“De pil voor vrouwen, werkt ook bij chimpansees”: zo pakt ZOO Antwerpen anticonceptie aan bij apen en leeuwen

De meeste dieren in ZOO Antwerpen krijgen een anticonceptiepil of een hormonenstaafje om zwangerschappen te voorkomen. Mensapen krijgen zelfs dezelfde pil als vrouwen bij de mens. "Ongebreideld kweken met al onze dieren is niet wenselijk, dus geboortebeperking is nodig", zegt Sarah Lafaut, de conservator zoogdieren aan VRT NWS. 

Meer krantenkoppen in België

Duitse toren aan Westvleterseweg in Poperinge voor het eerst open voor publiek

In Poperinge was de Duitse toren aan de Westvleterseweg voor het eerst open voor het publiek, naar aanleiding van Open Monumentendag. De toren, die geplaatst is tijdens de Tweede Wereldoorlog, wordt gerestaureerd en verbouwd tot uitkijktoren. Eigenlijk moesten de werken nu al klaar zijn, maar dat is niet gelukt door het natte weer dit jaar. Wie er tijdens Open Monumentendag

Lees meer »

9 knaloranje wegomleggingsborden op één rondpunt in Koekelare

Op een rondpunt in Koekelare staan maar liefst 9 borden die elk een wegomlegging aanduiden. Er staan op elke as van het rondpunt omleidingsborden, naar alle richtingen dus. Bovendien zijn er op de vluchtheuvels ook nog eens borden geplaatst, die elk een andere richting uitwijzen. Een wirwar aan omleidingen die bij de weggebruiker voor verwarring zorgen.

Lees meer »

Cédric Cherain wint 64ste Omloop van Vlaanderen

De tweede seizoenshelft van het Belgisch kampioenschap rally is dit weekend op gang geschoten met de Omloop van Vlaanderen. Cédric Cherain was de enige van de titelkandidaten die foutloos bleef en zo verdiend de rally won. Daarmee ligt de titelstrijd weer open en wordt het wachten tot de laatste rally van het seizoen om te weten wie dit jaar kampioen

Lees meer »

‘Bommen en Granaten’-proces rond ‘Dikke’ Nordin wordt voortgezet

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen wordt maandag de ‘Bommen en Granaten’-zaak voortgezet, een omvangrijk dossier rond wapen- en drugshandel. Het proces, dat al in het voorjaar van 2022 van start is gegaan, liep veel vertraging op doordat de advocaten van kopstuk ‘Dikke’ Nordin E.H. tot tweemaal toe een wrakingsverzoek indienden tegen de rechters.

Lees meer »

“Ik verwijt hem wel iets, ja”: handbiker Van de Steene ziet medaille in rook opgaan na aanrijding en stevige crash

Handbiker Jonas Van de Steene heeft op de Paralympische Spelen in Parijs in de wegrit van de MH4-klasse moeten opgeven. De Oost-Vlaming crashte in de derde ronde stevig in de nadarhekken, nadat hij langs achter werd aangetikt door de Zwitser Fabian Recher. De handbike van Van de Steene raakte zwaar beschadigd. “Dit zal me 20.000 à 25.000 euro kosten.”

Lees meer »

Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen

Begin juli presenteerde lijsttrekker Dieter Carron de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Bij de voorstelling stonden nog enkele plekjes open, omdat de partij nog zocht naar enkele specifieke profielen. Ondertussen werden de resterende 6 plaatsen ingevuld.
The post Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sara Vandecaveye (104), oudste inwoner van Kortrijk, overleden

“Op enkele maanden van haar 105de verjaardag is moeder als een kaarsje uitgegaan”, zegt Gery Catteeuw, de zoon van Sara Vandecaveye, de oudste inwoner van Kortrijk, die op dinsdag 3 september in wzc Biezenheem overleden is. Zij was de weduwe van Hector Catteeuw, die in 1979 – uitgerekend ook op 3 september – op 65-jarige leeftijd drie maanden na zijn

Lees meer »