Kinesiste Marie werkte mee aan laatste stappen richting Parijs voor Oshin Derieuw: “Ze is vriendin van me geworden”

Op donderdag 1 augustus vindt de eerste wedstrijd van Oshin Derieuw op de Olympische Spelen plaats. De Kuurnse staat er in goede vorm dankzij haar kinesiste Marie Derolez. Derieuw liep namelijk nog een vervelende schouderblessure op een maand voor de Spelen. “Ik denk dat Oshin alles kan winnen.”

Donderdag 1 augustus komt de Kuurnse boksster Oshin Derieuw (37) voor het eerst in actie tijdens het olympisch bokstoernooi. Ze staat in de achtste finale van de categorie tot 66 kg tegenover de Kaapverdische Ivanusa Moreira en dat is op zich al historisch, want ze is de eerste Belgische ooit die een ticket voor de Olympische Spelen in de wacht sleepte in die discipline.

Vrienden

Ook haar kinesiste Marie Derolez van sportkinesitherapie SQUADT in Waregem zal de wedstrijden van dichtbij volgen. “Oshin komt hier sinds 2017 langs en vanaf 2020 ben ik samen met een collega haar kinesiste. Ze is echt een vriendin van me geworden”, klinkt het.

Hoe gaat het dan met Oshin net voor haar eerste wedstrijd? “Ik hoor haar om de twee of drie dagen en heb alleszins de indruk dat ze alles goed kan plaatsen. Ze blijft eigenlijk redelijk rustig, maar die eerste wedstrijd mag voor haar wel gaan beginnen. Ze zit nu al een week in het olympisch dorp. Ze blijft heel gefocust en is er klaar voor.”

Schouderblessure

Oshin is trouwens niet enkel mentaal klaar voor de wedstrijd. Marie Derolez en haar collega’s hebben haar klaargestoomd in de laatste maand voor de Spelen, ondanks een schouderblessure: “Ongeveer een maand voor de Olympische Spelen liep ze een schouderblessure op tijdens een sparring op trainingsstage. Daar waren we helemaal niet op voorzien. Daarna hebben er dan voor gezorgd dat ze één week lang geen directe impact had tijdens de trainingen. We voorzagen ook tien dagen lang alternatieve oefeningen. De schouder had nood aan wat rust.”

“Daarnaast waren er ook wat problemen met haar achillespees, maar dat is iets wat af en toe wel terugkomt bij Oshin. Dat heeft te maken met een teveel aan trainen. Het was een acute ontsteking, wat ervoor zorgde dat het eventjes alle hens aan dek was. We hebben geprobeerd om opnieuw alles zo rustig mogelijk aan te pakken en ik zou zeggen dat de twee problemen nu goed onder controle zijn. Oshin zal in Parijs in goede vorm verkeren.”

Marie Derolez zal mogelijk ook afzakken naar de Franse hoofdstad: “Voor de wedstrijd van donderdag kan ik er niet bij zijn, maar als ze naar de kwartfinale gaat zaterdag, dan ben ik erbij. Stel dat ze dan nog verder geraakt, dan kan ik jammer genoeg niet langer aanwezig zijn. Ik ga naar het EK triatlon met de triatlonfederatie.”

Goud?

En is die kans dan ten slotte groot? “Ik zou zeggen dat Oshin alles kan winnen, maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet alle mogelijke tegenstanders ken. Ze kan alleszins ver geraken.” Wij duimen alleszins mee!

The post Kinesiste Marie werkte mee aan laatste stappen richting Parijs voor Oshin Derieuw: “Ze is vriendin van me geworden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Zo zagen we Bianca Censori zelden: vrouw van Kanye West kiest voor ingetogen outfit tijdens solotrip

Bianca Censori (29) staat bekend om haar vaak nietsverhullende outfits. Maar nu zijn er nieuwe beelden opgedoken van de Australische architecte tijdens een wandeling in Melbourne met en onbekende vriend. De beelden dateren van mei, maar worden nu pas gedeeld op sociale media. Ze draagt een een donkere broek en een oversized trui, met de kap over haar hoofd. De

Lees meer »

“Misschien moet hij stoppen met wenen”: achtvoudig wereldkampioen Ogier haalt stevig uit naar WK-leider Neuville

WK-leider Thierry Neuville heeft de eerste wedstrijddag van de Rally van Griekenland als derde afgesloten na een moeilijke start. Maar nog belangrijker voor de Belg was de pechdag van concurrent Sébastien Ogier. De Fransman reed een lange tijd aan de leiding, tot een turboprobleem hem terugsloeg. Enkele uren na de race haalde de achtvoudige wereldkampioen stevig uit naar onze landgenoot.

