Honderdtal arrestaties bij rellen in Londen om dodelijke steekpartij Southport

Nabij de Britse regeringszetel in Downing Street in Londen heeft de politie een honderdtal arrestaties verricht tijdens rellen door Britse ultranationalisten. Die waren de straat opgekomen in de nasleep van de dodelijke steekpartij en rellen in het Noord-Engelse Southport. 

Meer krantenkoppen in België

Mysterieuze nazitoren in Poperinge opent voor het eerst, maar geeft nog niet alle geheimen prijs: “Veel sporen lopen dood”

Een Vlaamse nazitoren spreekt tot de verbeelding: het is de enige in zijn soort en sporen over zijn functie zijn uitgewist. De toren wordt nu gerestaureerd en is voor het eerst opengesteld op Open Monumentendag. “Iedereen denkt er het zijne van”, zegt Gilbert Lobelle (72), die er dagelijks passeerde naar zijn school en werk.
The post Mysterieuze nazitoren in

Lees meer »

Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat

Eind september en begin oktober worden acht voorstellingen gebracht van het locatietheater ‘Het leek een gewone dinsdag in de Toekomststraat’. Er wordt, door 38 acteurs, letterlijk toneel gespeeld in de Toekomststraat. Op de tribunes is in totaal plaats voor 2.000 toeschouwers.
The post Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Flandria en Superia-expo herenigt één eeuw gebroeders Claeys onder één dak: “Familie en verzamelaars tonen uitzonderlijke stukken”

Op Open Monumentendag herleeft de rijke geschiedenis van Flandria en Superia in Zedelgem. Het weekend van 7 en 8 september kan je in de oude werkhuizen terug in de tijd duiken tussen kleurrijke rijwielen en verwarmingstechniek. Wat de kunde van de familie Claeys en de werknemers sociaal betekenden is te zien en te horen in de Sint-Elooikerk.
The post

Lees meer »

Twee doden en gewonden bij schietpartij in Amerikaanse school

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn meerdere mensen neergeschoten. Zo berichten Amerikaanse media. Volgens nieuwszender MSNBC zijn zeker twee mensen om het leven gebracht en vier mensen gewond geraakt. De school heeft zo’n 1.932 leerlingen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er werd één verdachte opgepakt, volgens een verklaring van het Barrow County

Lees meer »

“Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”: zoveel brengt investering in huurhuis op

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

Climaxi en Groen willen dat Waregems stadsbestuur druk zet om voormalige stortplaats te saneren: “Niet passief toekijken”

Climaxi voerde dinsdagavond vlak voor de gemeenteraad actie om de vervuiling rond de voormalige stortplaats Ghistelinck aan te kaarten. De milieugroep en de Waregemse Groen-afdeling willen dat het stadsbestuur druk uitoefent op OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) om een grondige sanering af te dwingen. Maar over de resultaten van de laatste studies klinken tegenovergestelde beweringen.
The post Climaxi en Groen

Lees meer »

Okido neemt afscheid van Katelijn Callewaert

Katelijn Callewaert (63), directrice van gemeenteschool Okido werd naar aanleiding van haar pensionering in de bloemen gezet. “Ik ben in september 2012 gestart als directeur en heb er dus 12 schooljaren opzitten bij Okido”, weet Katelijn. “De school was me niet vreemd aangezien ik in een vorig leven 10 jaar voorzitter van de ouderraad van
The post Okido neemt

Lees meer »