Jongen (17) die 2 weken geleden in Oostende uit water werd gehaald, overleden, zijn broer (11) evolueert gunstig

Op donderdag 18 juli werden twee broers van 17 en 11 jaar uit de zee gehaald in Oostende nadat ze in moeilijkheden raakte. De oudste broer is afgelopen woensdag uiteindelijk overleden. De toestand van de jongste broer evolueert gunstig.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe kwetsbaar is ons land vandaag tegen luchtaanvallen? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Noël Keersebilck, eredirecteur van Roeselaarse Reo Veiling, overleden

In Roeselare is Noël Keersebilck, de gepensioneerde directeur van de Reo Veiling in Roeselare overleden. Hij was zopas 77 geworden. Hij was doctor in de landbouwwetenschapen en was directeur van de groente- en fruitveiling van 1993 tot 2008 en heeft er zijn stempel gedrukt. Ook op andere domeinen was hij actief, onder meer als voorzitter van de West-Vlaamse maatwerkbedrijven.

Lees meer »

Jarenlang vocht Maxime (52) tegen overlast door transportbedrijf, nu kondigt hij verhuizing aan: “Hier gaan we nooit rust vinden”

Komt er een einde aan de saga tussen Maxime Ceragioli (52) en transportfirma Livlina uit Sint-Niklaas? Na jaren van juridisch getouwtrek over geluidsoverlast heeft de buurman van het bedrijf inmiddels recht op zo’n 250.000 euro aan dwangsommen, maar hij wil naar eigen zeggen een punt zetten achter de strijd: “Ik trek naar het buitenland: op deze plek gaan we nooit

Lees meer »

Oude en huidige bewoners Elzendamme komen voor de vierde keer bijeen

Elzendammenaars Luc Debergh (uiterst rechts op de foto) en Lode Pysson (achteraan, vierde van links) organiseerden voor de vierde keer een fijn buurtfeest voor alle huidige en vroegere bewoners van Elzendamme, een gehucht van Oostvleteren aan de IJzer. In totaal gingen zo’n 80 Elzendammenaars op hun uitnodiging in. Plaats van het feestgebeuren was aan de
The post Oude en

Lees meer »

Bistro’s en shop AZ Delta Rumbeke zijn voortaan alcoholvrij

Bezoekers en patiënten kunnen voortaan geen alcohol meer kopen in de bistro’s of shop van het AZ Deltaziekenhuis met campussen in Menen, Torhout, Roeselare en Rumbeke. Volgens AZ Delta brengt alcoholgebruik verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom komen er meer alcoholvrije dranken in de plaats. Een glaasje op de kraamafdeling kan wel nog, als bezoekers dat zelf meebrengen.

Lees meer »

Geinspireerd door Marieke Vervoort en met crowdfunding naar Paralympische Spelen: wie is Léa Bayekula?

Na haar ontgoochelende terugval in het zicht van de meet op de 800 meter pakt Léa Bayekula dan toch paralympisch goud op de 100 meter: zo beleeft Léa Bayekula een ijzersterk debuut in Parijs. Wie is de 29-jarige Brusselse rolstoelatlete die nog advies kreeg van de legendarische Marieke Vervoort en als studente met crowdfunding haar paralympische sportdroom wou waarmaken?

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »

“Mijn hart brak toen Beau dat zei”: nieuw seizoen ‘Camping Coppens’ toont grote veranderingen in Zweden

“Ze werden opnieuw overvallen met angstgevoelens.” Het zijn woelige tijden in Zweden, getuige het nieuwe seizoen van ‘Camping Coppens’. Niet alleen worden Staf (43) en zijn vrouw Monique (51) geconfronteerd met de onzekerheden van hun kroost, ze besluiten ook om nogmaals te verhuizen. Wij spraken Staf over die beslissing, hoe het gaat met Beau (16) en Nora (14), en de

Lees meer »

Vlimmeren rouwt om Bart (42), die overleed na crash tegen aanhangwagen: “Hier verwacht je geen ongevallen met zware afloop”

In het dorpscentrum van Vlimmeren (Beerse) wordt met verslagenheid gereageerd op het verkeersongeval waarbij zaterdagavond de 42-jarige motorrijder Bart J. uit Wechelderzande (Lille) om het leven is gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur in de Hoogstraat, vlak bij het parochiecentrum waar een eetfestijn plaatsvond. “Dat de sfeer de hele avond zeer bedrukt was, hoef ik je niet te vertellen.”

Lees meer »