Belgian Cats gaan strijdend ten onder tegen Verenigde Staten en moeten zondag hopen op mirakel

De Belgische basketbalvrouwen hebben donderdag in hun tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen een 74-87-nederlaag geleden tegen de Verenigde Staten. De Cats verloren maandag ook hun openingsduel tegen Duitsland (83-69).

De Belgische vrouwen hielden in een sterk eerste kwart in Rijsel gelijke tred met Team USA (23-23). Antonia Delaere speelde op haar dertigste verjaardag een sterke partij.

Ook in het tweede kwart bleven de Belgische vrouwen met dynamisch basketbal de VS onder druk zetten. Die gingen daar wel steeds beter mee om en beëindigden de eerste periode met een 15-23-tussenspurt. Bij de pauze stond het 38-46.

Na rust naderden de Cats even tot 46-50. Ze sloten het derde kwart uiteindelijk winnend af (15-14), maar hadden veel energie verspeeld. In het laatste kwart sloegen de Amerikaanse vrouwen een beslissende kloof (21-27).

24 punten Meesseman

Breanna Stewart (26 ptn) en A’ja Wilson (23 ptn en 13 rebounds) toonden zich. Bij de Cats waren Emma Meesseman (24 ptn) en Antonia Delaere (16 ptn) de uitblinkers.

In de tussenstand in groep C blijven de Belgische vrouwen derde, met twee punten. De VS en Duitsland bezetten met elk vier punten de eerste twee posities. Zij zijn al zeker van hun ticket voor de kwartfinales. Duitsland won eerder donderdag ook zijn tweede pouleduel, met 75-64 van Japan.

Zondag tegen Japan

Zondag volgt de slotspeeldag van de poulefase. De Cats treffen dan om 11 uur Japan, om 17.15 uur is er Duitsland-VS. De Belgische vrouwen moeten winnen om nog kans te maken op een plaats in de kwartfinales. De top twee in elk van de drie poules en de twee beste derdes stoten door naar de laatste acht.

De Amerikaanse basketbalvrouwen zijn torenhoog favoriet om opnieuw de olympische titel te veroveren. Het zou hun achtste olympisch goud op rij zijn, hun tiende in totaal. Ze verloren geen enkele wedstrijd op de Spelen meer sinds 1992.

The post Belgian Cats gaan strijdend ten onder tegen Verenigde Staten en moeten zondag hopen op mirakel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

Marc Soler wint op mythische slotklim in Vuelta, Ben O’Connor redt rode leiderstrui met vijf seconden

Nadat Wout van Aert met een nieuwe pijnlijke val zijn rampjaar compleet maakte, heeft Ben O’Connor via een secondenspel zijn leiding in het algemeen klassement van de Vuelta behouden. Hij moest vrezen voor zijn rode trui nadat hij vroeg loste, maar de Australiër hield vijf seconden over. Uitstel van executie weliswaar, met Roglic die nu helemaal in zijn slipstream zit.

Lees meer »

“Ik heb hem nog nooit zo gezien”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle vrijdag(avond) voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »

“Hij deed sterk kalmeermiddel in thee van schoonzus”: vijftiger riskeert 6 jaar cel voor verkrachting twee hoogbejaarde vrouwen

De 57-jarige W.V.D.B. uit Herentals verscheen voor de correctionele rechtbank in Turnhout voor de verkrachting van twee vrouwen op leeftijd, onder wie zijn 80-jarige schoonzus. “Volgens de verpleegster was het al de derde keer dat het slachtoffer was gevallen of aan geheugenverlies leed, net nadat W. op bezoek was geweest”, aldus procureur Hanne Hendrickx.

Lees meer »

Dochter van Fransman die vrouw 10 jaar liet verkrachten barst in tranen uit in rechtszaal: vader had map op computer met naam ‘mijn dochter, naakt’

Op de tweede dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn echtgenote Gisèle Pélicot tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft een van zijn dochters de rechtszaal al huilend verlaten. De voorzitter van het hof had het op dat moment over de naaktfoto’s die Pélicot van zijn dochter op zijn computer had

Lees meer »

Ferm Langemark viert honderdste verjaardag

De Langemarkse afdeling van Ferm bestaat honderd jaar en dat vierde de vereniging op zondag 1 september in OC ‘t Madointje in Madonna. “Wij bieden een ruime en variërende agenda met onder andere kooklessen, activiteiten voor jong en oud, sportactiviteiten, mode voor bewuste dames, activiteiten voor en met kinderen, uitstappen, allerhande crea en nog veel
The post Ferm Langemark

Lees meer »

Acta Est Fabula is primus van zesde Trompequiz

De Trompe, het gehucht in Sint-Lodewijk op de grens met Zwevegem, Heestert en Otegem, beleefde het voorbije weekend de jaarlijkse hoogdagen. De festiviteiten stonden voor de 45ste keer op het programma en werden een meevaller over de hele lijn. Op zaterdag kwamen de sportievelingen aan hun trekken tijdens de tweede editie van de Stijn Devolder
The post Acta Est

Lees meer »

Duitslandkenner Geert Van Istendael over triomftocht van AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds Wereldoorlog II is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitslandexpert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Nederlandse ex-premier Mark Rutte voor het eerst openhartig over zijn relatiestatus in nieuwe documentaire: “Ik ben happy”

De relatiestatus van Mark Rutte (57), premier tot dit voorjaar, was het best bewaarde geheim van Nederland. Ongetrouwd, dat was zeker. Maar alle vragen over zijn liefdesleven, of hij op vrouwen viel of misschien een vriend had, waren taboe. Tot nu. In een nieuwe tv-documentaire die vandaag in première gaat, spreekt de eeuwige vrijgezel voor het eerst open over zijn

Lees meer »

Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit Wervik is overleden: “We verliezen een icoon”

In het AZ Delta Rumbeke is Francis Vantomme (67) overleden. Hij was lang geleden dj en een trouwe medewerker van de vrije radio Gemini. Francis is ook jarenlang bestuurslid geweest van de koninklijke schuttersgilde Sinte-Barbara. Wervik verliest opnieuw een icoon, een topkerel. Francis was graag gezien en had een ruime vriendenkring.
The post Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit

Lees meer »