Crisis bij VK Akkers Middelburg afgewend

Het zag er een paar dagen naar uit dat de voetploeg VK Akkers Middelburg, bij gebrek aan een terrein, zou ophouden te bestaan. Samen met de eigenaars van het terrein en de gemeente heeft de ploeg een (tijdelijke) oplossing gevonden.

VK Akkers Middelburg speelt al 49 seizoenen zijn wedstrijden in de Schorreweg in Middelburg. Juliette Wittoeck, de eigenares van het terrein, woonde naast het terrein en het oefenterrein dat zij verhuurde aan de gemeente.

Erfenis

Na het overlijden van mevrouw Wittoeck maakten vijf neven en nichten aanspraak op haar erfenis, waaronder de voetbalvelden en de woning van de overledene. De gemeente Maldegem had wel belangstelling voor de sportterreinen, maar niet voor de woning.

Er werden onderhandelingen aangeknoopt met de erfgenamen, maar enkele van die erfgenamen wilden de eigendommen in de Schorreweg in een blok verkopen. Omdat wij in een verkiezingsjaar zijn, kan de gemeente een dergelijk koop niet doen.

Overeenkomst

Daarom werd er vooral door burgemeester Koenraad De Ceuninck (CD&V) en schepen van Sport Pater Van Hecke (Ons Dorp) met de familie onderhandeld over een voorlopig huurcontract voor de sportterreinen. Die onderhandelingen raakten in een patstelling.

Raadslid Anneke Gobeyn (CD&V), die als Middelburgse zowel de familie als de voetbalploeg goed kent, werd bij de onderhandelingen betrokken. Samen met haar zijn de eigenaars tot een overeenkomst gekomen waarin ook de gemeente en de voetbalploeg zich kunnen vinden.

Iedereen opgetrommeld

“Omdat de onderhandelingen in de slop zaten en de huurovereenkomst op 30 juni afliep, kregen wij tot 1 augustus om het terrein te ontruimen. Het bestuur heeft toen beslist om de ploeg te ontbinden. Gelukkig zijn de onderhandelingen nooit echt stilgevallen en is er toch nog een voorlopige oplossing gekomen.”

“Zodra wij wisten dat er een overeenkomst was, hebben we snel de spelers en trainers opgetrommeld en iedereen liet weten dat ze opnieuw bij ons aan de slag gaan”, klonk het bij een opgeluchte voorzitter Bart Moenaert. (LV)

The post Crisis bij VK Akkers Middelburg afgewend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Circulatieplan tijdens werken Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn: “Veiligheid van de kinderen blijft de prioriteit”

Vanaf 1 september geldt er een gewijzigde verkeerssituatie in het Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn. De toegangsweg naar basisschool De Polyglot heropent in één richting: men kan van de Oudenaardseweg naar de Helstraat, maar niet meer van de Helstraat naar de Oudenaardseweg. De rijstrook wordt tijdelijk aangelegd op de parkeerstrook voor de SpieHel. “Dit doen we omdat er renovatiewerken aan de

Lees meer »

Nederlandse ex-premier Mark Rutte voor het eerst openhartig over zijn relatiestatus in nieuwe documentaire: “Ik ben happy”

De relatiestatus van Mark Rutte (57), premier tot dit voorjaar, was het best bewaarde geheim van Nederland. Ongetrouwd, dat was zeker. Maar alle vragen over zijn liefdesleven, of hij op vrouwen viel of misschien een vriend had, waren taboe. Tot nu. In een nieuwe tv-documentaire die vandaag in première gaat, spreekt de eeuwige vrijgezel voor het eerst open over zijn

Lees meer »

Man drogeerde zijn vrouw 10 jaar lang zodat vreemden haar konden verkrachten: door opnames staan 51 verdachten vandaag voor de rechter

In het Zuid-Franse Avignon is vandaag het proces begonnen tegen een man (71) die bijna tien jaar lang zijn vrouw, Gisèle P., heeft laten verkrachten. Hij drogeerde haar en nodigde dan thuis onbekenden uit die zich aan haar vergrepen. Er zijn liefst 51 verdachten. Gisèle P. liet bij aanvang al weten dat ze geen gebruik zou maken van haar recht

Lees meer »

KLJ Ledegem organiseert startdag en viert 95ste verjaardag

Voor KLJ Ledegem zijn het drukke weken. Op vrijdag 13 september organiseert de vereniging ‘s avonds haar startdag. Nieuwe geïnteresseerde leden zijn vanaf 19 uur welkom aan de Sint-Eloois-Winkelstraat om tijdens een leuke activiteit kennis te maken met de werking van de vereniging. Nog geen week later viert KLJ Ledegem haar 95ste verjaardag.
The post KLJ Ledegem organiseert startdag

Lees meer »