Arthur De Sloover en Red Lions verslaan ook India en boeken vierde zege op rij

De Belgische hockeymannen – met Kortrijkzaan Arthur De Sloover – hebben donderdag ook hun vierde wedstrijd in het olympische tornooi in groep B gewonnen. De Red Lions, de titelverdedigers, versloegen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes, een voorstad van Parijs, India met 2-1.

De Red Lions waren na drie zeges in evenveel groepsduels al zeker van een plaats in de kwartfinales. Ook tegen India namen ze het initiatief, al bleven doelpunten in het eerste kwart uit. Vroeg in het tweede kwart klom India op voorsprong, toen Arthur De Sloover balverlies leed en Abhishek (18.) profiteerde om Vincent Vanasch te vloeren. De Belgen ging nog voor de rust op zoek naar de gelijkmaker, maar die bleef uit. Een benutte strafcorner van India werd nog afgekeurd.

Erop en erover

De Red Lions waren wel meteen efficiënt in de tweede helft, en Thibeau Stockbroekx (33.) duwde op een center de 1-1 binnen. Via een treffer van routinier John-John Dohmen (44.) ging België vervolgens op en over India. Nadien bleven nieuwe doelpunten uit en hielden Vanasch en co. stand. De troepen van Michel van den Heuvel begonnen in poule B met zeges tegen Ierland (2-0), Nieuw-Zeeland (2-1) en Australië (6-2) in een heruitgave van de finale van 2021 in Tokio.

Morgen wacht Argentinië

Morgen (vrijdag) om 17.30 uur valt het doek met de laatste groepswedstrijd tegen Argentinië. De Red Lions voeren hun groep comfortabel aan met het maximum van twaalf punten uit vier wedstrijden. De top vier van de groep stoot door naar de kwartfinales en kruist daarin met de andere groep. Die bestaat uit Spanje, gastland Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland en Zuid-Afrika.

The post Arthur De Sloover en Red Lions verslaan ook India en boeken vierde zege op rij is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf

Een 33-jarige dief uit Blankenberge is ook in beroep veroordeeld tot twee jaar en tien maanden cel voor een reeks diefstallen en inbraken in Blankenberge en Brugge. Omdat hij de straffen blijft opstapelen, had het openbaar ministerie vijf jaar gevraagd, maar daar ging het hof niet op in.
The post Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf appeared

Lees meer »

LIVE TOUR OF BRITAIN. Evenepoel wil ploegmakker Magnier aan nieuwe zege helpen, drie renners in vroege vlucht

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »

Koppel dat in leegstaand café woonde en zombiedrug flakka gebruikte riskeert 18 maanden cel

Een dakloos koppel dat in februari van dit jaar werd betrapt in het leegstaande café Cheers in Diksmuide en daar onder meer de zombiedrug flakka had gebruikt, riskeert daar 18 maanden celstraf voor. Die wil het parket met uitstel onder voorwaarden geven, zodat het koppel zich verplicht residentieel laat opnemen. “Maar dat kan ik zo ook wel”, sprak de 36-jarige

Lees meer »

Raak Woumen brengt bezoekje aan Ieper

Raak Woumen bezocht Ieper. Eerst trok de ruime groep naar het In Flanders Field Museum. Na het bijzonder interessante bezoek met audiofoon genoot men van een lekker drankje om daarna de fototentoonstelling te bewonderen in de Sint-Maartenskathedraal. Enkele aanwezigen dienden dan jammer genoeg de groep te verlaten omwille van andere verplichtingen. Een fijne maaltijd in
The post Raak Woumen

Lees meer »

Poetin en 30 jaar jongere turnster hebben samen twee zonen: “Ivan (9) en Vladimir (5) leven geïsoleerd in privévilla van president”

Het Russische onderzoeksbureau ‘The Dossier Center’ is erachter gekomen dat president Vladimir Poetin (71) twee jonge zonen heeft met zijn huidige vriendin, de gewezen turnkampioene Alina Kabajeva (41). De twee jongens, de 9-jarige Ivan en zijn 5-jarige broer Vladimir, wonen naar verluidt in afzondering in Poetins privévilla in het westen van Rusland. “Ze zijn altijd omringd door volwassenen en hebben

Lees meer »