Zeven brandweermannen nemen deel aan World Fire Fighter Games: “Duimen voor medailles”

Een ploeg van zeven mensen betrokken bij de Zwevegemse brandweerpost zal tussen 7 en 14 september de kleuren van de brandweerzone Fluvia verdedigen op de World Fire Fighter Games in Denemarken. Om de kosten te drukken organiseren ze op 15 augustus een mosselsouper waar iedereen welkom op is.

De World Fire Fighter Games, zowat de Olympische Spelen voor brandweermensen, worden om de twee jaar georganiseerd, telkens in een ander land. Dit jaar vinden ze plaats in het Deense Aalborg.

De spelen staan open voor brandweermannen of -vrouwen en hun familie. De organisatie verwacht 5.000 deelnemers uit ruim 50 landen die meedoen aan één of meerdere disciplines uit een aanbod van 40 sporten.

Voor Jurgen Bastiaen, zowat de ploegleider van het team, zijn de spelen niet nieuw. “Twee jaar geleden was ik aanwezig op deze spelen in Portugal. Ik deed er mee aan, jawel, de kookwedstrijd en haalde er een mooie vierde plaats. Ik hoop nu van een medaille te winnen in de kookdiscipline, al is dit zeker geen must.”

Traplopen

De positieve verhalen die Jurgen meebracht uit Portugal werkten aanstekelijk op andere leden van de brandweerpost. Er werd al een tijdje geleden beslist om een ploeg te vormen en dit jaar deel te nemen in Denemarken. “Het is voor het eerst dat Zwevegem met een delegatie vertegenwoordigd zal zijn. Ons team bestaat uit Wouter Malfait, Gwijde Rappé, Céline Van den Bussche, Justice Anye, Dries Vandenbussche, Gino Lagrange en ikzelf”, aldus Jurgen Bastiaen.

De ploegleden doen mee aan diverse disciplines zoals traplopen, koken, behendigheidsproef met een brandweerwagen, triatlon, petanque en zelfs hoefijzerwerpen. Er zal iedere dag wel iemand van het team actief zijn.

De deelnemers hebben ook zo hun redenen om hieraan deel te nemen. “Vooreerst zien we het als een soort van teambuilding en een kans om ervaringen te delen. We willen ook de collega-brandweermensen beter leren kennen en verder zien we het ook als een motivatie om meer en beter aan sport te doen”, weet Wouter Malfait.

“We willen ook onze brandweerzone Fluvia vertegenwoordigen, dus hopen we om toch enkele medailles naar huis mee te kunnen brengen”, pikt Jurgen in. “Iedereen zal zijn uiterste best doen om dit doel te bereiken, maar de olympische gedachte blijft overeind: deelnemen is belangrijker dan winnen. Trouwens, winnaars hebben we al want voor de meesten van ons team is het de eerste keer dat ze aan dergelijke activiteiten deelnemen. Dit alleen al is een grote uitdaging en ervaring.”

Mosselen

De deelname aan de World Fire Fighter Games kost uiteraard ook een aardige duit. “Vanuit de zone krijgen we een bestelwagen ter beschikking om de verplaatsing naar Denemarken te maken, voor ons verblijf dienen we zelf in te staan. We hebben een soort vakantiehuisje gehuurd waar we allen samen kunnen verblijven. Op die manier proberen we de kosten laag te houden. We hebben immers al gemerkt dat Denemarken nu niet meteen een goedkoop land is.”

Om het plaatje financieel rond te krijgen, organiseren de spuitgasten een mosselsouper in de brandweerkazerne in Zwevegem. “Dit mosselsouper heeft plaats op donderdag 15 augustus. We starten om 11 uur en de eerste mosselen worden om 11.30 uur geserveerd. Vorig jaar hebben we een zomerbarbecue georganiseerd en deze kende veel bijval, dus de verwachtingen zijn ook nu hooggespannen. Trouwens, wie het niet zo op mosselen begrepen heeft, kan ook stoofvlees krijgen. Zowel de mosselen als het stoofvlees kosten 25 euro”, maakt Jurgen wat reclame.

Inschrijven kan via de Facebookpagina van brandweerpost Zwevegem of per mail naar [email protected].

The post Zeven brandweermannen nemen deel aan World Fire Fighter Games: “Duimen voor medailles” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Op de valreep dan toch een lijst van Vlaams Belang in Koekelare

De partij het Vlaams Belang kondigt op het laatste moment aan dat ze deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober in Koekelare. Dit nieuws werd bevestigd aan onze redactie en komt dus als een verrassing.
The post Op de valreep dan toch een lijst van Vlaams Belang in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hoe kan Studio 100 zo flateren?”: stem van Josje duikt op op heruitgave met enkel de originele K3’tjes

“Hoe kan een bedrijf als Studio 100 zo’n blunder begaan?” Op sociale media regent het reacties over ‘Oya Lélé’, de nieuwste K3-LP die vorige week uitkwam. Fans merkten al snel een bizarre fout op: hoewel alle nummers door de originele K3 – Karen, Kristel en Kathleen – gezongen hadden moeten worden, is er toch één liedje met Josje Huisman op

Lees meer »

Frieda, die ooit notenleer gaf aan wijlen koningin Fabiola, blaast 101 kaarsjes uit in Westkapelle

Deze week vierde Frieda Gorlé haar 101ste verjaardag in het woonzorgcentrum De Polderparel in Westkapelle. Ze kreeg er uit handen van schepenen Philippe Vlietinck en Bert De Brabandere een lekkernijenmand van Oxfam Wereldwinkel.
The post Frieda, die ooit notenleer gaf aan wijlen koningin Fabiola, blaast 101 kaarsjes uit in Westkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk maakt lijst en enkele speerpunten bekend: “Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen”

Op maandag 2 september presenteerde Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk hun 41 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Kandidaat-burgemeester Ruth Vandenberghe heeft een sterk team achter zich, met ervaren politici en getalenteerde jongeren. Onder het motto ‘Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen’ lichtte Ruth de eerste programmapunten toe. TBSK wil dat alle Kortrijkzanen samen bouwen aan een Groene, Veilige,

Lees meer »

KIJK LIVE. Bedrijvige Evenepoel toont zich, Govekar wint slotrit – Kijk hier naar de nabeschouwing van Tour of Britain!

Zonder een onfortuinlijke Magnier, zag Evenepoel in de slotetappe van de Tour of Britain zijn kans. Maar ondanks veelvuldige pogingen raakte de olympische kampioen niet weg. In de onvermijdelijke massasprint was de Sloveen Govekar de snelste. Kijk hieronder naar de nabeschouwing van de Britse rittenkoers, met deskundig commentaar van Michel Wuyts. Nog geen abonnee? Via deze link kan u daar

Lees meer »

“Ze had nog een heel leven voor zich”: gruwelijke beelden tonen Russische raketaanval op Oekraïense speeltuin waarbij 14-jarig meisje omkomt

Gruwelijke beelden uit Oekraïne: het onthoofde lichaam van een 14-jarig meisje zit levenloos op een bankje naast een speeltuin in Charkiv. Een Russische raket is er seconden eerder ingeslagen. Haar moeder schreeuwt het iets verderop uit van verdriet. “Ze had nog een heel leven voor zich”, aldus een familielid van het meisje. De angstterreur zette zich ook verder op de

Lees meer »

Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open VLD voor de provincie

Huidig burgemeester Stephan Mourisse (57) van de Landelijke Volkspartij zal de provincielijst voor Open VLD duwen. Nogal vreemd, want in januari kondigde notaris Mourisse aan eind dit jaar afscheid te nemen van de politiek. Hij staat dus niet meer op de lijst van de LVP voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open

Lees meer »