Dierenkliniek Stichting Prins Laurent opent deuren in Winterslag: “Het is belangrijk dat iedereen zijn dier kan laten verzorgen”

In de Hoefstadstraat in Winterslag (Genk) zijn vandaag de eerste dieren verzorgd in de dierenkliniek van de Stichting Prins Laurent. Elke donderdagvoormiddag kunnen eigenaars met hun huisdier terecht bij een dierenarts aan een verlaagd tarief. Voor de stichting is het belangrijk dat de dieren ook preventief verzorgd worden. 

Meer krantenkoppen in België

Kaaskeurig breidt aantal afhaalpunten verder uit

Na 44 jaar zegden Hans Decock en zijn echtgenote Ingeborg Wyndels de weekmarkten vaarwel, maar de passie voor de kazen bleef en resulteerde in Kaaskeurig. Met een heuse kaaswebshop en afhaalpunten in automaten biedt Kaaskeurig 50 verschillende soorten kaas aan.
The post Kaaskeurig breidt aantal afhaalpunten verder uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Misnoegde werknemers verzamelen aan Audi-fabriek: blokkade gaat voort, personeel wordt niet meer betaald

Enkele tientallen arbeiders van de Audi-fabriek in Vorst stonden deze ochtend opnieuw buiten aan de hoofdingang van de site aan de Brits Tweedelegerlaan. Dat bevestigde vakbondsafgevaardigde Ludovic Pineur aan Belga kort voor 6 uur. De vakbonden zijn van plan om een gerechtsdeurwaarder te laten komen om de sluiting van de fabriek vast te stellen. Dat liet een andere vakbondsbron weten.

Lees meer »

Klaar met woke en middelmatigheid? In Ardennen start school voor ‘complotdenkers’ met Willem Engel als ‘hoofd cultuur’

Ben jij een kuddedier dat niet voor zichzelf kan denken? Dan is deze school niet voor jou. Nova Academia – een nieuw instituut in het Waalse Theux – is bestemd voor ‘echte volwassenen’. Vanaf september biedt de school een geluid tegen middelmatigheid, wokeïsme en vrouwen die geen kinderen krijgen. Met Willem Engel als ‘hoofd cultuur’ – en dat allemaal voor

Lees meer »

Onderhandelaars nieuwe regering zijn het eens: gedaan met fiscaal cadeau tot 5.000 euro voor wie fors renoveert

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

Buschauffeur van De Lijn rijdt tegen gevel in Bazel bij Kruibeke

In Bazel bij Kruibeke heeft een chauffeur van een gelede bus (of harmonicabus) van De Lijn zich klem gereden tegen een gevel van een woning. Bij het nemen van een bocht op het kruispunt van de Barbierstraat met de Bazelstraat week de chauffeur te ver uit. Niemand raakte gewond en ook de schade bleef erg beperkt.

Lees meer »

Jaarlijkse hoogdag voor de BMW-liefhebbers in Lichtervelde

BMW Meet&Drive Lichtervelde bestaat intussen acht jaar. Het event werd opgestart in 2016 en is uitgegroeid tot een gevestigde waarde op de oldtimerkalender. Zo’n 140 BMW’s rijden op zondag 15 september in de voor- en namiddag een toer.
The post Jaarlijkse hoogdag voor de BMW-liefhebbers in Lichtervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dievenbende gevat op Ibiza die gas inzette om bewoners van luxevilla’s te bedwelmen: “Mensen voelden zich ‘s morgens groggy”

Op Ibiza zijn leden van een dievenbende opgepakt die de afgelopen jaren achter een hele reeks inbraken in luxevilla’s zat. En steeds was er een wrang en extra vies randje aan die inbraken: bewoners en gasten die ‘s morgens met een vreemd, groggy gevoel wakker worden. De politie vermoedt dat de aanvallers een soort gas inzetten om de mensen in

Lees meer »