Lees meer »

Hamas bereidde zich jarenlang voor op ondergrondse oorlog tegen Israël: handleiding beschrijft hoe je door pikdonkere tunnels navigeert en zo veel mogelijk doden maakt in kleine ruimte

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die laten zien dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Ze omvatten onder meer een gevechtshandleiding die beschrijft hoe je je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza verplaatst en zo veel mogelijk doden maakt in een kleine ruimte. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste

Lees meer »

Emotionele Jean-Marie Pfaff getuigt over home-invasion: “Ik heb altijd in de goedheid van de mensen geloofd, maar nu hangen er drie sloten aan mijn poort”

De openbare aanklager heeft acht jaar gevangenisstraf gevorderd tegen de Servo-Kroatische gangsters die Carmen Pfaff in augustus 2023 mishandelden en gijzelden voor een handvol juwelen en een Rolex. Echtgenoot Jean-Marie vertelde in de rechtbank tijdens een emotionele getuigenis wat Carmen sindsdien doormaakt. “Ze leeft in constante angst”, aldus een wenende Jean-Marie. “Haar mooie oude dag is verwoest.”

Lees meer »

Vzw Préparé heeft met ‘Suskewiet’ nieuwe productie klaar: “Het is geen doorsnee komedie geworden”

Na enkele kleinere producties heeft het Tieltse theatergezelschap vzw Préparé een volwaardige nieuwe productie klaar. Met ‘Suskewiet!’ brengen ze het verhaal van het bestuur van een vinkenmaatschappij dat zich voorbereid op hun jubileumfeest.
The post Vzw Préparé heeft met ‘Suskewiet’ nieuwe productie klaar: “Het is geen doorsnee komedie geworden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De Beker is elk seizoen een doel van Zulte Waregem”: Lukas Willen opgelucht na eerste driepunter en klaar voor bekeravontuur

Oef, de kop is eraf. Essevee heeft de eerste driepunter beet na een 1-0-zege tegen Lokeren-Temse, én dat zelfs voor eigen volk. Zondag volgt al de eerste opdracht in de beker tegen Sparta Petegem. “De Beker van België is altijd een doel voor Zulte Waregem”, klinkt het strijdvaardig bij Lukas Willen (21).
The post “De Beker is elk seizoen

Lees meer »

“Een teleurstelling? Maar nee, de tijden zijn veranderd”: Walter Vanlerberghe stichtte in 1982 de PVV, zoon Ludwig nu Spoor8770

In oktober 1982 kwam Walter Vanlerberghe op met de PVV-lijst en werd hij verkozen. Zes jaar later kwam de kartellijst SPVVU op, maar dat werd een teleurstelling. Walter stapte ontgoocheld uit de politiek. Maar liefst 42 jaar later begon zoon Ludwig met Spoor8770. Breekt hij de meerderheid of wordt het ook een teleurstelling?
The post “Een teleurstelling? Maar nee,

Lees meer »

VRT-CEO Delaplace weert zich na pittige vragen in Vlaams Parlement over interne conflicten: “Dit is geen ziek bedrijf”

"U zit met een joekel van een probleem": VRT-CEO Frederik Delaplace werd flink aan de tand gevoeld in het Vlaams Parlement over de interne conflicten en recente ontslagen van topmanagers binnen de openbare omroep. Groen en Open VLD vroegen zelfs een audit. Maar Delaplace verdedigde zich. "Ik geloof niet dat er een algemene vertrouwenscrisis is binnen de VRT."

Lees meer »

Wagen belandt tegen glazen inkom van rijwoning in Wervik

In de Geluwesesteenweg in Wervik gebeurde maandagavond even 19.30 uur een spectaculair verkeersongeval. De bestuurder van een blauwe Citroën Berlingo belandde in een lange bocht even voorbij het kruispunt van de Hovenierstraat tegen de rijwoning van schrijnwerker Gregory Depoutre.
The post Wagen belandt tegen glazen inkom van rijwoning in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

KFC Aarsele viert 80-jarig bestaan met hopelijk een promotie: “Onze jongeren hebben honger om weer in derde provinciale te spelen”

Voetbalclub KFC Aarsele bestaat 80 jaar en dit zal gevierd worden. Zo is er op 14 en 15 september al de jaarlijkse barbecue, maar er komt nog meer aan. Voorzitter Phillipe Vindevogel, die ondertussen al twee jaar aan het roer staat, wil ook sportief één en ander zien bewegen.
The post KFC Aarsele viert 80-jarig bestaan met hopelijk een

Lees meer »

Automobilist (22) speelt na amper drie jaar rijden al voor tweede keer rijbewijs kwijt: “Lesje te laat geleerd”

Amper 22 jaar en nog maar drie jaar houder van een rijbewijs, maar een jongeman uit Spiere-Helkijn moest zich donderdag al voor de derde keer voor een politierechter verantwoorden. Met 1,59 promille alcohol in het bloed knalde hij in Bissegem (Kortrijk) tegen een paal. Er wacht hem een lange weg vooraleer hij opnieuw de weg op kan…
The post

Lees meer »

Geen smartphones meer op het Da Vinci Atheneum

Het Da Vinci Atheneum startte het nieuwe schooljaar met enkele opvallende veranderingen. Smartphones zijn voortaan verboden op het schoolterrein en de leerlingen worden aangemoedigd om herbruikbare flessen te gebruiken, die ze kunnen vullen aan de nieuwe watertap van Brita.
The post Geen smartphones meer op het Da Vinci Atheneum appeared first on KW.be.

Lees meer »