Groot bad van openluchtzwembad in Kortrijk half leeggelopen

In het openluchtzwembad van Kortrijk is het grote zwembad half leeggelopen. Dat komt door technische problemen. Normaal gezien moet het bad tegen morgen terug bijgevuld zijn. Baantjeszwemmers krijgen ondertussen extra ruimte in het speelbad. 

Meer krantenkoppen in België

Steeds meer kinderen op wachtlijst voor crisishulp: “Gedwongen opnames in de psychiatrie zijn soms enige optie”

Het aantal kinderen en jongeren dat niet meteen kan geholpen worden met een nochtans dringende vraag naar crisishulp zit in stijgende lijn. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Opgroeien. Ook in West-Vlaanderen is de nood bijzonder hoog, zegt coördinator Cedric Kemseke van WINGG, het West-Vlaams netwerk voor geestelijke gezondheidszorg voor jongeren. “Men grijpt nu zelfs steeds meer naar gedwongen

Lees meer »

Centrum van Kessenich is heringericht, met middeleeuwse motte als blikvanger

In Kinrooi is het centrum van de deelgemeente Kessenich heringericht. De motte, een middeleeuwse versterking op een heuvel, is nu nog meer de blikvanger van het dorp geworden. De Vlaamse Landmaatschappij is verschillende Maaslandse dorpen aan het herinrichten, Kessenich is het eerste dorp dat klaar is. De officiële opening is zondag 8 september, op Open Monumentendag.

Lees meer »

Climaxi en Groen willen dat Waregems stadsbestuur druk zet om voormalige stortplaats te saneren: “Niet passief toekijken”

Climaxi voerde dinsdagavond vlak voor de gemeenteraad actie om de vervuiling rond de voormalige stortplaats Ghistelinck aan te kaarten. De milieugroep en de Waregemse Groen-afdeling willen dat het stadsbestuur druk uitoefent op OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) om een grondige sanering af te dwingen. Maar over de resultaten van de laatste studies klinken tegenovergestelde beweringen.
The post Climaxi en Groen

Lees meer »

Danira Boukhriss Terkessidis langer thuis na geboorte van zoontje: “Na bevalling kon ik niet meer rechtop zitten”

In de podcast van Anja Daems, ‘Als de muren konden praten’, heeft Danira Boukhriss Terkessidis (34) het openhartig over de geboorte Naïm, het zoontje dat ze deelt met acteur Ward Kerremans. Hoewel ze naar eigen zeggen zeker op een roze wolk zit, kwamen er ook heel wat moeilijkheden bij kijken. “De pijn achteraf was nog erger dan de bevalling zelf.

Lees meer »

Huurmarkt Vlaanderen en Brussel vertraagt enorm door gebrek aan aanbod: “35 procent minder huurcontracten in Vlaanderen”

In het voorjaar van 2024 zijn amper 20.600 nieuwe huurcontracten afgesloten in Vlaanderen. Dat is 35 procent minder in vergelijking met het voorjaar van 2023, toen er 29.100 huurcontracten werden afgesloten. De huurmarkt vertraagt aanzienlijk door een gebrek aan aanbod. Dat blijkt uit de Huurbarometer van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB).

Lees meer »

Ook zaterdag nog evacuatievluchten in Zwitserse vallei: toeristen betalen 150 euro voor redding per helikopter

De Zwitserse autoriteiten blijven helikopters inzetten voor de 2.200 toeristen die vastzitten in de Saas-vallei in het Zwitserse kanton Wallis. In de nacht van woensdag op donderdag veroorzaakte noodweer verschillende aardverschuivingen, waardoor rotsblokken terechtkwamen op de hoofdweg naar het dal. Zowat 250 mensen werden vrijdag al met een helikopter uit de vallei geëvacueerd.

Lees meer »

Honderden leerlingen krijgen plots mail dat ze deze week niet meer naar school hoeven wegens “praktisch probleem”

Voor leerlingen van de tweede en derde graad van het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) gaat de eerste schoolweek de mist in. Zij kregen woensdagnacht een mail dat er donderdag en vrijdag geen les zou zijn, omdat de lessenroosters niet klaar zijn. “Interne conflicten tussen leerkrachten en directie worden uitgevochten op de rug van onze kinderen”, klinkt het bij verongelijkte ouders.

Lees meer »