Joppe (25) uit Wervik plots wereldberoemd met ‘Free Palestine’-interview op de Spelen: “Zot om zo viraal te gaan”

"No politics here!" "Free free Palestine!" De reactie van Joppe Billiau (25) op een boze Israël-supporter gaat de wereld rond na een interview tijdens de match Israël-Mali op de Olympische Spelen. "Het is bizar. Ik wou alleen maar over voetbal praten", zegt de Vlaamse student, nu een internetlegende. 

Meer krantenkoppen in België

Opklaringen en wolken wisselen elkaar af, later buien

Er valt zondag eerst wat lichte regen in het oosten van het land. Elders zijn er soms brede opklaringen. Daarna wordt het wisselend bewolkt en vaak droog. Tegen het einde van de namiddag neemt de bewolking toe, gevolgd door lichte regen in het uiterste westen, meldt het KMI. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden.

Lees meer »

“596 krijgsgevangenen gruwelijk mishandeld en vermoord in één week tijd.” Zo gingen de Russen tekeer bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »

Vier maanden effectieve celstraf voor beruchte tafelschuimer uit Kortrijk

De beruchte tafelschuimer Bart V. (46) uit Kortrijk is op de correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van vier maanden voor flessentrekkerij. In Kortrijk en Gent bleven er onbetaalde rekeningen in Kortrijk en Gent achter.
The post Vier maanden effectieve celstraf voor beruchte tafelschuimer uit Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aaron Blommaert en uiteraard papa Willy Sommers zijn al fan: Luna De Gieter voorziet BV’s van op maat gemaakte juwelen

De Gieter ruilde Willy een halve eeuw geleden in voor Sommers, maar in de aftiteling van de laatste ‘Tien om te zien’ stond zijn familienaam vol trots te blinken. Dankzij de juwelen van dochter Luna (21). Als kersverse goudsmid ontwierp ze de ringen van Aaron Blommaert en vaderlief. “Een hele eer dat ze mijn creaties op tv wilden dragen, hopelijk

Lees meer »

LandMarck zoekt deelnemers voor eerste editie van MARCKT

Na de succesvolle editie van LandMarck Leeft! eind mei, organiseert LandMarck nu een najaarsevenement voor de Kortrijkzaan op zondag 20 oktober. MARCKT wordt een dag waarop de volledige site in marktsfeer wordt ondergedompeld en daarvoor zoekt de organisatie nog deelnemers.
The post LandMarck zoekt deelnemers voor eerste editie van MARCKT appeared first on KW.be.

Lees meer »