BBC ‘geschokt’ door details in kinderpornozaak top-presentator Huw Edwards: “Afschuwelijk gedrag”

Voormalig BBC-nieuwsanchor Huw Edwards (62) heeft woensdag in de rechtbank van Londen schuldig gepleit aan het maken van ‘onfatsoenlijke’ foto’s van kinderen. Edwards was aanwezig in de rechtbank, maar sprak volgens aanwezige media alleen om zijn schuld te bepleiten en persoonlijke gegevens te bevestigen. De BBC zegt ‘geschokt’ te zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Poetin en 30 jaar jongere turnster hebben samen twee zonen: “Ivan (9) en Vladimir (5) leven geïsoleerd in privévilla van president”

Het Russische onderzoeksbureau ‘The Dossier Center’ is erachter gekomen dat president Vladimir Poetin (71) twee jonge zonen heeft met zijn huidige vriendin, de gewezen turnkampioene Alina Kabajeva (41). De twee jongens, de 9-jarige Ivan en zijn 5-jarige broer Vladimir, wonen naar verluidt in afzondering in Poetins privévilla in het westen van Rusland. “Ze zijn altijd omringd door volwassenen en hebben

Lees meer »

Toch nog een voorwaardelijke celstraf voor dertiger die met mes op Kortrijkse perron loopt: “Sukkel al helft van mijn leven met alcoholprobleem”

“Door de drankduivel verloor hij zijn job, zijn relatie, zijn kinderen en zijn vrienden.” Niettegenstaande hij door twee eerdere veroordelingen al onder probatie stond, liep een 34-jarige man dit voorjaar opnieuw met een mes rond op het Kortrijkse perron. Omdat hij nu wél nuchter is, kreeg hij toch nog een kans met een volledig voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden.

Lees meer »

Lidewij Nuitten haalt uit naar VRT-leiding: “Moet een documentairemaker angst hebben voor zijn eigen baas?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

Michael verwierp de erfenis van zijn moeder op aanraden van zijn notaris: wat kun je doen als je een verkeerd advies krijgt?

Een foute inschatting waardoor een zoon de erfenis van zijn moeder van meer dan 180.000 euro verwerpt, een huis dat voor een wel heel lage prijs uit de hand verkocht werd… Wat kan je ondernemen als je van oordeel bent dat een notaris fouten heeft gemaakt of nalatig is geweest? En heb je dan recht op schadevergoeding? Ombudsnotaris Eric Michoel

Lees meer »

“Hij is een voortvluchtige crimineel”: Poetins bezoek aan Mongolië leidt tot internationale kritiek

Vladimir Poetin (71) krijgt de wind van voren vanwege zijn bezoekje aan Mongolië. Ondanks het arrestatiebevel van het Internationaal Gerechtshof (ICC) heeft het land de Russische president bij zijn aankomst niet in de boeien geslagen, maar met een erehaag ontvangen. “Poetin is een voortvluchtige crimineel die de internationale wetgeving met de voeten zal blijven treden”, klinkt het onder critici.

Lees meer »

Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem: “Er is zelfs inkijk in de badkamer”

Enkele bewoners van de Baron de Pélichystraat in Izegem kijken sinds de start van het nieuwe schooljaar op een muur van…containerklasjes. Basisschool De Stadsparel plaatste die op zijn speelplaats om in afwachting van een uitbreiding toch plaats te kunnen bieden aan het toegenomen aantal leerlingen.
The post Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem:

Lees meer »

Tiener die hele gezin uitmoordde in Italië “helemaal van streek” in gevangenis: “Nu beseft hij pas echt wat hij heeft gedaan”

De 17-jarige Italiaanse jongen die afgelopen weekend zijn vader Fabio (51), moeder Daniela (48) en broertje Lorenzo (12) doodstak in hun huis in het dorpje Paderno Dugnano vlak bij Milaan, heeft in de gevangenis met zijn advocaat gesproken. Volgens de Italiaanse krant ‘Corriere della Sera’ is Riccardo C. “helemaal van streek” en beseft hij nu pas echt “wat hij gedaan

Lees meer »

Oog in oog met haar monster op proces: vrouw (72) “gedrogeerd door haar man zodat 50 onbekenden haar konden verkrachten terwijl ze bewusteloos was”

In het Zuid-Franse Avignon gaat vandaag het proces van start tegen een man (71) die bijna tien jaar lang zijn vrouw, Gisele P., heeft laten verkrachten door onbekenden. Hij drogeerde haar en nodigde onbekenden uit haar in hun huis te verkrachten. Er zijn vijftig andere verdachten. Gisele P. wou geen gebruik maken van haar recht op anonimiteit.

Lees meer »

Hanne, Marthe en Julia van K3 vertrekken voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Zonder deze spullen stappen wij niet op”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »