Jonas (30) en Florence (24) uit bed gebliksemd tijdens nachtelijk onweer in Beselare: “We werden gewekt door een enorm kabaal van brekend glas en vallende brokstukken”

Jonas Desmet (30) en Florence Desimpelaere (24) kwamen woensdagnacht met de schrik vrij toen de bliksem insloeg vlakbij de slaapkamer op hun hoeve in het West-Vlaamse Beselare.

Jonas Desmet (30) en Florence Desimpelaere (24) wonen op een hoeve langs de landelijke Potteriestraat in de Zonnebeekse deelgemeente Beselare, vlakbij de grens met Moorslede. Tijdens het zware onweer van woensdagnacht sloeg de bliksem in op hun woning.

“Ik was al even voor de blikseminslag wakker geworden en had precies een voorgevoel dat er iets zou gebeuren”, vertelt Florence. Haar vriend werd hard gewekt door de inslag. “Heel de slaapkamper lichtte op: alles zag blauw”, getuigt Jonas. “En we hoorden een enorm kabaal van brekend glas en vallende brokstukken. Die blikseminslag situeerde zich vlakbij onze slaapkamer, het was een serieuze knal. Een kabel die door heel het huis loopt, bleek op verschillende plaatsen verbrand.”

Brandgeur

“Het stonk overal in huis”, aldus Florence. “Het eerste wat we deden, was naar beneden gaan om een eventuele brand te ontvluchten. Buiten zagen we al die brokstukken liggen die oplichtten door de aanhoudende bliksemschichten boven ons. Het bleef enorm donderen en onweren. We waren enorm geschrokken en hadden geen internet of elektriciteit. We besloten om in de auto te springen en naar de ouders te rijden.”

Onder meer Bart Desmet (63), vader van Jonas, kwam donderdagmorgen hulp bieden. “Het moet een enorme knal geweest zijn”, merkte hij op. “De elektriciteitskabels waren uit de muur geslagen en heel wat glas viel naar beneden. Er zit een gat in de muur en wellicht zijn heel wat elektrische toestellen defect.”

Huwelijk

Brandweer Westhoek kwam ter plaatse om het gat in de topgevel water- en winddicht te maken, de schoorsteen te beveiligen en de brokstukken op te ruimen. “We kwamen met de schrik vrij en mogen van geluk spreken dat ons huis niet in brand vloog”, aldus het koppel dat deze maand in het huwelijksbootje stapt. “Na het opruimwerk zullen we hier wellicht nog kunnen blijven slapen. Zo’n blikseminslag hebben we hier nog niet meegemaakt en hopelijk gebeurt het nooit meer.” (TP)

The post Jonas (30) en Florence (24) uit bed gebliksemd tijdens nachtelijk onweer in Beselare: “We werden gewekt door een enorm kabaal van brekend glas en vallende brokstukken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko, op Facebook. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

“We nemen risico’s, maar het is nu of nooit”: Bram en Lennert kiezen na 80 zomershows voor onzekere toekomst

Misschien wel dé revelatie van de zomer. Twee gitaristen, twee stemmen, één basdrum uit een doosje, en ruim 700 hits uit het hoofd. Bram en Lennert spelen ruim 80 shows, toeren met Lotti en Destadsbader, en vormen zonder twijfel het opmerkelijkste duo op de affiche van het Schlagerfestival. Al dwingt dat nieuwe succes wel tot keuzes. “We hebben allebei een

Lees meer »

“De oorlog winnen lijkt almaar onwaarschijnlijker”: is regeringshervorming van Zelensky een wanhoopspoging?

Oekraïens president Volodimir Zelensky herschikt zijn regering, naar eigen zeggen “met het oog op het verderzetten van de oorlog in de herfst.” Vier ministers hebben hun ontslag al ingediend bij het parlement. Wat drijft Zelensky daarbij? En zal die herschikking de oorlog in de gewenste plooi leggen? Professor internationale politiek (UAntwerpen) Tom Sauer: “Dit is een wanhoopspoging, het wordt hoog

Lees meer »

Audi houdt fabriek in Vorst gesloten en werknemers worden niet langer betaald: “Tot het personeel bereid is om normaal aan de slag te gaan”

De vakbonden bij Audi Brussels in Vorst gaan maandagvoormiddag samenzitten om een standpunt te bepalen, na de eis van de directie op zaterdag. Dat meldt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). De directie dreigde met een strafklacht als de 200 sleutels van wagens die door werknemers ‘in beslag genomen’ zijn, niet uiterlijk maandagmiddag teruggegeven worden. De directie heeft ondertussen ook beslist om

Lees meer »

Olieprijs op laagste niveau in anderhalf jaar

Een vat Brent-olie, afkomstig uit de Noordzee, werd vrijdag opnieuw goedkoper en bereikte het laagste peil in anderhalf jaar. De prijs zakte vrijdag met 2,23 procent tot 71,07 dollar per vat. De Amerikaanse oliesoort WTI werd eveneens 2,26 procent goedkoper tot 67,59 dollar per vat.

Lees meer »

Barbara Sarafian wil haar autoriteit laten gelden als kotmadam: “Samenleven is niet alleen de afwas doen”

Vanaf dinsdag trekt Barbara Sarafian (56) voor tien maanden in bij een groep studenten op een kot in Gent. Audélia, Bram, Delphine, Jitse, Jasper, Lorelei en Rowan zijn klaar om zich in hét avontuur van hun studentenleven te storten in ‘Kotmadam Sarafian’. Maar bij een proper kot horen ook regeltjes, volgens de kotmadam. “Ik maak een Whatsappgroep aan, maar niet

Lees meer »

Ramenwasser toont hoe een doordeweekse werkdag op 180 meter boven de grond eruitziet

De arbeiders die instaan om de honderden ruiten van de wolkenkrabbers in de Thaise hoofdstad Bangkok te wassen, moeten over een flinke dosis lef beschikken en mogen alvast geen hoogtevrees hebben. Dat blijkt uit de duizelingwekkende beelden die een ramenwasser begin augustus maakte tijdens een doordeweekse werkdag. Hij en zijn collega’s bengelen zonder verpinken 180 meter boven de grond om

Lees meer »

Klaar met woke en middelmatigheid? In Ardennen start school voor ‘complotdenkers’ met Willem Engel als ‘hoofd cultuur’

Ben jij een kuddedier dat niet voor zichzelf kan denken? Dan is deze school niet voor jou. Nova Academia – een nieuw instituut in het Waalse Theux – is bestemd voor ‘echte volwassenen’. Vanaf september biedt de school een geluid tegen middelmatigheid, wokeïsme en vrouwen die geen kinderen krijgen. Met Willem Engel als ‘hoofd cultuur’ – en dat allemaal voor

Lees meer »

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: “VRT is niet ziek of een bedrijf in crisis”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

China rolt rode loper uit voor Afrikaanse leiders

China rolt maandag de rode loper uit voor leiders uit heel Afrika, die hun opwachting maken op het vijfdaagse Forum voor Chinees-Afrikaanse Samenwerking (FOCAC). Bedoeling van de top is het verdiepen van de banden tussen China en het Afrikaanse continent, waar de aanzienlijke leningen van Peking de bouw van talloze infrastructuurprojecten mogelijk hebben gemaakt.

Lees meer »

Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen”

Met Hussain Khan Shafqat heeft het Vlaams Belang een opmerkelijk figuur op zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge staan: een Pakistaan, die zelf zijn land ontvluchtte, en in de Refuge uitgeprocedeerde asielzoekers overtuigt om terug te keren.
The post Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »