Fietsers verkennen landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe

Op zondag 25 augustus kunnen fietsers, voor de 16de keer ondertussen, op verkenning trekken langs de landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe. Het evenement, een organisatie van verschillende verenigingen, is al jaar en dag een succesverhaal. “En afsluiten doen we met een heerlijk stukje beenhesp.”

De korte keten! Weinig termen die de afgelopen jaren zo vaak aan bod zijn gekomen. Mensen zijn er zich steeds meer van bewust dat niet alleen wat ze eten van belang is. Ook de oorsprong van hun voeding speelt meer dan ooit een belangrijke rol. “En wie de korte keten wil ontdekken, start daarvoor het best van al bij de boer!”

Hoevefeesten

De Landelijke Gilde, Ferm en KLJ organiseren daarom ook dit jaar hun traditionele ‘Op toer bij de boer’, een fietstocht langs de boerderijen van Lauwe en Rekkem. “De fietstocht vloeide voort uit de Hoevefeesten van weleer. Op die formule begon wat sleet te zitten, dus werd besloten om het over een andere boeg te gooien. Met succes overigens want de fietstocht kan jaar na jaar op meer deelnemers rekenen.”

Versnaperingen voorzien

Over een traject van 30 kilometer houden de deelnemers halt bij vier landbouwbedrijven. “Starten doen we bij de loods van de Lavaert Group, in de Rekkemse Triloystraat”, gaat de organisatie verder. “Vertrekken doet iedereen individueel en dit tussen 14 en 15 uur. De route brengt je tot bij verschillende bedrijven, waarna we opnieuw eindigen aan het startpunt. Overal waar halt gehouden wordt, kunnen de mensen kennis maken met de werking van het landbouwbedrijf. Velen weten dan wel hoe een boerderij eruit ziet, slechts weinigen weten hoe het er achter de gevel aan toe gaat. Op iedere stopplaats zijn ook versnaperingen voorzien. We zetten echt in op een familiale activiteit, dus iedereen die kan fietsen kan ook aan deze tocht deelnemen.”

Op het einde kunnen de lekkerbekken ook nog kiezen voor een afsluit met een flink stuk beenhesp. Inschrijven kan bij de Lavaert Group in de Triloystraat, bij Lavatra in de Aalbeeksesteenweg of bij Geert Margo in de Kobbestraat 32b te Aalbeke.

The post Fietsers verkennen landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Is regeringshervorming van Zelensky een ‘wanhoopspoging’?: “De oorlog winnen lijkt almaar onwaarschijnlijker”

Oekraïens president Volodimir Zelensky herschikt zijn regering, naar eigen zeggen “met het oog op het verderzetten van de oorlog in de herfst.” Vier ministers hebben hun ontslag al ingediend bij het parlement. Wat drijft Zelensky daarbij? En zal die herschikking de oorlog in de gewenste plooi leggen? Professor internationale politiek (UAntwerpen) Tom Sauer: “Dit is een wanhoopspoging, het wordt hoog

Lees meer »

Noël Keersebilck, eredirecteur van Roeselaarse Reo Veiling, overleden

In Roeselare is Noël Keersebilck, de gepensioneerde directeur van de Reo Veiling in Roeselare overleden. Hij was zopas 77 geworden. Hij was doctor in de landbouwwetenschapen en was directeur van de groente- en fruitveiling van 1993 tot 2008 en heeft er zijn stempel gedrukt. Ook op andere domeinen was hij actief, onder meer als voorzitter van de West-Vlaamse maatwerkbedrijven.

Lees meer »

Rechtbank in Gent heeft eerste Hersteltrajectkamer van het land: “Geen focus op straf, wel op behandeling van beklaagde”

In Gent heeft de eerste zitting plaatsgevonden van de gloednieuwe Hersteltrajectkamer. Het gaat om een primeur voor ons land. In de kamer verschijnen mensen met een verslaving, agressie en/of psychosociale problemen die strafbare feiten pleegden. De focus ligt niet op een straf, wel op een traject om de beklaagden uit de problemen te helpen. Het traject kan 1,5 jaar duren,

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep in München: “Mogelijke aanslag” op Israëlisch consulaat verijdeld

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in de stad München. De 18-jarige wilde mogelijk een aanslag plegen op het Israëlische consulaat-generaal, zegt Joachim Herrmann, minister van Binnenlandse Zaken van Beieren. De zaak moet wel nog verder worden opgehelderd. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist. Beelden tonen hoe hij gewapend rondliep in

Lees meer »

Groen neemt plannen nieuwe verkaveling tussen Grote Hulststraat en Stoktmolenstraat op de korrel: “Er is nu al zo weinig groen in Tielt”

Er komt een (kleine) nieuwe verkaveling met 23 woningen in het groene binnengebied tussen de Grote Hulststraat en de Stoktmolenstraat in Tielt. De omgevingsvergunningsaanvraag daarvoor werd donderdag goedgekeurd door de gemeenteraad, al had An Vanden Bussche van oppositiepartij Groen daar bedenkingen bij.
The post Groen neemt plannen nieuwe verkaveling tussen Grote Hulststraat en Stoktmolenstraat op de korrel: “Er is

Lees meer »

PADI schenkt sweater van Tiziano Ferro uit Italië aan HWP-artiest Rubel Medini uit Italië, die al jaren grote fan is: “Die gekregen sweater is zelfs ouder dan mij”

In 2003 hadden we een afspraak met de Italiaanse artiest Tiziano Ferro in een poepsjiek hotel in Brussel. Toen was het nog de tijd dat de pers van de platenfirma’s cadeautjes kreeg. Net voor ons vertrek ontvingen we van Tiziano een sweater, met het opschrift erop van zijn CD ‘111’. Maar liefst 23 jaar lang lag die sweater in onze

Lees meer »

Yoshi Rondelez geeft na zes jaar de fakkel als hoofdredder door

Met de vlaggengroet, waarmee strandredders traditioneel het zomerseizoen uitwuiven, werd er ook afscheid genomen van hoofdredder Yoshi Rondelez. Rondelez stond 15 jaar op het strand, waarvan de laatste zes als hoofdredder. “Ik heb van mijn passie en hobby voor een stukje mijn beroep kunnen maken, maar ik ben onderweg wel mijn hobby deels verloren. En op het moment dat je

Lees meer »