Wijk Lindemeers viert verjaardag met buurtfeest

In de wijk Lindemeers in Beernem werd feestgevierd. Buurtbewoner Lander Sesier vond de verjaardag van de buurt een ideale gelegenheid om de wijk eens extra in de bloemetjes te zetten. In samenwerking met de gemeente organiseerde hij een buurtfeest.

“Dit is zeker voor herhaling vatbaar”, klinkt het bij de initiatiefnemers. De gemeente Beernem zet al langer in op het versterken van de verschillende wijken en buurten. Burgemeester Jos Sypré (CD&V) schoof het al naar voren in onze krant als een van de grote speerpunten voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.

Onder impuls van Lander Sesier werkten buurtmedewerker van het sociaal huis Charlotte Stevens en buurtambassadeur Johan Verplancke aan de organisatie van het wijkfeest. “De initiële vraag kwam van Lander zelf, hij woont in de wijk”, vertelt Charlotte Stevens. Een zorgzame buurt is een buurt waar de bewoners elkaar weer ontmoeten en de sociale cohesie versterkt wordt.”

Buurtambassadeurs

“Bij buurtfeesten leren de mensen uit een wijk, straat of buurt elkaar terug kennen en kan de informele zorg, eens een boodschap doen, iemand voeren naar de dokter,… makkelijker tot stand komen. De buurtambassadeurs zijn meestal de verbindende buur uit een buurt en als buurtwerker ondersteun ik hen bij het organiseren van een wijkfeest of evenement”, zegt Stevens.

In de namiddag was er in de wijk, waartoe onder meer Lindmeers, Oostmeers, Westmeers en de Holleweg behoren, een receptie met gratis drankje. Roland Vandevelde fleurde het gebeuren muzikaal op en ook mede-initiatiefnemer Lander Sesier haalde zijn gitaar boven.

Voor de kinderen was er een fotozoektocht in de wijk. Er waren verschillende volksspelen en via de jeugddienst was er een uitleenkoffer met circusmateriaal. “De opkomst was groot en dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar”, besluit Charlotte Stevens.

The post Wijk Lindemeers viert verjaardag met buurtfeest is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oostrozebeeks erfgoed pakt uit met stickerboek over geschiedenis van gemeente

Wie geïnteresseerd is in het verleden van Mandelgemeente Oostrozebeke moet zich vanaf 4 september naar de plaatselijke Carrefour reppen, want daar ligt een uniek boek klaar over de geschiedenis van Oostrozebeke. Het boek is gratis te verkrijgen en bij aankoop van 10 euro krijgt de klant een zakje stickers die in het boek moeten gekleefd worden. Wanneer het boek is

Lees meer »

GO!-topman zet leersteuncentra in de kijker tijdens bezoek aan school in Avelgem

Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs (GO!), heeft maandag een bezoek gebracht aan het Atheneum Avelgem. Hij volgde er mee met een ondersteuner van het leersteuncentrum Pixsy, dat leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften helpt.
The post GO!-topman zet leersteuncentra in de kijker tijdens bezoek aan school in Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Manon Verbrugghe uit Marke is de nieuwe Miss Grace Benelux ’24

Manon Verbrugghe uit Marke is de nieuwe Miss Grace Benelux ’24. Op het podium werd ze geflankeerd door Lorin Corlu uit Genk en Joy Vanmellaerts uit Oostrozebeke. Laatstgenoemde ging trouwens met een drietal awards aan de haal.
The post Manon Verbrugghe uit Marke is de nieuwe Miss Grace Benelux ’24 appeared first on KW.be.

Lees meer »

12-jarige broertje werd eerst doodgestoken: Italiaanse tiener die hele gezin vermoordde vertelt speurders wat zich in het huis heeft afgespeeld

Hij stak hen één voor één dood: eerst zijn kleine broertje dat naast hem lag te slapen en daarna zijn mama en papa. Na een nacht vol leugens brak de 17-jarige Riccardo C. en ging hij over tot volledige bekentenissen over de familiemoord in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlak bij Milaan. Dit is wat er zich achter de muren

Lees meer »

MSKA Roeselare Campus Tant start nieuw schooljaar met festival en nieuwe adjunct-directeur

De start van het nieuwe schooljaar in MSKA Roeselare Campus Tant werd vrijdag gevierd met een heuse kick-off, waarbij de festivalsfeer niet ver te zoeken was. “Het is belangrijk dat de vele nieuwe leerlingen zich hier onmiddellijk thuis voelen”, aldus Fangio Hoorelbeke, die met Joke Ghyselen een nieuwe adjunct-directeur aan zijn zijde krijgt.
The post MSKA Roeselare Campus Tant

Lees meer »

Evenepoel en Alaphilippe in dienst, toptalent maakt het fraai af: kijk hier naar de hoogtepunten van rit 1 van de Tour of Britain

Zin om de hoogtepunten van de openingsetappe in de Ronde van Groot-Brittannië te herbekijken? Dat kan op deze pagina! Kijk hieronder als HLN-abonnee naar de sleutelmomenten van rit 1, waarin tweevoudig olympisch kampioen Remco Evenepoel zijn terugkeer in competitie vierde na de Spelen. En onze landgenoot liet zich ook meteen gelden, onder meer in dienst van ploegmakker Paul Magnier. De

Lees meer »

Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren”

Eind augustus maakte CD&V Pittem zijn kandidaten bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Het viel meteen op dat de partij duidelijk inzet op verjonging, waarbij de naam van Sarah Declercq (20) in het oog sprong.
The post Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

The Fighting Company organiseert boksgala in Dudzele

Bruggeling Wim Lambert, al twintig jaar actief in de bokswereld, hield op 5 augustus The Fighting Company vzw boven de doopvont. Tijd om zelf de stuurknuppel vast te houden en er meteen in te vliegen. De start werd alvast niet gemist, want de trainingen in Sport Vlaanderen lokken volk en in februari volgend jaar staat er een boksgala op het

Lees meer »