Zomerbar Ter Loo & Amizant verwent ruim en divers publiek: “Elk weekend pakken we met een ander thema of belevenis uit”

Vanaf 9 augustus verwent Zomerbar Ter Loo & Amizant in Loppem een ruim en divers publiek met vier themaweekends. Tijdens de tuinbar is er tijd voor streekbieren en oldtimers, een fietstocht met kipfestijn, barbecue en intieme liveconcerten. De opbrengst gaat naar de aanschaf van een rolstoelbusje voor de bewoners van Vriendenhuis Ter Loo.

De tuin van Ter Loo is in augustus vier weekends lang het decor voor de derde editie van Zomerbar Ter Loo & Amizant. Het voormalig klooster is ruim één jaar de zorgzame thuis voor jongvolwassenen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Samen met talrijke vrijwilligers en Amizant, een vzw die vakanties organiseert voor jongeren met een beperking, organiseert Vriendenhuis Ter Loo een uitgebreide zomerbar. Overdag kan je er in goed gezelschap verpozen in de zon of onder tentzeil, en tot middernacht onder lampions. “Door de vorige edities hebben we al best wat naambekendheid, maar we willen dit keer een ruimer en divers publiek aantrekken met elk weekend een ander thema of belevenis”, duidt Mieke Fiems van Vriendenhuis Ter Loo. “Om uitstappen en boodschappen meer comfortabel te maken, gaat de opbrengst van onze Ter Loo-evenementen volledig naar de aanschaf van een aangepast rolstoelbusje voor onze bewoners.”

Voor elk wat wils

Smaakvol van start gaat de zomerbar op 9, 10 en 11 augustus met het Streekbierenweekend. Op Hemelvaartdag 15 augustus volgt de Ter Loo Fietsdag met aansluitend kipfestijn, op 16 en 17 augustus de twee barbecuedagen verzorgd door de ‘Forrest Grill Smokers’, en daags nadien het aperitiefconcert door de Harmonie Waardamme. Zaterdag 24 augustus geeft Tim Vanquaethem een jazzpianoconcert, gevolgd door Jamm Session. Het laatste lang weekend combineert livemuziek (Ter Loo Live) van Project D en Ise (winnaar van de Nieuwe Lichting 2024 van Studio Brussel) met oude blitse wagens op zondag (Ter Loo Classic.) Op 30 augustus is er vanaf 16 uur ook een rondleiding in het ouderproject ‘Vriendenhuis Ter Loo.’ Voor de oldtimerrit is er ontbijt, lunch en barbecue.

Elk weekend is is er vrije toegang tot de zomerbar, op vrijdag van 14 tot 24 uur, op zaterdag en zondag van 10 tot 24 uur. Voor de fietstocht, de barbecue, Ter Loo Live en Ter Loo Classic moet je vooraf inschrijven. Meer info via de website ‘terloo.be/Kalender’, of via de links op de Facebook-pagina ‘Vriendenhuis Ter Loo’. (HV)

De zomerbar vind je in de Torhoutsesteenweg 58, Zedelgem

The post Zomerbar Ter Loo & Amizant verwent ruim en divers publiek: “Elk weekend pakken we met een ander thema of belevenis uit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stadenaar Thijs (36) helpt bosbranden bestrijden in Portugal: “Een droom voor elke pompier”

Stadenaar Thijs Degryse zit sinds maandag in het Portugese dorp Castro Daire, waar hij samen met z’n lokale collega’s dagelijks uitrukt om bosbranden onder controle te krijgen. Niet voor doetjes. “De wagens kunnen niet overal komen, dus vaak maken we tochten door de heuvels, in onze brandweerkledij en met zowat 20 liter water op onze rug.”
The post Stadenaar

Lees meer »

Jean-Marie Pfaff over home-invasion: “Altijd geloofd in goedheid van de mens, maar nu hangen er drie sloten aan mijn poort”

De openbare aanklager heeft acht jaar gevangenisstraf gevorderd tegen de Servo-Kroatische gangsters die Carmen Pfaff in augustus 2023 mishandelden en gijzelden voor een handvol juwelen en een Rolex. Echtgenoot Jean-Marie vertelde in de rechtbank tijdens een emotionele getuigenis wat Carmen sindsdien doormaakt. “Ze leeft in constante angst”, aldus een wenende Jean-Marie. “Haar mooie oude dag is verwoest.”

