Krijgen we binnenkort een Vlaamse NMBS? Als het van N-VA afhangt, wel

Vlaanderen zelf voor zijn treinen laten zorgen. Het staat nog steeds in de federale onderhandelingsnota’s. Hoeveel kans maakt het precies?

 

Meer krantenkoppen in België

Marieke Blomme is gestart met recordpoging zwemmen in Meer van Genève

Sportcoach Marieke Blomme is deze ochtend om 07.00 uur gestart met haar recordpoging. Ze wil de lengte van het Meer van Genève zwemmen in minder dan 22 uur tijd. Daarvoor moet de sportvrouw 73 kilometer afleggen. Met haar stunt steunt ze het goede doel.
The post Marieke Blomme is gestart met recordpoging zwemmen in Meer van Genève appeared first

Lees meer »

Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel”

Team Deerlijk gaat met huidig eerste schepen en lijsttrekker Bert Schelfhout voluit voor de burgemeesterssjerp tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. “We hebben een heel sterke lijst”, stelt voorzitter Kris De Leeuw. “Ons doel? De grootste partij van Deerlijk worden.”
The post Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko, op Facebook. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

VRT-topman vandaag op het matje, maar moet niet vrezen voor ontslag: hij verziekte de sfeer, maar geld rolt binnen

Frederik Delaplace, CEO van de VRT, mag het deze namiddag gaan uitleggen in het Vlaams Parlement. Hij zal er ondervraagd worden over het ontslag van netmanager Lotte Vermeir, en ook zijn eigen functioneren zal tegen het licht worden gehouden. Op de VRT vindt een meerderheid van de werknemers het de hoogste tijd. Toch lijkt Delaplace niet meteen te moeten vrezen

Lees meer »

4 arrestaties in corruptiezaak rond bouwgroep CFE, onder wie vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand

Het federaal parket heeft na huiszoekingen in ons land 4 mensen opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een corrputiezaak rond bouwgroep CFE. Ook in Frankrijk werden er tegelijkertijd huiszoekingen uitgevoerd. Volgens onze informatie is een van de Belgische gearresteerden Luc Bertrand, topman van CFE en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »