Frans spoornet zal in toekomst beter beschermd worden

De veiligheidsmaatregelen op het Franse spoornet worden versterkt na een sabotageactie waardoor vorige week het treinverkeer op verschillende TGV-lijnen werd onderbroken. Dat hebben de ontslagnemende ministers van Binnenlandse Zaken en Transport Gérald Darmanin en Patrick Vergriete beslist, in samenspraak met spoorwegmaatschappij SNCF. 

Meer krantenkoppen in België

227 banen bedreigd bij Copeland in Welkenraedt

Bij Copeland in Welkenraedt, in de provincie Luik, staan 227 banen op de helling. De producent van compressoren heeft donderdag de intentie bekendgemaakt om de productie er stop te zetten. Daardoor staan 227 van de 316 banen op de helling.

Lees meer »

KIJK. Sofie Dumont meteen in shock bij start van ‘De verraders’: “Dat komt wel binnen”

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

Luc Vandecasteele brengt expo ‘#150mmchallenge’ naar Transfo

Kunstsmeden uit de hele wereld exposeren in het ‘Mechaniekersgebouw’ van Transfo in Zwevegem hun 325 kunstwerken die ze maakten uit een 150 millimeter lang stuk staal. De tentoonstelling is een initiatief van de Winkelse kunstsmid Luc Vandecasteele, die onder meer bekend is voor zijn smedenweekends en zijn contacten met internationale kunstsmeden met wie hij in 2016 in Ieper een ‘Poppymonument’

Lees meer »

Erica Meiland heeft haar baarmoeder laten verwijderen nadat het voorstadium van kanker werd vastgesteld

De Nederlandse realityster Erica Meiland (60) vertelde vorige week in ‘Chateau Meiland: En Route’ dat bij haar een voorstadium van kanker was vastgesteld. Op het moment van de diagnose vertrok ze met haar gezin op vakantie voor de opnames van de realityreeks. Bij terugkomst moest ze meteen onder het mes om haar baarmoeder te laten verwijderen. “Dat was moeilijk”, vertelt

Lees meer »

DISCUSSIE. Moet VRT-CEO Delaplace opstappen?

Frederik Delaplace (54) mocht het woensdag in het Vlaams Parlement komen uitleggen, nadat hij creatief directeur Ricus Jansegers en netmanager Lotte Vermeir bij VRT aan de deur zette. “Ik ben hier niet gekomen om de boel op stelten te zetten en ze na een jaar achter te laten”, zei de CEO van VRT toen hij vier jaar geleden werd aangesteld.

Lees meer »

Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof erg in het succes van een frituur”

Frituur De Fritoric opent op woensdag 11 september de deuren langs de Kleppestraat in Dadizele. De nieuwe frituur is een initiatief van Steve Grymonprez, de zaakvoerder van restaurant De Historic op de Plaats in Dadizele. Joeri Bartholomeus, jarenlang medewerker in De Historic, wordt het vaste gezicht in de frituur.
The post Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof

Lees meer »