Familie Arthur De Sloover kijkt uit naar ontknoping olympisch hockeytornooi: “Dit zijn echt fantastische momenten om te beleven”

Volgende week donderdag kunnen de Red Lions zichzelf opvolgen als olympisch kampioen. Bij onze nationale hockeyheren ook één West-Vlaming: Arthur De Sloover. De dichte familieleden van de 27-jarige Kortrijkzaan zijn er in Parijs bij om hun held te (onder)steunen. Zeggen vader, moeder en vriendin in koor: “Dit zijn echt fantastische momenten die we mogen beleven.” Na de 2-6-overwinning tegen Australië op dinsdag stelden de Red Lions de kwartfinale al veilig.

Mama De Sloover: “Ditmaal hebben we geen stress, want Arthur heeft al alles bereikt wat hij kon bereiken.”

“Arthur heeft zijn talent van zowel mijn man als van mij”, glimlacht Nathalie Gerniers (57), de mama van Arthur De Sloover. “Mijn vader beweert altijd dat het talent van hem komt, maar mijn man zegt dan weer dat er De Sloover op zijn shirt staat. Weet je, het talent komt van overal. Het zijn allemaal sportieve mensen in onze familie. Hockey is een echte familiesport. Zelf speel ik trouwens nog altijd elke maandagavond bij Saint-Georges.”

“Wie de zenuwachtigste supporter is? Mijn man! (proest het uit) Als er shoot-outs zijn, kijkt hij niet meer. De reden? Ik zou het niet weten, al denk ik wel dat we dit jaar rustiger zullen zijn. Arthur heeft ondanks zijn jonge leeftijd al alles bereikt wat hij kon bereiken. Sinds zijn debuut bij de Red Lions heeft hij amper verloren. Alleen een titel in de Belgische en Nederlandse competitie ontbreekt nog op zijn palmares.”

“Alleen een titel in de Belgische en Nederlandse competitie ontbreekt nog op Arthurs palmares” – Mama Nathalie Gerniers

“We verblijven tijdens de Spelen 14 dagen in Parijs, waar we samen met een bevriend koppel een huis huren, op zo’n 15 km van het stadion. Het hockeyprogramma is heel druk, want er zijn slechts twee dagen zonder wedstrijd. Ik hoop op een medaille voor de heren. Met gelijk welke kleur mogen we al heel blij zijn, want volgens mij zijn er vijf kandidaat-winnaars. Nederland is bijvoorbeeld niet sterker dan wij, maar wij zijn ook niet sterker dan Nederland. De geluksfactor zal de beslissing brengen. Alle puzzeltjes moeten in elkaar vallen, net zoals in Tokio. De Red Panthers zullen volgens mij sowieso een medaille behalen. Het zou de hockeysport een ongelofelijke boost geven.”

In een heruitgave van de finale op de Olympische Spelen in Tokio in 2021 versloegen Kortrijkzaan Arthur de Sloover en de Red Lions Australië met 2-6. © BELGA

Papa De Sloover: “Als zesjarig kind zei Arthur dat hij ervan droomde om ooit naar de Spelen te gaan.”

“Het talent voor hockey zit in de familie, toch zeker langs de kant van mijn schoonouders”, vertelt Christophe De Sloover (55), de papa van Arthur De Sloover. “Zelf ben ik pas op mijn 19de beginnen spelen en volgend jaar stop ik. Mijn vrouw en onze kinderen zijn in de hockeysport geboren. Dat wij zo’n hockeyfamilie zijn, is vooral tijdens topevenementen als de Spelen heel speciaal om te beleven. Dat mijn vrouw zegt dat ik de zenuwachtigste supporter ben? Men moet mij soms met rust laten, maar ben ik daarvoor zenuwachtig? Niet echt. Ik ben daar zelfs vrij rustig in. Emma, de vriendin van Arthur, is zenuwachtiger dan ik, vind ik.”

