Bank of England verlaagt rente voor de eerste keer sinds pandemie

De Bank of England heeft de rente donderdag verlaagd, met 25 basispunten tot 5 procent. Het gaat om de eerste verlaging sinds maart 2020, in volle coronapandemie.

 

Meer krantenkoppen in België

Alweer een nieuwe directeur voor basisschool De Zessprong

Voor de leraren en de leerlingen van basisschool De Zessprong in Sint-Andries wordt het de eerste maanden van het nieuwe schooljaar opnieuw wat wennen. Voor het tweede jaar op rij staat immers een nieuwe directeur aan het hoofd van de school.
The post Alweer een nieuwe directeur voor basisschool De Zessprong appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frans en Monique zijn gouden paar

Op zaterdag 24 augustus werden Frans Vandewalle en Monique De Vlieger in het gezelschap van hun familie verwelkomd op het gemeentehuis, naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum.
The post Frans en Monique zijn gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belinda (54) overleeft frontale aanrijding met auto niet na roekeloos manoeuvre van bromfietser: “Ze was een goedlachse, joviale vrouw”

De 54-jarige Belinda De Bruyckere uit Kruibeke werd maandag in Burcht door een auto aangereden toen ze na het werk met haar fiets op weg naar huis was. “De auto week uit voor een roekeloze bromfietser en reed daarbij frontaal op mijn zus in”, vertelt haar broer Danny. Het was een hevige klap en woensdagavond overleed Belinda in het ziekenhuis

Lees meer »

Stad Brussel komt tussen in kosten voor hondentraining

De stad Brussel lanceert een premie voor hondenbaasjes waarmee ze voor een stuk wil tussenkomen in de kosten voor de opvoeding van het dier. Uitgangspunt is dat een hondentraining de samenleving ten goede komt, doordat mens en hond leren om de ruimte te delen en onze gemeenschappelijke regels te respecteren.

Lees meer »

Pascal Kerkhove signeert boek over overleden mama: “Waregem blijft voor altijd in mijn hart zitten”

In juni bracht Pascal Kerkhove zijn debuutroman ‘Dag ma, blijf je nog even?’ uit, waarin hij het verhaal van zijn overleden moeder, Andrea Algoet, vertelt. Ze leed de laatste 2,5 jaar van haar leven aan dementie, en overleed anderhalf jaar geleden op 90-jarige leeftijd. Vorige zaterdag hield Pascal een signeersessie in de Standaard Boekhandel in Waregem.
The post Pascal

Lees meer »

Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik wist niet dat het gestolen goederen waren”

Een 61-jarige Oostendenaar blijft ontkennen dat hij iets afwist van gestolen buit opgestapeld in zijn appartement. Zijn vriend die bij hem logeerde, ging elke avond weg en kwam ’s morgens terug met zakken vol dure spullen. “Toch had ik geen vermoeden dat het om gestolen goed ging.”
The post Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges,

Lees meer »