Brasserie Cocoon uit Deerlijk blaast tien kaarsjes uit

Brasserie Cocoon bestaat tien jaar. De zaak is geëvolueerd van een café met enkele kleine snacks tot een echte brasserie waar lekker en gezellig tafelen centraal staat. Met Tropicana kreeg Cocoon er zes jaar geleden ook een zusje bij. Koen Verbeke en Katrien Deleersnyder gaan in de sfeervol ingerichte zomerbar voor ontmoeting en gezelligheid.

Koen Verbeke startte in april 2014 met Cocoon in Diependaele 22, een zijstraatje van de Vichtestraat. “Het concept van bij de start blijft nog altijd behouden”, start Koen zijn verhaal.

Mosselen

“Men kan hier enerzijds terecht voor lekker te eten en anderzijds is de brasserie met terras een leuke ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is. De klemtoon ligt op gezellig thuiskomen in een aangenaam kader.”

“De switch naar meer eetfunctie kwam er nadat we beiden in avondschool een cursus kok tot een goed einde brachten. We hebben een ruim aanbod maar pakken wel met enkele specialiteiten uit: in de zomer zijn dat mosselen op verschillende bereidingswijzen en in de winter fondue en côte à l’os. We profileren ons ook als locatie voor de organisatie van allerlei feestjes en events: communies en lentefeesten, babyborrels, familiefeesten…”

Zomerbar

“Het gebrek aan ruimte voor het organiseren van feestjes met een receptie en aansluitend een etentje heeft ook geleid tot de opstart van onze zomerbar Tropicana.”

“De tuin van mijn aanpalende woning kreeg hierdoor een nieuwe bestemming en werd omgetoverd tot een knusse en sfeervolle zomerbar. De zomerbar kan helemaal afgesloten worden zodat we daar ook in de winterperiode grotere groepen kunnen ontvangen.”

Petanqueclub

“Tropicana is ook de thuishaven van onze petanqueclub. De Cocoonsmijters zijn hier met vijf perfect aangelegde petanquebanen ideaal gehuisvest. De club telt een vijftigtal leden en die voelen zich ondertussen al helemaal thuis. Grote plannen zijn er niet om ons tienjarig bestaan te vieren. We blijven op de ingeslagen weg verder werken. Een pleisterplaats waar je goed ontvangen wordt en lekker kan tafelen.”

Cocoon is elke dag, uitgezonderd woensdag, open vanaf 11 tot 14 uur en van 17 tot 22 uur en op zondag doorlopend vanaf 11 uur. Info: 0475 43 34 89.

The post Brasserie Cocoon uit Deerlijk blaast tien kaarsjes uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nummer dertien voor bewoners ‘t Schuttershof in Ingelmunster

De bewoners van ’t Schuttershof kwamen voor de 13de keer bijeen in een tent, die stond opgesteld in de straat. Wegens het slechte weer kon men de tuin van Jacques en Hilde Gits niet gebruiken.
The post Nummer dertien voor bewoners ‘t Schuttershof in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Federaal parket onderzoekt mogelijke corruptie bij CFE in verband met bouw hotel Tsjaad, niemand in verdenking gesteld

In het kader van het onderzoek van het federaal parket naar vermoedens van corruptie bij het bouwbedrijf CFE heeft de onderzoeksrechter, in de huidige stand van het dossier, beslist om alle vier personen die gisteren werden meegenomen voor verhoor na huiszoekingen, vrij te laten zonder inverdenkingstelling. Dat maakte het federaal parket donderdag bekend in een persbericht. In het belang van

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »

“We overwogen zelfs een oversteek naar Engeland”: Rik Verheye en Pedro Elias gepakt door speurders in ‘Celebrity Klopjacht’

Het avontuur van Rik Verheye en zijn kompaan Pedro Elias in ‘Celebrity Klopjacht’ was helaas van korte duur. Op het einde van de tweede aflevering zagen ze hoe de speurders hen bij toeval konden strikken. “Jammer, want we hadden nog wel leuke plannen.”
The post “We overwogen zelfs een oversteek naar Engeland”: Rik Verheye en Pedro Elias gepakt door

Lees meer »

Hanne, Marthe en Julia van K3 vertrekken voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Zonder deze spullen stappen wij niet op”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Al meer dan 50 doden na zware dubbele raketaanval op Poltava – Nieuwe reeks raketten en drones afgevuurd op Kiev en Lviv

Meer dan 50 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen ook meer dan 200 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne

Lees meer »

“Brutaal en meedogenloos”: video toont hoe Russen Oekraïense soldaten koelbloedig lijken te executeren nadat die zich overgeven

De Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ heeft een schokkende video vrijgegeven waarin te zien zou zijn hoe het Russische leger drie Oekraïense soldaten in koelen bloede executeert nadat die zich hebben overgegeven. Het incident vond naar verluidt plaats aan de frontlinie van de Oost-Oekraïense stad Pokrovsk, waar de Russen steeds verder oprukken.

Lees meer »