“Mijn vrouw maakt altijd veel lawaai, waarschijnlijk om zo de stress wat weg te stoppen. Ach, ik denk dat we tijdens een spannende wedstrijd zoals drie jaar geleden de finale tegen Australië allemaal wel een beetje zenuwachtig zijn, zeker? Feit is: dit zijn fantastische momenten die we mogen meemaken, want we hebben een zoon die als zesjarig kind tegen ons zei dat hij ervan droomde om ooit naar de Spelen te gaan. Zo zie je maar hoe het leven kan uitdraaien…”

Dat wij zo’n hockeyfamilie zijn, is vooral tijdens topevenementen als de Spelen heel speciaal om te beleven – Papa Christophe De Sloover

“We zijn op 25 juli naar Parijs vertrokken en hopen op 10 augustus met een medaille terug te keren. Voor minder kunnen de Red Lions het niet doen. Ze zijn uittredend olympisch kampioen. Ik heb tegen Arthur gezegd: je moet er alles aan doen om hetzelfde te presteren, meer kan je toch niet doen. Het zal allemaal wat moeten meezitten, want er zijn nog sterke teams. Dat ook de Red Panthers een medaille kunnen veroveren, maakt het extra speciaal, zeker omdat ons nichtje, Alix Gerniers, ook van de partij is in Parijs. Zij was er al bij in Londen 2012, waar wij met ons gezin als supporters naartoe gingen. Toen al zeiden Alix en Arthur dat ze hoopten om ooit samen naar de Spelen te kunnen gaan. Nu is het zover. Het wordt een fantastische ervaring.”

Vriendin De Sloover: “Dat Arthur en Alix dit als neef en nicht mogen beleven, maakt het extra speciaal.”

“Arthur komt uit een echte hockeyfamilie, maar zelf had ik vroeger niets met die sport”, vertelt Emma Verstraete (27), de vriendin van Arthur De Sloover. “Hockey verbindt die familie enorm. Ik weet niet goed hoe ik het moet verwoorden, maar persoonlijk vind ik dat uniek. Hockey verbindt die familie en ik maak daar nu ook deel van uit. Het is iets speciaals. Een kenner noem ik mezelf niet, wel een liefhebber. Hockey is een fantastische sport waarin fairplay essentieel is. Het gaat om de sport en dat vind ik mooi om te zien. Wie de zenuwachtigste supporter is? Ofwel Arthurs papa, ofwel ik. Ik weet van mezelf dat ik graag met rust gelaten word, maar van Christophe weet ik dat hij nooit naar de shoot-outs zal kijken. (glimlacht) Doe dan toch maar de papa!”

“Arthur heeft ondanks zijn jonge leeftijd al alles bereikt wat hij kon bereiken” – Mama Nathalie Gerniers

“Het moment waarop Arthur met de Red Lions olympisch kampioen werd, waren we met beide families samen bij vrienden van Arthurs ouders aan het supporteren. Dat is een prachtige herinnering die ik altijd zal koesteren. Of ze in Parijs nog eens goud kunnen halen, valt nog af te wachten. We moeten nuchter blijven. Elke wedstrijd moet gespeeld worden, maar speciaal zal het sowieso zijn. Of we daar in Parijs met de hele familie een feestje zullen bouwen als de Lions en Panthers een medaille behalen? In een dubbel feestje heb ik altijd zin, maar een groot fuifbeest ben ik niet. Dat ga ik dan ook wijselijk overlaten aan de mama en de tantes. Die weten daar wel weg mee. (glimlacht) Dat Arthur en Alix nu samen hun olympische droom beleven, maakt het extra speciaal. Hoe groot is de kans dat een neef en nicht zoiets mogen meemaken, als medaillekandidaat dan nog? Het is echt uniek!”

The post Familie Arthur De Sloover kijkt uit naar ontknoping olympisch hockeytornooi: “Dit zijn echt fantastische momenten om te beleven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Personeel van Audi Brussels gaat opnieuw niet aan de slag

Ook de ochtendploeg is donderdag niet aan de slag gegaan bij Audi Brussels. Dat meldt de Franse christelijke vakbond CNE. De arbeiders zijn wel aanwezig op de site, en praten er met hun collega’s en vakbondsafgevaardigden. Volgens de christelijke vakbond heeft de directie nog niet gesproken met het personeel.

