De minister kust de president: et alors?

Van kussen weten de Fransen alles. En toch maken ze zich er nog druk om.

 

Meer krantenkoppen in België

Gisele werd jarenlang gedrogeerd door haar echtgenoot en verkracht door 70 mannen: “Ze wil alle daders in de ogen kijken”

“Ik dacht dat zijn vrouw het wist, dat het een kinky rollenspel was”, aldus één van de 51 mannen die vanaf deze week tijdens een monsterproces in Frankrijk terechtstaat. De feiten zijn pure horror: een man drogeerde jarenlang zijn echtgenote, waarna hij haar door tientallen onbekenden liet verkrachten. Ze riskeren nu allemaal 20 jaar cel.

Lees meer »

Vlaams Belang Kortrijk gaat kiesstrijd aan met volledige lijst en programma: “Handleiding tot beter stadsbestuur”

Vlaams Belang Kortrijk trekt ten strijde met een volledige lijst van 41 kandidaten. “Onze partij kiest daarbij resoluut voor vernieuwing, verjonging en vervrouwelijking”, zegt kopman en kandidaat-burgemeester Wouter Vermeersch. “Ik ben bijzonder fier op al onze kandidaten en dankbaar dat zij stuk voor stuk hun nek uitsteken opdat ‘Kortrijk weer van óns’ wordt.”
The post Vlaams Belang Kortrijk gaat

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Bistro’s en shop AZ Delta Rumbeke zijn voortaan alcoholvrij

Bezoekers en patiënten kunnen voortaan geen alcohol meer kopen in de bistro’s of shop van het AZ Deltaziekenhuis met campussen in Menen, Torhout, Roeselare en Rumbeke. Volgens AZ Delta brengt alcoholgebruik verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom komen er meer alcoholvrije dranken in de plaats. Een glaasje op de kraamafdeling kan wel nog, als bezoekers dat zelf meebrengen.

Lees meer »

Wijkcomité Prinsenhof organiseert wijkfeesten voor jong en oud

Het wijkcomité van het Prinsenhof in Roeselare organiseert op zaterdag 7 en zondag 8 september zijn wijkfeesten. “Met activiteiten voor jong en oud”, aldus Wouter Wenes van het wijkcomité.
The post Wijkcomité Prinsenhof organiseert wijkfeesten voor jong en oud appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal”

Een 40-jarige eigenaar van een pitazaak in de Zwevegemsestraat in Kortrijk riskeert 5 maanden cel omdat hij 7 klappen uitdeelde aan de uitbater. “Zonder aanleiding”, aldus het slachtoffer. “Hij zat met zijn handen in de kassa”, counterde de beklaagde.
The post Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal” appeared

Lees meer »

Herbestemming voor standbeeld van Guido Gezelle in zichtas van Guido Gezellestraat

Naar aanleiding van de heraanleg van de omgeving rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk krijgt het standbeeld van Guido Gezelle een nieuwe, prominentere plek in dezelfde omgeving. “De verplaatsingen maken deel uit van een bredere visie om via kunst in de publieke ruimte de historische en culturele betekenis van de stad te versterken”, aldus Axel Ronse, schepen van Cultuur.
The post Herbestemming

Lees meer »

“Ik drukte het gaspedaal in, en plots was die rotonde daar”: L.W. (36) neemt de volledige schuld op zich na dodelijk ongeval in Koningshooikt

“Ik heb zoveel spijt. Spijt voor Joyce en Wim. Spijt voor hun kinderen, voor hun ouders.” Een emotionele L.W. (36), deze ochtend in de politierechtbank van Mechelen. Op een trouw in september 2022 had de man aan het koppel beloofd bob te zijn, maar op de terugweg reed hij met 138 km/u en 1,83 promille in zijn bloed recht op

Lees meer »

“We blijven doorgaan met hetzelfde enthousiasme”: Kevin en Marinka runnen 25 jaar eet-, bier- en whiskykroeg ‘t Kruiske in Deerlijk

Kevin en Marinka Vermote-Bintein zijn al 25 jaar de sympathieke en gedreven uitbaters van eet-, bier- en whiskykroeg ’t Kruiske, gelegen aan het drukke verkeersknooppunt op de Belgiek. Het juiste adres voor een goed getapte pint, een verfrissende IPA, een lekkere whisky en niet in het minst overheerlijke verse gerechten. Een portret van de drijvende krachten achter ‘t Kruiske.

Lees meer »