen: wie wint de juridische strijd om het Godshuis?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Grondwaterpeil blijft hoger dan normaal

Na de zware regenval in de eerste helft van augustus, registreert de Vlaamse Milieumaatschappij in meer dan 9 op de 10 meetplaatsen normale, hoge tot zelfs zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het grondwaterpeil blijft algemeen veel hoger dan normaal, maar wel wat minder uitzonderlijk dan de voorbije maanden. De 14-daagse gemiddelde debieten bleven wel gelijk of

Lees meer »

Onderhandelaars nieuwe regering zijn het eens: gedaan met fiscaal cadeau tot 5.000 euro voor wie fors renoveert

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

Kaaskeurig breidt aantal afhaalpunten verder uit

Na 44 jaar zegden Hans Decock en zijn echtgenote Ingeborg Wyndels de weekmarkten vaarwel, maar de passie voor de kazen bleef en resulteerde in Kaaskeurig. Met een heuse kaaswebshop en afhaalpunten in automaten biedt Kaaskeurig 50 verschillende soorten kaas aan.
The post Kaaskeurig breidt aantal afhaalpunten verder uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van klimmen in Damme tot speuren in Waregem: dit zijn onze 5 tips voor Open Monumentendag

Op zondag 8 september tekenen we opnieuw present voor Open Monumentendag. Het thema En route! focust op hoe mensen en ideeën altijd in beweging zijn, langs eeuwenoude routes over land, spoor of water. Dat levert een uitgebreid programma op dat opnieuw getuigt van een rijke en soms vergeten geschiedenis. Ook West-Vlaanderen neemt deel met verschillende activiteiten.
The post Van

Lees meer »

“Ziet er op dit moment niet te best uit”: ploegleider Niermann schat WK-kansen Van Aert, die hechtingen in knie kreeg, somber in

De knie van Wout van Aert (29) na zijn valpartij in de Vuelta is gisteren gehecht. Dat vertelt Grischa Niermann, ploegleider bij Visma-Lease a Bike, aan VTM NIEUWS. Van Aert gaat vandaag naar huis van zodra hij wordt ontslagen in het ziekenhuis van Santander. Niermann: “Geen breuken is heel goed nieuws, maar het blijft een zware blessure. Het duurde lang

Lees meer »

Roeselarenaar krijgt vier jaar cel voor messteken aan inmiddels overleden partner

Een zoveelste ruzie tussen een koppel op een appartement in Roeselare ontaardde in een steekpartij. Een 70-jarige vrouw overleefde maar op het nippertje. Haar partner kreeg daarvoor van de rechter een celstraf van vier jaar voor poging doodslag. De helft van de straf is voorwaardelijk, als hij zich aan enkele voorwaarden houdt. Aan het slachtoffer moet hij ruim 6.000 euro

Lees meer »

Veurne La Fête sluit zomer in stijl af op Grote Markt

De zomer afsluiten deed Veurne opnieuw in stijl op vrijdagavond 6 september met Belgische toppers als belangrijkste ingrediënten en op de Grote Markt als unieke locatie.
The post Veurne La Fête sluit zomer in stijl af op Grote Markt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Evacuatie van kindjes met beperking door brandende frietketel in Ieperse dagopvang: “Personeel heeft goed gehandeld”

In de keuken van een Ieperse dagopvang voor kinderen met beperking brak maandagvoormiddag brand uit door een oververhitte frietketel. De 24 aanwezige kinderen werden geëvacueerd en opgehaald door de ouders.
The post Evacuatie van kindjes met beperking door brandende frietketel in Ieperse dagopvang: “Personeel heeft goed gehandeld” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks het WK voor junioren in Zürich?

Louic Boussemaere vierde vorige week zijn 18de verjaardag. De tweedejaarsjunior uit Diksmuide rijdt voor het jeugdteam van Decathlon AG2R La Mondiale en maakt deel uit van het klimproject van Belgian Cycling. “Ik heb dit seizoen opnieuw een stap vooruit gezet”, vertelt hij.
The post “We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks

Lees meer »

Welke deadline is nog haalbaar voor Vlaamse en federale formatie? “Partijen vrezen toegevingen te moeten doen, zo dicht bij verkiezingen”

Nu CD&V en Vooruit bezwaren blijven maken bij de startnota’s van Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) lijkt ook die regeringsvorming in het vaarwater te komen van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat zegt politicoloog Carl Devos (UGent). Welke deadline is nu nog realistisch voor de Vlaamse formatie? En wanneer steken ze federaal ook eens een tandje bij?

Lees meer »