KMI kondigt code geel af: risico op hevig onweer met hagel en windstoten

Het wordt vandaag een zeer onstabiele dag met zon en wolken, maar er is ook kans op lokale, intense onweersbuien. Het KMI kondigt code geel af, met kans op hagel en windstoten.

Meerdere berekeningen gaan uit van zeer lokaal tientallen millimeters neerslag in zeer korte tijd, maar er is geen overeenstemming over de locatie(s)”, zo laat het KMI weten. “Door de onzekerheid geven we op provinciaal niveau code geel, maar zeer lokaal kunnen (flinke) problemen van wateroverlast ontstaan.”

Het onweer veroorzaakte om 7 uur overlast in Brussel. De brandweer is momenteel bezig met acht interventies voor ondergelopen wegen, wordt gemeld aan ‘VTM Nieuws’. In totaal worden dertig oproepen behandeld. Dertien andere zijn al afgewerkt. Meerdere tunnels zijn afgesloten door wateroverlast. Ook in het station van Leuven wordt wateroverlast gemeld.

Tegen de avond wordt het droger en komende nacht zijn er op de meeste plaatsen opklaringen met nog enkele wolkenvelden. De temperaturen zakken tot 14 à 17 graden.

Vrijdag start op sommige plaatsen grijs, met nevel, mist of lage wolken. Overdag wordt het vrij zonnig met stapelwolken en maximumtemperaturen van 20 à 27 graden.

Het weekend begint met brede opklaringen, maar in de loop van zaterdag neemt de bewolking toe. Op de meeste plaatsen blijft het droog. In het centrum van het land gaat het kwik tot 24 graden.

Zondag schijnt de zon en trekken er af en toe wolkenvelden langs. Het blijft op de meeste plaatsen droog, met maxima rond 22 graden in het centrum.

The post KMI kondigt code geel af: risico op hevig onweer met hagel en windstoten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Minstens één dode, twee extra exits en belandt Marianne in de cel? 30ste seizoen van ‘Thuis’ start dramatisch

Verdwijnt Marianne uit ‘Thuis’ omdat ze naar de gevangenis moet? Wie is de mysterieuze schutter in het gerechtsgebouw en wie raakte er gewond? En gaat Tamara eindelijk op zoek naar haar ontvoerde kinderen? Die hamvragen worden maandag bij de start van het 30ste seizoen opgelost. De VRT 1-soap belooft een dramatische start, want deze week valt er al zeker één

Lees meer »

Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke

Op zondag 8 september organiseren Stefaan Martens en Ann Dewulf op hun domein d’Oude Zwinhoeve in Oostkerke een grote internationale koetsenparade. “De hele dag door showen de menners hun mooie paarden en historische koetsen, terwijl ze hun behendigheid demonstreren”, zegt Stefaan Martens.
The post Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse regering na lange zit akkoord over regeerprogramma

De Nederlandse regering heeft overeenstemming bereikt over een regeerprogramma, waarin het akkoord op hoofdlijnen tussen de vier coalitiepartijen nader is uitgewerkt. Het vergde wel lange en intensieve gesprekken, erkenden meerdere bewindslieden na afloop van een ministerraad die uren langer duurde dan gebruikelijk.

Lees meer »

LIVE VUELTA. Eerste renners rollen van het startpodium, Victor Campenaerts om 16u54 aan zet: “Ik ga er vol tegenaan gaan”

De Vuelta komt vandaag definitief tot een eind. Primoz Roglic staat comfortabel in het rood en lijkt zijn vierde Vuelta-overwinning bijna op zak te hebben. Vervolledigen O’Connor en Mas het eindpodium of weet iemand anders hun plek nog af te snoepen? En wie wint de afsluitende tijdrit? Mis niets van de slotetappe via onderstaande liveblog.

Lees meer »