“Zo kan het niet verder”: strandredders in Oostende zijn het beu na 61 vermiste kinderen op dinsdag

De strandredders van Oostende trekken aan de alarmbel. In de plaats van zwemmers in de gaten te houden, moeten ze steeds vaker op zoek naar kleine kinderen die op het strand aan de aandacht van hun ouders zijn ontsnapt. Door het slechte weer beleefden ze vandaag een rustige dag met slechts twee vermiste kindjes, maar dinsdag waren het er 61 en dat op een strook strand van 500 meter breed. “Wij zijn geen kinderopvang.” 

Meer krantenkoppen in België

14-jarige scholier schiet twee leerlingen en twee leerkrachten dood op school in VS: verdachte werd vorig jaar ondervraagd over dreigen met schietpartij

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn woensdag vier doden en negen gewonden gevallen. De vermoedelijke schutter is opgepakt en is een 14-jarige leerling van de school. De tiener werd vorig jaar al verhoord door lokale agenten omdat hij op internet zou hebben gedreigd met een schietpartij op school, maar ontkende. De autoriteiten zagen

Lees meer »

Slechtziende marathonloper Martin Clobert en zijn begeleiders over hun onbreekbare band: “Zij zijn mijn ogen, in en buiten de race”

De bijna blinde Martin Clobert (31) heeft vandaag, op de slotdag van de Paralympische Spelen, twee paar extra ogen. Zijn onmisbare gidsen Valentin Poncelet en Sébastien Thirion zullen naast hem het parcours van de marathon afwerken. Wat is hun rol, hoe zijn ze aangelijnd en krijgen ook zij een medaille als Clobert er één wint? “Tijdens de wedstrijden is het

Lees meer »

Warmste augustus ooit en wellicht ook weer warmste jaar ooit

De voorbije maand augustus was wereldwijd gemiddeld de warmste ooit, samen met augustus vorig jaar. De gemiddelde temperatuur was zo al voor de dertiende keer in veertien maanden tijd 1,5 graad warmer dan in pre-industriële tijden. Uit de data van de Europese klimaatdienst Copernicus blijkt vrijdag dat na 2023 ook 2024 zo goed op weg is om het warmste jaar

Lees meer »

129 doden bij ontsnappingspoging in grootste gevangenis van Congo

In de Democratische Republiek Congo zijn bij een poging tot uitbraak in de grootste gevangenis van het land 129 gedetineerden omgekomen. Dat melden de Congolese autoriteiten dinsdag in een officiële balans. Er raakten naar verluidt ook 59 mensen gewond. Verschillende gebouwen, waaronder de griffie, ziekenboeg en voedseldepots, zouden verwoest zijn door een brand.

Lees meer »

Loslopend schaapje is politie al een maand te snel af: “Hij beweegt als een echte snelheidsduivel”

De lokale politiezone van Balen-Dessel-Mol is al een maand op zoek naar een zwart schaap. Het dier werd al verschillende keren gezien aan het bruggetje over de Molse Nete, in de omgeving van de natuur, maar kon nog niet gevat worden. Al blijkt de oplossing volgens Kemp vzw, een organisatie die met schaapskuddes begrazingsopdrachten uitvoert, niet onmogelijk.

Lees meer »

Opnieuw Russische topwetenschapper de cel in voor verraad: man werkte aan hypersonische rakettechnologie

Een Russische wetenschapper die werkte aan belangrijke hypersonische technologie heeft in Rusland een celstraf van vijftien jaar opgelegd gekregen. De rechtbank oordeelde dat Aleksandr Sjipljoek zich schuldig heeft gemaakt aan verraad, berichten Russische media. Eerder dit jaar was een collega van Sjipljoek al veroordeeld tot veertien jaar in een strafkolonie.

Lees meer »

Geïsoleerde stam in Peruaanse jungle schiet twee houthakkers dood met pijlen

Tragiek in het Peruaanse Amazonegebied. Daar hebben leden van de de Mashco Piro, volgens de organisatie ‘Survival International’ de grootste geïsoleerde stam ter wereld, twee houthakkers gedood met pijlen. Nog twee andere mensen worden vermist sinds de gewelddadige confrontatie aan de Parianamu rivier. De organisatie betuigde haar medeleven aan de families van de slachtoffers.

Lees meer »

RSYC organiseert jubileumversie van de historische zeilwagenrace: “Een primeur voor De Panne”

De jaarlijkse ‘Historic Sand Yachts Meeting’ is een traditie bij de Royal Sand Yacht Club (RSYC) van De Panne. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de zeilwagenclub staat het weekend van 5 tot 8 september helemaal in het teken van historische zeilwagens.
The post RSYC organiseert jubileumversie van de historische zeilwagenrace: “Een primeur voor De Panne” appeared first

Lees meer »

Dominique Pélicot (71) ook verdacht van lustmoord: “Slachtoffers werden allebei verdoofd met ether”

De Fransman die zijn vrouw verdoofde en door tientallen mannen liet verkrachten, wordt verdacht van nog meer wansmakelijke feiten. DNA linkt Dominique Pélicot (71) rechtstreeks aan een zaak waarbij een jonge vastgoedmakelaar nipt ontsnapte aan een verkrachting. Zijn naam valt ook in een lustmoord, maar daar ontbreekt concreet bewijs. De gelijkaardige werkwijze roept in ieder geval wel vragen op. Zo

Lees meer »

Ward wint het BK Savatteschieten: “Het verschil was zo miniem dat je er geen meetlat meer tussen kon krijgen”

Met een geknalde afstand van 38,09 meter mag Ward Honoré zich de nieuwe, Belgische kampioen savatteschieten noemen. Tijdens de bloedstollende strijd in Kortrijk slaagde hij erin zijn pantoffel het verst te lanceren. “Het verschil was zo miniem dat je er geen meetlat meer tussen kon krijgen.”
The post Ward wint het BK Savatteschieten: “Het verschil was zo miniem dat

Lees meer »