Lees meer »

Dronken bestuurder riskeert 18 maanden voor ongeval waarbij Wim (37) en Joyce (36) om het leven kwamen: “Ik heb daar een totaal verkeerde inschatting gemaakt”

Op het proces van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, waarbij het echtpaar Joyce Van Roosbroeck (36) en Wim Janssens (37) het leven liet, heeft het Openbaar Ministerie 18 maanden cel geëist voor L.W. (36) en een rijverbod van vijf jaar. Volgens het onderzoek reed de man 138 kilometer per uur waar hij 70 mocht, en had hij 1,83 promille in

Lees meer »

Thomas Van Belleghem staat in de goal bij KFC Damme (4D)

Terwijl de meeste rivalen al hun eerste competitieduel achter de kiezen hebben, blijven de jongens van de fusieploeg op hun honger zitten. In vierde provinciale D komen er slechts 13 ploegen in competitie, dus worden er heel wat weekends bye ingeplant. Doelman Thomas Van Belleghem vindt dat een pijnpunt. “We betwisten inderdaad veel te weinig
The post Thomas Van

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten in Sint-Amands met een jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

“Hoe kan Studio 100 zo flateren?”: stem van Josje duikt op op heruitgave met enkel de originele K3’tjes

“Hoe kan een bedrijf als Studio 100 zo’n blunder begaan?” Op sociale media regent het reacties over ‘Oya Lélé’, de nieuwste K3-LP die vorige week uitkwam. Fans merkten al snel een bizarre fout op: hoewel alle nummers door de originele K3 – Karen, Kristel en Kathleen – gezongen hadden moeten worden, is er toch één liedje met Josje Huisman op

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Anderlecht en Union halen aanvallende versterking – “Depay kan 400.000 euro per maand verdienen in Brazilië”

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Wingenaar Filip Dhondt wandelt 800 km naar Santiago de Compostela voor kwetsbare gezinnen in Zambia

Wingenaars Filip Dhondt en zijn vrouw Sandra Mulier zetten zich al tien jaar in voor kwetsbare kinderen in Zambia. Dit jaar wandelt Filip vanaf 14 september de 800 km lange ‘Camino’ van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela. “Ik leg deze tocht af ten voordele van onze Sonskyn-projecten in Zambia”, vertelt Dhondt. “Elke gift is welkom, want Zambia maakt de grootste

Lees meer »

“Ik voel me als Batman, maar dan van het onrecht”: ‘De verraders’ zijn aangeduid, eerste slachtoffer is gekozen

“Dat wordt hier het huis van verderf, je stapt nu de hel binnen.” Profetische woorden van Jonatan Medart als hij samen met 19 andere kandidaten het kasteel van ‘De verraders’ betreedt. Pas daarna wordt hij door presentator Staf Coppens ook effectief aangeduid als saboteur in het spel. Samen met Lotte Vanwezemael en William Boeva, die een speciaal op maat gemaakte

Lees meer »

Italiaanse tiener geeft meer details over hoe hij gezin uitmoordde: “Ik weet niet meer hoeveel steken ik mijn broer heb gegeven, het waren er veel”

De Italiaanse tiener (17) die bekende dat hij afgelopen weekend zijn ouders en zijn 12-jarig broertje om het leven bracht in Paderno Dugnano vlak bij Milaan, is opnieuw verhoord. Volgens Italiaanse media gaf hij nieuwe details over wat er zich in de noodlottige nacht van zaterdag op zondag precies afspeelde in de woning van het gezin. En hoe hij het

Lees meer »

Pronkstuk van Nationaal Visserijmuseum in Koksijde: potvis Valentijn eindelijk te bewonderen

Potvis Valentijn is opnieuw thuis in Koksijde. 35 jaar nadat hij aanspoelde op het strand van Sint-André in Oostduinkerke. In het Nationaal Visserijmuseum is een nieuwe vleugel volledig aan het skelet gewijd. Dat weegt meer dan één ton en is dertien meter lang.
The post Pronkstuk van Nationaal Visserijmuseum in Koksijde: potvis Valentijn eindelijk te bewonderen appeared first on

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Justitie VS vervolgt leiders Hamas voor terrorisme

Bij een Israëlische aanval op een kamp in de Gazastrook zijn dinsdag acht leden van de militante Palestijnse groepering Hamas omgekomen, aldus het Israëlische leger. Volgens de door Hamas gecontroleerde gezondheidsautoriteit werden 33 mensen gedood en 67 anderen verwond tijdens gevechten in de Gazastrook in de afgelopen 24 uur. In New York komt woensdag de Veiligheidsraad samen voor een spoedzitting

Lees meer »