Garry Hagger beleeft muzikaal topjaar en mag zijn jongste single ‘Zomerlicht’ zingen bij ‘Tien om te Zien’ in Westende

Met ‘Zomerlicht’ is Garry Hagger voor de eerste keer in zijn carrière genomineerd voor Zomerhit. Hij prijkt inderdaad tussen de 20 finalisten. Ook VTM vergeet Garry Hagger niet. De zanger uit Oost-Vlaanderen mocht afzakken naar West-Vlaanderen, waar hij ‘Zomerlicht’ mocht zingen voor een ruim publiek aan de Rotonde in Westende.

“De allereerste keer was eigenlijk nog onder de naam Gerd Haegher met ‘ Ik Zie Het Met Mijn Ogen Dicht’. Indertijd was dat mijn éénmalige passage, tot ‘Het Allermooiste’ (1995) dat ik bracht in de Soundmixshow. Dan is het balletje echt gaan rollen en was ik regelmatig te gast in de uitzendingen. Een exact cijfer van aantal TOTZ-optredens kan ik er niet op plakken, maar het waren er veel. Met ‘Het Allermooiste’ stond ik op één. Daarna volgenden nog doortochten met o.a. ‘Als De Zon Verschijnt’, ‘Als Ik Bij Jou Kan Zijn’, enz.

Welke zijn je allermooiste herinneringen aan dit liedjesprogramma?

Garry: “De dag dat ik voor het eerst op één stond met ‘Het Allermooiste’, dat moment staat nog steeds in mijn geheugen gegrift. Daar kwam een gouden plaat bovenop en we waren vertrokken voor een mooie reeks. Wat ik zeker ook niet ga vergeten is de viering van 10 jaar ‘Tien om te Zien’ in een bomvol Sportpaleis. Ongelofelijk hoe de mensen daar enthousiast meezingen. Als ik er aan terugdenk, krijg ik gelijk kippenvel (lacht).”

In het vernieuwde ‘Tien om te Zien’ was het dit jaar de eerste keer dat je met een eigen single te gast mocht zijn. Juist?

Garry: “Dat klopt (enthousiast). Vorig jaar stond ik in Westende op het podium met ‘Het Allermooiste’, maar dit jaar mocht ik mijn eigen, nieuwe single ‘Zomerlicht’ brengen. Het voelde dubbel zo fijn aan, omdat het voor een stuk ook de bekroning is van een nieuwe muzikale weg die we zijn ingeslagen. Na ‘Horizon’ is ‘Zomerlicht’ de tweede single die zo gigantisch goed wordt onthaald op radio, televisie en bij het publiek. ‘Tien om te Zien’ en een Zomerhit-nominatie zijn ‘de kers op de taart’. Ik ben geweldig dankbaar dat ik dit nog allemaal mag meemaken.”

Garry Hagger zingt ‘Zomerlicht’ bij TOTZ in Westende. © PADI/Luc

Is er een verschil tussen TOTZ in de jaren negentig en de huidige uitgaven?

Garry: “Vroeger was het in Blankenberge. Nu is het al een tijdje in Westende, maar onder het bekende ‘Tien om te Zien’-tentje blijft de sfeer, de gezelligheid en het enthousiasme van het publiek helemaal overeind. Een aantal gezichten van toen herken ik nog achter de schermen, maar ook de nieuwe mensen zijn een enorme meerwaarde. Complimenten aan de crew, aan iedereen die meewerkt, want het eindresultaat is tof. Ook de presentatie met vier gezichten zorgt voor een frisse wind, waardoor ‘Tien om te Zien’ een breed publiek aanspreek. De dag na de uitzending merk ik dat op mijn sociale media of wanneer ik mensen tegen kom. Het blijft een groot publiek aanspreken. Ik hoop dat er nog veel uitzendingen en opnames mogen bijkomen en dan zijn we met veel plezier weer van de partij.” (PADI)

Garry Hagger zingt ‘Zomerlicht’ in de uitzending van zondag 18 augustus vanaf 20.30 uur op VTM

The post Garry Hagger beleeft muzikaal topjaar en mag zijn jongste single ‘Zomerlicht’ zingen bij ‘Tien om te Zien’ in Westende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het weerzinwekkende dubbelleven van Dominique Pélicot: “Hij ordende de filmpjes waarin zijn vrouw verkracht werd netjes op datum”

Zorgzaam en attent. Zo omschreef de Franse Gisèle haar man met wie ze al vijftig jaar gelukkig samen was. Tot ze op een politiebureau te horen kreeg dat ze in de voorbije negen jaar door 82 verschillende mannen 92 keer werd verkracht. Onder hen haar eigen man, die haar voortdurend drogeerde. Dit is het waanzinnige verhaal van die man, het

Lees meer »

LIVESTREAM NINOVE-KNOKKE (20u). Pakt thuisploeg eerste zege van het seizoen in 1ste Afdeling of behoudt Knokke perfect rapport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond om 20u is dat KVK Ninove-R Knokke FC. Voor de Oost-Vlamingen is het hun eerste thuismatch van het seizoen in de 1ste Afdeling, kunnen ze winnen? Of pakt Knokke zes op zes? Kijk

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

De eerste levering van vaccins tegen mpox wordt donderdag verwacht in de Democratische Republiek Congo. Het land dat momenteel het meest is getroffen door het virus zou dan bijna 100.000 doses krijgen. Dat meldt de directeur van het agentschap voor volksgezondheid (Africa CDC) van de Afrikaanse Unie woensdag.

Lees meer »

KLJ bracht Luc en Christina samen in Meulebeke

Luc Vanrenterghem en Christina Delmotte vierden hun gouden bruiloft. Het koppel werd samen met hun kinderen, kleinkinderen en familieleden in het kasteel Ter Borcht ontvangen voor de officiële receptie.
The post KLJ bracht Luc en Christina samen in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

VV Emelgem-Kachtem (3C) tevreden over transfers

VV Emelgem-Kachtem uit derde provinciale C zag enkele sterkhouders vertrekken of stoppen en ging op zoek naar nieuwe spelers om het seizoen aan te vangen. T1 Geoffrey Barre is tevreden met de nieuwe spelers en de uitstekende voorbereiding.
The post VV Emelgem-Kachtem (3C) tevreden over transfers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlamingen over leven op een palmboom in Dubai: “Ik betaal hier evenveel huur als voor mijn vorig appartement in een minder chique buurt”

De villa’s staan er kort tegen elkaar, het verkeer loopt strop, maar wie er woont, straalt een flinke vleug luxe en prestige uit. Het leven op Palm Jumeirah in Dubai heeft voor- en nadelen, zo getuigen twee Vlamingen. Binnenkort komt er nog een tweede ‘palmeiland’ bij, nu de Belgische baggeraar Jan De Nul Palm Jebel Ali mag voltooien.

Lees meer »

“Halfnaakte vrouwen in huis” en buurman die aan alarmbel trok: Valencia-spits Rafa Mir na feestnacht in cel na klacht over seksueel misbruik

Wat een feestje moest worden, is voor Rafa Mir (27) en zijn vriend uitgedraaid op een paar nachtjes cel. De aanvaller van Valencia in La Liga nam twee dames mee naar huis na een avond stappen, maar een alerte buurman zag dat er iets niet klopte en verwittigde de politie. De voetballer is gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik, schrijft

Lees meer »

“Straks worden delen van de wereld onbewoonbaar en wij zijn aan ‘t blèten over migratie”: Murielle Scherre is het wit konijn van Groen in Oostende

Met Murielle Scherre haalt Groen in Oostende een stevige scheut rock-’n-roll binnen. Een rebel in de modewereld. Een lijf vol tattoos. Een vrouw die weet wat ze wil. Die heilige huisjes omverblaast. Dat wil ze straks ook doen in de politiek. Of deze stap haar leven zal veranderen? “Neen, behalve dat ik nu met kleren aan op de foto’s sta.”

Lees meer »

Woonzorgcentrum Maria Middelares heeft nieuwe personeelsparking

De medewerkers van het woonzorgcentrum Maria Middelares, centrum voor dagverzorging ‘De Korenaar’ en de kinderopvang ‘Felix’ in Villa Rosa gebruiken sinds maandag 2 september hun nieuwe personeelsparking. Die is bereikbaar via de Vier Seizoenenstraat.
The post Woonzorgcentrum Maria Middelares heeft nieuwe personeelsparking appeared first on KW.be.

Lees meer »