Wit-Rusland verleent gratie aan terdoodveroordeelde Duitser

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verleent gratie aan een Duitser die in het land ter dood veroordeeld werd voor “terrorisme” en “huurlingenhandel”. Dat heeft hij vandaag beslist, meldt het staatspersagentschap Belta. De Duitser had eerder een vraag tot gratie naar de president gestuurd, aldus de Wit-Russische geheime dienst KGB. 

Meer krantenkoppen in België

“Het geeft stress, haalt hun planning overhoop en perkt hun vrije tijd in”: waarom scholen zorgvuldiger moeten omspringen met Smartschool

Nauwlettend volgt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens de discussie over smartphones op school. Vaak grijpen ook scholen en ouders (te) gretig naar de technologie, bijvoorbeeld voor Smartschool, vindt ze. “Het lijkt wel alsof kinderen en jongeren niet meer onbewaakt hun ding kunnen doen”, staat in haar pas uitgegeven boek.

Lees meer »

“Een gevolg van decennialang falen, alle 72 doden waren te vermijden”: eindrapport over verwoestende brand in Londense Grenfell-toren klinkt niet mals

De brand in de Londense Grenfell Tower was volgens het officiële onderzoek te wijten aan “decennialang falen” van de overheid en verantwoordelijke instanties in de bouwsector. De voorzitter van de onderzoekscommissie, sir Martin Moore-Bick, zei bij de presentatie van het rapport dat alle 72 doden te vermijden waren.

Lees meer »

Vier generaties op een rij in Marke: van Elisa tot Anne-Sophie

Met de geboorte van Anne-Sophie ontstond een viergeslacht in Marke. Dat bestaat uit Anne-Sophie Veys, mama Julie Vandewinckele (31), grootmoeder Catherine Hervent (61) en overgrootmoeder Elisa Ingels (94). (MC)
The post Vier generaties op een rij in Marke: van Elisa tot Anne-Sophie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kermiscomité Brielen stelt gevarieerd programma voor

Het kermiscomité van Brielen heeft weer een geweldig programma in petto voor de jaarlijkse kermis, die van start gaat op vrijdag 13 september. Dit jaar is er voor iedereen wat te beleven.
The post Kermiscomité Brielen stelt gevarieerd programma voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVESTREAM. Wanneer plaatst gretige Evenepoel nieuwe versnelling? Kijk als HLN-abonnee naar de Ronde van Groot-Brittannië!

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Hondenplons in openluchtzwembad: “Op het einde van de dag slaapt Felipe als een roosje”

Ter gelegenheid van de laatste openingsdag van LAGO Kortrijk Abdijkaai werd een unieke zwemsessie georganiseerd op zondag 8 september voor alle hondenliefhebbers. De hondenplons was in een mum van tijd volzet. Het inschrijvingsgeld voor de viervoeters schenkt LAGO integraal aan dierenasiel De Leiestreek.
The post Hondenplons in openluchtzwembad: “Op het einde van de dag slaapt Felipe als een roosje”

Lees meer »

Meestappen in het voetspoor van Ensor van Oostende naar Antwerpen

Nu het Ensorjaar zijn focus verlegt van zijn geboortestad naar Antwerpen geeft Oostende op 21 september de fakkel door aan de Scheldestad die het 75-jarig overlijden van deze meester van het licht afrondt met een viertal tentoonstellingen.
The post Meestappen in het voetspoor van Ensor van Oostende naar Antwerpen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werkstraffen tot 300 uur en celstraffen met uitstel voor 18 Genk-supporters na derby van twee jaar geleden tegen STVV

14 KRC Genk-supporters die de politie in maart 2022 aanvielen en bekogelden met een molotovcocktail en cobravuurwerk na de derby tussen Genk en Sint-Truiden, hebben van de rechtbank in Tongeren werkstraffen tot 300 uur gekregen. 4 andere supporters kregen een gevangenisstraf van 10, 15 en 18 maanden met uitstel. Een andere supporter moet ook een schadevergoeding betalen aan een politie-inspecteur

Lees meer »

Nog altijd probleem met lessenrooster in Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver: “Om 2 uur ’s nachts e-mail dat lessen toch niet doorgaan”

De problemen in het Sint-Ursula-instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver blijven duren. De leerlingen van de 2e en 3e graad zouden vandaag eindelijk de lessen hervatten na problemen met de lessenroosters, "maar vannacht om 2 uur kregen we een e-mail dat er toch geen les wordt gegeven", getuigt een ouder. De directie belooft dat de lessen vanaf maandag weer normaal zullen verlopen.

Lees meer »

Alleen boete van 1.064 euro is zijn deel, maar bijna was Ben O’Connor zijn leiderstrui in Vuelta erg bizar kwijt

Oef. Want bijna was Ben O’Connor zijn rode trui in de Vuelta op wel erg onwaarschijnlijke wijze kwijtgespeeld. De Australiër werd na afloop van de zestiende rit naar de mythische Lagos de Covadonga op het podium verwacht om zijn leiderstrui op te halen, maar was daar niet te zien. O’Connor en Decathlon AG2R dachten immers dat dit moment elders plaatsvond,

Lees meer »