Kapper Karel Hoffman versterkt lijst N-VA-VISIE in Jabbeke: “Vooral op vlak van inspraak en communicatie kan het veel beter”

Het is N-VA-VISIE menens om met haar verruimingsbeweging en sterke nieuwkomers de macht te grijpen in Jabbeke. Kapper Karel Hoffman komt de lijst versterken. Niet langer kan alleen CD&V vissen in de vijver van vertegenwoordigers van het gemeenschapsleven.

Heel wat nieuwe mensen, onder wie opvallend veel vrouwen, zijn bereid zich te engageren bij N-VA-VISIE, al dan niet als onafhankelijke. Diego Ghesquiere, Monique Maertens, Nadine De Grande, Liliane Cocquyt, Adhemar Vandamme, Lien De Gendt en ook Karel Hoffman zijn nieuwkomers op de lijst.

Derde generatie

Vooral met Karel Hoffman (57) scoort de oppositiepartij. Hij is vergroeid met Jabbeke, is een van de sterkhouders van het socioculturele leven in Jabbeke, iemand die tot voor kort eigenlijk sowieso op de lijst van CD&V zou belanden mits belangstelling voor een mandaat.

Hoffman is derde generatie van de kappersfamilie in de Jabbeekse Dorpsstraat. Hij is eveneens al decennialang een van de drijvende krachten van het Jabbeekse theater, bestuurslid van het Davidsfonds en lid van de lokale raad voor economie. Hij volgde altijd al het lokale reilen en zeilen én heeft altijd en gefundeerde mening over een aantal ingrepen. Denk maar aan de dorpskernvernieuwing of het stopzetten van de Jabbeekse vrijdagmarkt.

Adviesraden

“Ik heb een goed contact met het lokaal bestuur, maar een aantal zaken moeten verbeteren. Het kan echt wel professioneler. Jabbeke moet ambitieuzer zijn voor zijn cultuurbeleid, nu lijkt alles naar sport te gaan. Er is vraag naar kwalitatieve activiteiten én een diverser aanbod. Vooral op vlak van inspraak en communicatie kan het veel beter.”

“Al van bij de oprichting zetel ik in de gemeentelijke adviesraad voor economie, maar met de adviezen wordt eigenlijk geen rekening gehouden. Ik hoor dat ook bij andere adviesraden. Ook de bouwdrang in de centra mag best wat minderen, dit vraagt een degelijk beleidskader.”

Geen lidkaart

Karel Hoffman kocht geen lidkaart van de N-VA, maar stelt zich als onafhankelijke verkiesbaar op de lijst van N-VA-VISIE.

“N-VA heeft een resem mensen met capaciteiten, ik geloof in hun kracht om te besturen. Geen idee hoeveel stemmen ik haal, maar ik hoop om verkozen te geraken maar ook om geen klanten te verliezen,” lacht Karel. “Ik wil gewoon een steentje bijdragen om de gemeente te verbeteren.”

The post Kapper Karel Hoffman versterkt lijst N-VA-VISIE in Jabbeke: “Vooral op vlak van inspraak en communicatie kan het veel beter” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat”

Op zondagnamiddag 8 september heeft de première plaats van ‘Lelies’ in het Fakkeltheater in Antwerpen. De rol van de jonge Bilodeau wordt gespeeld door de 24-jarige Joppe Dekoker uit Heestert.
The post Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alena Bednarikova, verrassende kandidate met migratieachtergrond, op lijst Vlaams Belang Kortrijk: “Toonbeeld van geslaagde integratie”

Alena Bednarikova, met wortels in Slowakije, stapt in de politiek en zal bij de komende lokale verkiezingen opkomen op de lijst van Vlaams Belang Kortrijk. Dat kondigt Alena Bednarikova aan, samen met lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Wouter Vermeersch (Vlaams Belang).
The post Alena Bednarikova, verrassende kandidate met migratieachtergrond, op lijst Vlaams Belang Kortrijk: “Toonbeeld van geslaagde integratie” appeared first on

Lees meer »

Mexicaans Hooggerechtshof staakt tegen justitiehervorming

Het Hooggerechtshof van Mexico heeft zich aangesloten bij het protest tegen een geplande justitiehervorming in het Noord-Amerikaanse land. Met acht stemmen tegen drie beslisten de rechters om hun werkzaamheden deze week op te schorten, luidt het dinsdag in een officiële mededeling.

Lees meer »

Westlandia opent nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg: “Blijven investeren in verbetering van infrastructuur en aanbod”

Westlandia opende op donderdag 5 september officieel de nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg in Ieper, die eerder dit jaar al in gebruik werden genomen. “Ondanks een uitdagend jaar blijven we investeren in de verbetering van onze infrastructuur en ons aanbod”, aldus Ignace De Ro, algemeen directeur van het maatwerkbedrijf.
The post Westlandia opent nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg: “Blijven

Lees meer »

Nota formateur Diependaele (N-VA) voorlopig “onvoldoende” voor Rousseau (Vooruit) – Mahdi (CD&V) vindt dit “niet geruststellend”

Na een bemiddelingsopdracht van Maxime Prévot (Les Engagés) is Bart De Wever (N-VA) opnieuw aan zet als federaal formateur. Ondertussen probeert Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zijn formatie te doen landen En in Brussel loopt de regeringsvorming in de soep. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »