Frituur moet tijdelijk sluiten na grote regenval: “Ongeveer 200.000 euro aan schade”

Het noodweer van donderdagochtend maakte van de Dorpstraat in Leefdaal een rivier, waardoor meerdere huizen water binnen kregen. Bij Frituur Den Trul in Leefdaal is de schade bijzonder groot. “Alles dreef hier maar in het rond”, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

CD&V Kortemark met negen nieuwe gezichten naar de kiezer: “Een extra gezonde mix van verjonging en ervaring op onze lijst”

CD&V Kortemark trekt op 13 oktober naar de stembus met negen nieuwe namen op z’n kieslijst. Ze trekken resoluut de kaart van de verjonging en kiezen hiermee voor een mix van ervaring en nieuwe mensen. Burgemeester Karolien Damman trekt de lijst, schepen Christine Logghe is lijstduwer.
The post CD&V Kortemark met negen nieuwe gezichten naar de kiezer: “Een extra

Lees meer »

“Goeie voetballer, die Kevin, maar van handbal kent hij niet veel”: handbalwereld ontzet over uitspraak van De Bruyne

“Van links naar rechts en terug. We speelden te veel handbal”. Dat was het oordeel van Kevin De Bruyne over de slappe eerste helft van de Rode Duivels tegen Israël, vrijdagavond. Een uitspraak die in handbalmiddens op een ijskoude steen viel: “Wie zoiets zegt, kent niets van onze sport. Passief spel, eindeloos heen-en-weer getik zoals je in het voetbal zo

Lees meer »

Zij wonen in de ‘kampioen’ van de lintbebouwing en hebben daar zo hun redenen voor: “Achteraan is het hier het paradijs”

Bijna één op de drie Vlamingen woont in lintbebouwing. Maar wat trekt de mensen aan om langs drukke wegen te wonen in plaats van in een gezellige woonwijk of in een centrum met alles op wandelafstand? Op zoek naar de ziel van de lintbebouwingsbewoners. “We wonen langs voren aan een helse steenweg, maar zitten achteraan in het paradijs.”

Lees meer »

Thomas Van Belleghem staat in de goal bij KFC Damme (4D)

Terwijl de meeste rivalen al hun eerste competitieduel achter de kiezen hebben, blijven de jongens van de fusieploeg op hun honger zitten. In vierde provinciale D komen er slechts 13 ploegen in competitie, dus worden er heel wat weekends bye ingeplant. Doelman Thomas Van Belleghem vindt dat een pijnpunt. “We betwisten inderdaad veel te weinig
The post Thomas Van

Lees meer »

Vaste rechtbankklant (23) ontkent verkoop van drie gram coke

Een 23-jarige man uit Veurne ontkent dat hij drie gram cocaïne verkocht aan een andere jongeman, die nadien betrapt werd. B.V. is een vaste rechtbankklant en riskeert er zes maanden cel voor. “Maar het slachtoffer liegt en is ook goed gekend bij de politie. Waarom geloven ze hem en niet B.V.?” zegt zijn advocaat.
The post Vaste rechtbankklant (23)

Lees meer »

Zag jij gisterenavond ook veel bliksem? KMI telde 16.155 bliksemschichten in ons land

Verschillende plekken in België kregen gisterenavond te maken met een stevig onweer, en daar kwamen ook heel wat bliksemschichten aan te pas. Zo telde het bliksemdetectiesysteem van het KMI gisteren en vannacht 16.155 bliksemschichten in ons land. In de provincie Vlaams-Brabant was het meeste weerlicht te zien. Weerman Bram Verbruggen legt uit waarom je niet bij elk onweer evenveel bliksem

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Brussel. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

Wel choco, geen dierlijke producten: Ferrero lanceert veganistische Nutella in België

Ferrero lanceert morgen een veganistische versie van Nutella in België, Frankrijk en Italië. Zo wil de Italiaanse producent van chocolade en zoetwaren de groeiende vraag naar plantaardige producten beantwoorden. “Al 60 jaar beginnen miljoenen mensen over de hele wereld hun dag met een ontbijt met Nutella. We zijn verheugd om nog meer mensen te verwelkomen met Nutella Plant-Based”, zegt de

Lees meer »

Inwoners van Lo kunnen voortaan deelwagen gebruiken

Aan de Oude Eiermarkt in Lo staat sinds kort een deelwagen ter beschikking van de inwoners. Het voertuig reserveren kan via het autodeelplatform Claus Mobility. “Deelwagens zijn belangrijk voor plattelandsgemeenten”, zegt schepen Wout Cornette.
The post Inwoners van Lo kunnen voortaan deelwagen gebruiken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Annie en Paul

Vijftig jaar geleden stapten Annie Swaenepoel en Paul Vanbecelaere in het huwelijksbootje. Op 19 juli 1974 huwden ze voor de wet en een week later voor de kerk. Het huwelijksfeest vond plaats in De Gouden Hoorn in Staden en werd opgeluisterd door The Gits Band. Paul is afkomstig van De Zilverberg en Annie is geboren
The post Goud voor

Lees meer »