Eerste westerse F-16’s aangekomen in Oekraïne: “Een mentale opsteker”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft er maandenlang achter moeten hengelen, maar nu kan hij ze eindelijk in gebruik nemen. De eerste westerse F-16’s zijn gespot boven het Oekraïense luchtruim. “Dit is een welgekomen opsteker.”

 

Meer krantenkoppen in België

Olieprijs op laagste niveau in anderhalf jaar

Een vat Brent-olie, afkomstig uit de Noordzee, werd vrijdag opnieuw goedkoper en bereikte het laagste peil in anderhalf jaar. De prijs zakte vrijdag met 2,23 procent tot 71,07 dollar per vat. De Amerikaanse oliesoort WTI werd eveneens 2,26 procent goedkoper tot 67,59 dollar per vat.

Lees meer »

Groen Waregem trekt met volle lijst en ambitie naar de kiezer: “Willen mee besturen”

Afgelopen weekend stelde Groen Waregem haar volledige lijst kandidaten en uitgebreid programma voor. Lijsttrekker Simon Wemel trekt met ambitie naar de kiezer. “We willen de stad en haar inwoners meer ruimte geven, meer ruimte voor jeugd, elke weggebruiker, duurzaam ondernemen, wonen, inspraak en cultuur.”
The post Groen Waregem trekt met volle lijst en ambitie naar de kiezer: “Willen mee

Lees meer »

Oef: dankzij gps-tracker kan Luca Brecel op cruciaal toernooi toch met achtergebleven keu spelen (en dat maakt een wereld van verschil)

Oef. De keu van Luca Brecel (29) is dan toch tijdig gearriveerd voor het prestigieuze Snooker Masters-toernooi in Saoedi-Arabië. Even was er paniek omdat die was achtergebleven in Rome. Alles werd in het werk gesteld om het probleem op te lossen. En vanavond kan Brecel dus gewoon met zijn befaamde Ton Praram spelen. En dat maakt een wereld van verschil.

Lees meer »

Gruwel na gruwel komt naar boven in zaak van zwaar mishandeld Nederlands pleegmeisje (10): “Aan stroomdraden vastgebonden in kooi”

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders. De pleegmoeder -en vader staan terecht voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Het gaat om een horrorzaak. In de rechtbank komt donderdag het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37)

Lees meer »

Clairette en Roger zijn 50 jaar getrouwd

Clairette Ameele (68) en Roger Janssens (71) zijn inwijkelingen, maar wonen al sinds 1982 in de Sint-Godelievestraat. Roger is de vierde in een gezin van acht uit Snaaskerke, Clairette is afkomstig uit Ettelgem en heeft nog één zus en drie broers. Ze trouwden op 31 augustus 1974 in Ettelgem. Na het middelbaar gingen ze beiden
The post Clairette en

Lees meer »

Man veroordeeld voor inbraken in Ieper en Poperinge, kompaan laat verstek gaan

Nafaa B., een 24-jarige Fransman geboren in Algerije, is door de rechter in Ieper veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een geldboete voor een aantal inbraken en inbraakpogingen in woningen in Ieper en Poperinge. Een tweede beklaagde kreeg bij verstek één jaar cel.
The post Man veroordeeld voor inbraken in Ieper en Poperinge, kompaan laat verstek gaan

Lees meer »

Familie en vrienden van Reinert organiseren tweede editie van festival: “Tal van creatieve activiteiten”

Familie en vrienden van Reinert Rosseel organiseren op zaterdag 14 september de tweede editie van RNRT Lightfest. “Dit is meer dan een festival met enkel optredens. Met tal van creatieve activiteiten eren we Reinert.”
The post Familie en vrienden van Reinert organiseren tweede editie van festival: “Tal van creatieve activiteiten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne doet nieuwe poging om wereldrecord te verbreken

Ultrasporter Matthieu Bonne onderneemt donderdag een nieuwe poging om het wereldrecord te verbreken op de 6 Days Run in Hongarije. Een eerste poging in Merelbeke enkele maanden geleden mislukte. Bonne moet op de 6 Days Run meer dan 1.038 kilometer lopen om het wereldrecord te verbreken.
The post Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne

Lees meer »