Dorpscentrum in De Klijte krijgt veilige fietsoversteek

Er wordt vanaf 12 augustus een verhoogd verkeersplateau aangelegd op de Dikkebusseweg (N375) in het dorp De Klijte in Heuvelland, ter hoogte van de lagere school. Dat laat Agentschap Wegen en Verkeer weten. Het plateau moet ervoor zorgen dat weggebruikers hun snelheid minderen en enkel beurtelings door kunnen rijden bij het naderen van de school.

Op het plateau komt er een fietsoversteekplaats. Met deze ingrepen willen we de schoolomgeving veiliger maken voor de leerlingen. De werken starten op 12 augustus 2024 en duren tot midden september 2024.

Omleiding

Tijdens de werken zal geen doorgaand verkeer mogelijk zijn omdat over de volledige breedte van de rijweg moet worden gewerkt. Voor de fietsers wordt een lokale omleiding voorzien via de Zavelaarkouter en Kleikouter tot aan de Reningelststraat. De bus van de Lijn zal vanaf 2 september tot het einde van de werken door de werfzone toegelaten worden en hoeft de omleiding dus niet te volgen. Verkeer moet omrijden via de N315 richting Westouter tot aan de R33 in Poperinge en vervolgens via de N38, N381 en N331 op grondgebied Ieper in beide richtingen.

The post Dorpscentrum in De Klijte krijgt veilige fietsoversteek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maak kennis met Roxy Dekker, het hitfenomeen dat al maanden de Nederlandse hitlijsten domineert

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »

LIVESTREAM. Remco Evenepoel versnelt en dicht meteen gaatje met tweede groep – Kijk als HLN-abonnee naar de Ronde van Groot-Brittannië!

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

“596 krijgsgevangenen gruwelijk mishandeld en vermoord in één week tijd.” Zo gingen de Russen tekeer bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »

Tragische dood van Cloé (28) in Thailand laat Holsbeek verslagen achter: “Ik hoorde haar vorige week nog, ze leek zo gelukkig”

De Belgische vrouw die zaterdagochtend dood werd teruggevonden in het noorden van Thailand, is de 28-jarige Cloé Ferrari, afkomstig uit Holsbeek. Ze woonde sinds een tiental maanden met haar vriend in de provincie Mae Hong Son in Thailand en gaf daar yogalessen. “Onze zon Cloé straalt voor altijd in ons hart”, klinkt het bij zus Joana.

Lees meer »

Na de nederlaag volgt de tegenprestatie: Warholm verschijnt in Zweeds tenue van Duplantis op Diamond League-meeting

Karsten Warholm (28) heeft woord gehouden na z’n nederlaag in de fel gehypete tweestrijd op 100 meter met de Zweedse polsstokspringer Mondo Duplantis (24). De wereldrecordhouder in het polsstokspringen haalde het woensdag in een straffe tijd van 10.37. Als tegenprestatie verscheen de Noorse hordeloper in een Zweeds truitje op de Diamond League-meeting in Zürich.

Lees meer »

“Hij is geen type waar ik op zou vallen”: emotionele Karlien niet meteen overdonderd door echtgenoot in ‘Blind getrouwd’

De eerste twee ‘Blind getrouwd’-koppels zijn een feit. Bij Simen en Larissa zorgde het huwelijk voor fonkelende oogjes, Thomas zorgde niet meteen voor een overdonderende eerste indruk bij de nog net niet hyperventilerende Karlien. Over een hoge gunfactor, gebrek aan pit en een streepje bloot. “Is’t een boereke? Die zitten er meestal wel goed in.”

Lees meer »

Derde zeepkistenrace aan Leopoldhelling in Blankenberge

Op zaterdag 14 september vindt de derde editie van de zeepkistenrace plaats aan de Leopoldhelling. Nieuw dit jaar is dat er ook een waterbak met jump en een kromming in het parcours verwerkt worden. “Bij een speciale behendigheidsproef wordt er een verticaal bord – een blikkenvanger – voorzien met drie verschillende openingen. Daar moeten de
The post Derde zeepkistenrace

Lees meer »

Ondanks internationaal arrestatiebevel: Mongolië verwelkomt Poetin met militaire erehaag op luchthaven

De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Mongolië. Het is zijn eerste reis naar een land dat het Statuut van Rome inzake het Internationaal Strafhof heeft ondertekend, sinds die rechtbank in maart 2023 een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde wegens oorlogsmisdaden. Maar in plaats van een arrestatie werd de president verwelkomd in de hoofdstad Ulaanbatar met een militaire erehaag op

Lees meer »

Oegandese marathonloopster overleden nadat ze door haar partner met benzine overgoten en in brand gestoken werd

De Oegandese marathonloopster Rebecca Cheptegei is afgelopen nacht overleden aan haar verwondingen, die ze opliep bij een geval van extreem partnergeweld. Dat maakte Donald Rukare, de voorzitter van het Oegandees Olympisch Comité, donderdag bekend. De 33-jarige Cheptegei, die vorige maand nog 44e eindigde in de olympische marathon, werd door haar partner met benzine overgoten en in brand gestoken.

Lees meer »

Nota formateur Diependaele (N-VA) voorlopig “onvoldoende” voor Rousseau (Vooruit) – Mahdi (CD&V) vindt dit “niet geruststellend”

Na een bemiddelingsopdracht van Maxime Prévot (Les Engagés) is Bart De Wever (N-VA) opnieuw aan zet als federaal formateur. Ondertussen probeert Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zijn formatie te doen landen En in Brussel loopt de regeringsvorming in de soep. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »