Blankenbergse jeugdbewegingen klagen gebrekkige lokalen aan: “Duidelijk geen prioriteit voor het stadsbestuur”

Drie Blankenbergse jeugdbewegingen klagen in een open brief de ‘bedenkelijke staat’ van hun lokalen in het Zeebos aan. Zo zou het dak lekken, en laat ook het sanitair heel wat te wensen over. De problemen werden volgens de leiding al verschillende keren aangekaart bij het stadsbestuur.

De open brief van KSA Scarphoutstede, Chiro Bloemkine en de lokale scouts werd op sociale media al tientallen keren gedeeld. “We willen een aantal urgente problemen aankaarten die onze jeugdwerking belemmeren”, klinkt het. “Na jaren discussie over het legen van de bezinkput, een taak die de stad zou moeten uitvoeren aangezien onze lokalen in concessie zijn, hebben we deze week moeten vaststellen dat dertig kinderen onder de 12 jaar zonder sanitaire voorzieningen zaten. Voor sommigen misschien een klein probleem, maar voor ons is dit de spreekwoordelijke druppel.” De lokalen in het Zeebos verkeren al jaren in een bedenkelijke staat.

Zeker wachten tot 2027

Volgens de jeugdbewegingen werd het probleem al meerdere keren aangekaart. “Er werd ons verteld dat er geen budget beschikbaar is en dat wij minstens tot 2027 moeten wachten op een broodnodige herstelling. Het is frustrerend om te constateren dat de stad wel 200.000 euro kan vrijmaken voor een project naast de Pier.” Er wordt ook verwezen naar een voorbeeld uit Brugge. “De stad financiert daar gratis transport voor de zomerkampen. Dit lovenswaardig initiatief staat in schril contrast met onze situatie.”

De drie jeugdbewegingen vragen meer betrokkenheid van het stadsbestuur, dat duidelijk met de brief verveeld zit. “Wij betreuren dat een dergelijke brief verstuurd werd terwijl onze schepen van Jeugd begin juli nog expliciet gevraagd heeft om hangende problemen of frustraties rond de infrastructuur op te lijsten. We hebben ondertussen al meerdere werken goedgekeurd en uitgevoerd. Op 3 en 4 juli werden interventies en nazicht georganiseerd voor de aansluiting voor de bewuste bezinkput”, klinkt het in een schriftelijke reactie.

10 x meer subsidies dan huur

Volgens Prasse wordt er volgend jaar 200.000 euro uitgetrokken voor het vernieuwen van de volledige dakconstructies van de jeugdlokalen en om zonnepanelen te plaatsen. Sinds 2021 zouden er ook al een tiental interventies, herstellingen of onderhoudsbeurten zijn gebeurd. “We zijn wel degelijk erg begaan met onze jeugdbewegingen”, zegt Prasse. “We hopen dat de leiding op onze uitnodiging ingaat om samen aan tafel te zitten en verdere verbeteringswerken in kaart te brengen. De jeugdbewegingen moeten samen slechts 1.700 euro per jaar betalen voor het gebruik van de jeugdlokalen. En in 2023 hebben ze alleen al zo’n 17.900 euro aan subsidies van de stad ontvangen. Dat zegt toch iets over de steun die zij genieten.”

Betrokkenheid gevraagd

De jeugdbewegingen verwijzen echter ook naar de moeilijke periode die zij achter de rug hebben. “Als jeugdbewegingen staan wij voor de uitdaging om financieel stabiel te blijven, zeker na een periode van crisis waarin onze inkomsten vrijwel nihil waren. Wij hopen oprecht dat er een besef komt dat goede voorzieningen essentieel zijn voor een goed functionerende jeugdwerking en dat logistieke ondersteuning geen kwaad zou kunnen. De jeugd verdient het om te kunnen leven en zich uit te leven, iets wat de politieke top van Blankenberge zou moeten begrijpen. Wij zetten ons met veel passie en inzet in voor onze kinderen en jongeren en vragen u dringend om dezelfde betrokkenheid te tonen. De jeugd die jullie in oktober ongetwijfeld nodig zullen hebben”, klinkt het.

The post Blankenbergse jeugdbewegingen klagen gebrekkige lokalen aan: “Duidelijk geen prioriteit voor het stadsbestuur” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristenbelasting

De prijs die internationale toeristen moeten betalen om Nieuw-Zeeland binnen te komen, stijgt begin volgende maand van 35 Nieuw-Zeelandse dollar (bijna 20 euro) naar 100 dollar (ruim 56 euro). De verdrievoudiging van de prijs is onder meer nodig voor natuurbescherming, meldt de regering van het land.

Lees meer »

Tachtiger die in Engeland stierf na vermoedelijke aanval door tieners, werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, verwittigde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem lastigviel. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de Engelse regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten was. De

Lees meer »

Okido neemt afscheid van Katelijn Callewaert

Katelijn Callewaert (63), directrice van gemeenteschool Okido werd naar aanleiding van haar pensionering in de bloemen gezet. “Ik ben in september 2012 gestart als directeur en heb er dus 12 schooljaren opzitten bij Okido”, weet Katelijn. “De school was me niet vreemd aangezien ik in een vorig leven 10 jaar voorzitter van de ouderraad van
The post Okido neemt

Lees meer »

Lichaam van vermiste Belgische toeriste (28) teruggevonden in Thailand: lokale autoriteiten gaan uit van spijtig ongeval

De Belgische toeriste (28) die sinds vrijdag vermist was in de provincie Mae Hong Son, in het noorden van Thailand, is dood teruggevonden. Dat werd door de lokale politie bevestigd aan VTM NIEUWS. De lokale autoriteiten gaan uit van een spijtig ongeval. Het lichaam van de vrouw wordt morgen overgebracht naar Chiang Mai, de hoofdstad van de provincie.

Lees meer »

Goud voor Roger en Dolores

Roger Beheydt (70) en Dolores Beswick (71) zijn allebei geboren en getogen in Roeselare. Meer nog: ze waren ook buren, en het stond in de sterren geschreven dat Cupido zijn liefdespijlen op hen zou richten. Vijftig jaar geleden beloofden ze elkaar officieel voor altijd en eeuwig lief en leed te delen, een belofte die ze
The post Goud voor

Lees meer »

Spandoeken van magazine ‘De Zeeparel’ worden strandtassen

Wie wel eens stilstond voor de slagbomen aan het station van Koksijde, merkte daar ongetwijfeld al de spandoeken op waarmee Drukkerij Pattyn telkens de nieuwe edities van hun eigen magazines aankondigt. Die krijgen nu een tweede leven als grote strandtassen. “Echte hebbedingen”, stelt Manou Pattyn tevreden vast.
The post Spandoeken van magazine ‘De Zeeparel’ worden strandtassen appeared first on

Lees meer »

Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli

‘Licht en leven in Oostende’ is de titel van de foto-expo van Andrea Shkreli in de Nieuwe Gaanderijen. De beelden langs straten, pleinen, dijk en kaaien zien een fotografische kroniek van onze stad tussen 2012 en 2020.
The post Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlands echtpaar opgepakt aan de Costa del Sol, runde naast een sportschool óók een drugsimperium: 15 arrestaties

In Spanje zijn deze week vijftien leden van een Nederlandse bende opgepakt die een cruciale rol speelde in de productie en distributie van harddrugs naar verschillende Europese landen. De arrestaties vonden plaats na invallen in woningen en opslagruimtes aan de Costa del Sol en op de Canarische Eilanden. Toevallig was het de Belgische politie die het vuur aan de lont

Lees meer »