Lees meer »

Eendracht Wervik verliest clubicoon André Billiau (82), die 300 wedstrijden voor het eerste elftal speelde

Met het overlijden van André Billiau (82) verliest voetbalclub Eendracht Wervik weer een clubicoon. Hij was jarenlang speler in het eerste elftal, heel even hoofdtrainer en ook vele jaren jeugdtrainer André Billiau telde 37 lentes toen hij bij Eendracht Wervik de schoenen aan de haak hing.
The post Eendracht Wervik verliest clubicoon André Billiau (82), die 300 wedstrijden voor

Lees meer »

Vrouw van agent beleeft traumatische nacht nadat ze bedrog opbiechtte: “Hij sloot me op, sloeg en plaste over me”

Een politieagent (53)moet vandaag voor de rechtbank verschijnen omdat hij zijn 13 jaar jongere vrouw heeft geslagen, opgesloten en onmenselijk behandeld. Dat gebeurde nadat zij had opgebiecht dat ze hem al een tijdje bedroog. De agent plaste meerdere keren in een glazen fles en goot die daarna uit over zijn vrouw. “Dat was geen urine, maar een soort Ricard”, argumenteerde

Lees meer »

Elise en Bastien nieuwe gezichten van iconische frituur ’t Vichtenaarke: “Opa zou trots op ons zijn”

Elise Voet (24) en Bastien Loosveld (27) zijn de nieuwe gezichten van frituur ‘t Vichtenaarke in de Harelbekestraat. De kneepjes van het vak leerden ze van de schoonzussen Rosine Deconinck en Maryke Demeyere die de afgelopen 23 jaar de vaste waarden waren van deze frituur.
The post Elise en Bastien nieuwe gezichten van iconische frituur ’t Vichtenaarke: “Opa zou

Lees meer »

Huurmarkt Vlaanderen en Brussel vertraagt enorm door gebrek aan aanbod: “35 procent minder huurcontracten in Vlaanderen”

In het voorjaar van 2024 zijn amper 20.600 nieuwe huurcontracten afgesloten in Vlaanderen. Dat is 35 procent minder in vergelijking met het voorjaar van 2023, toen er 29.100 huurcontracten werden afgesloten. De huurmarkt vertraagt aanzienlijk door een gebrek aan aanbod. Dat blijkt uit de Huurbarometer van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB).

Lees meer »

“Hoe kan Studio 100 zo flateren?”: stem van Josje duikt op op heruitgave met enkel de originele K3’tjes

“Hoe kan een bedrijf als Studio 100 zo’n blunder begaan?” Op sociale media regent het reacties over ‘Oya Lélé’, de nieuwste K3-LP die vorige week uitkwam. Fans merkten al snel een bizarre fout op: hoewel alle nummers door de originele K3 – Karen, Kristel en Kathleen – gezongen hadden moeten worden, is er toch één liedje met Josje Huisman op

Lees meer »

45ste editie Ginstekermis wordt één groot muzikaal feest: “Een gedurfde affiche dit jaar”

De Ginste maakt zich op voor de jaarlijkse kermis tijdens het weekend van 6 tot 8 september. Volgens Veerle Halsberghe van het Feestcomité De Ginste wordt het een editie die alle voorgaande zal overtreffen. “Het wordt een driedaags feestgebeuren boordevol Ginsterock, optredens van Vlaamse zangers en, niet te vergeten, de grootste rommelmarkt van Vlaanderen op zondag”, klinkt het.
The

Lees meer »

4 arrestaties in corruptiezaak rond bouwgroep CFE, onder wie vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand

Het federaal parket heeft na huiszoekingen in ons land 4 mensen opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een corrputiezaak rond bouwgroep CFE. Ook in Frankrijk werden er tegelijkertijd huiszoekingen uitgevoerd. Volgens onze informatie is een van de Belgische gearresteerden Luc Bertrand, topman van CFE en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

Tiener (17) die hele gezin uitmoordde, sloot vlak na moord de ogen van ouders en broertje “uit medelijden”

De Italiaanse 17-jarige Riccardo C., die zijn jongere broer Lorenzo (12), vader Fabio (51) en moeder Daniela (49) – op gruwelijke wijze om het leven heeft gebracht, werd intussen ondervraagd. Er zijn meer details aan het licht gekomen over het tragische familiedrama in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, in de buurt van Milaan. Zo zou hij vlak na de moord

Lees meer »