‘Wien à la Carte’ brengt Weense grandeur hierheen

Op zaterdag 3 augustus wordt de gezellige theaterzaal van Ysara in Nieuwpoort omgetoverd tot een stukje Wenen. Het belooft een avond vol heerlijke operetteklassiekers en virtuoze vioolmelodieën te worden met ‘Wien à la Carte’, een nieuwe concertproductie van Tems Music.

Jürgen De Smet, de Gentse pianist en oprichter van Tems Music, staat aan het roer van deze heropleving van operetteconcerten in Vlaanderen. “De vraag naar deze concerten onder het seniorenpubliek is groot en het succes blijft toenemen,” vertelt De Smet enthousiast. “Het is geweldig om te zien hoe deze muziekgenre opnieuw tot leven komt en mensen blij maakt.”

Klassiekers

‘Wien à la Carte’ belooft een stijlvol operetteconcert te worden vol onsterfelijke klassiekers van grote componisten zoals Johann Strauss, Franz Lehár, Robert Stolz en Emmerich Kálmán. Bezoekers kunnen de sfeer van de Weense salons opsnuiven en genieten van de mooiste walsen. “Dit concert is een ideaal uitje voor senioren en liefhebbers van het Weense operettegenre,” aldus De Smet.

De productie kan rekenen op een mooi gezelschap: “Ik ben in de wolken met de samenstelling van ons nieuwe gezelschap van internationale wereldklasse. Onze gloednieuwe aanwinst, de Boliviaanse sopraan Anna Pardo Canedo, was halve finaliste van de Koningin Elisabethwedstrijd! Daarnaast hebben we topviolist met Italiaanse roots Bernard Bertoni uit Nice, wiens voorvader Ferdinando de grote Mozart kruiste en die vaste violist was in het orkest van Monaco. En niet te vergeten, tenor Dick Vandaele, die in zowat alle uithoeken van de wereld heeft gezongen,” verduidelijkt de organisator.

Upgrade

Jürgen De Smet zelf heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Op amper 20-jarige leeftijd stond hij als pianosolist op de affiche bij Weense operettetours met het Wienerensemble van de internationaal gerenommeerde Roger Renard. “Volgend jaar ben ik 25 jaar actief in het operettegenre. Dit concert is dus een mooie opmaat naar een bijzondere verjaardag,” vertelt De Smet trots. De stijlvolle presentatie van het concert wordt verzorgd door Gladys De Mol, die met haar toegankelijke en toepasselijke poëzie voor de finishing touch zorgt.

“Er zijn drie redenen waarom we deze productie ook in Nieuwpoort laten doorgaan,” legt Jürgen uit. “Ten eerste ben ik verliefd op onze prachtige Westkust. Ten tweede geef ik enkele uren muziekles in het Atheneum Nieuwpoort. En ten derde zette ik mijn eerste grote artistieke stappen aan de kust met tours langs de Casino’s van Koksijde, Middelkerke, Blankenberge en Knokke. Het is dus niet onlogisch dat ik vorig jaar de Weense operetteconcerten aan de kust heb herstart. De voorzichtige start vorig jaar in de Sint-Bernarduskerk kon rekenen op veel publieksopkomst, wat dit jaar resulteert in een mooie upgrade naar de gezellige theaterzaal van Centrum Ysara.”

‘Wien à la Carte’ vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 augustus 2024 om 19:30 uur in Centrum Ysara te Nieuwpoort. Het theaterconcert duurt twee keer 50 minuten en tickets kosten 29 euro. (PG)

Voor meer informatie en ticketreserveringen kunt u contact opnemen met Annie via 0476 53 65 14 of bezoek de website www.jurgendesmet.net.

The post ‘Wien à la Carte’ brengt Weense grandeur hierheen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »

De winst van de staatsbon

18:04 De echte bonus van de staatsbon is dat de meeste gezinnen zijn beginnen nadenken over hun spaargeld. De opdracht is nu de concurrentie in de spaarmarkt aanwakkeren, na het vonkje dat we vandaag zien.

Lees meer »

Polsi, het dorp waar de kerk volop strijdt tegen de maffia

Onze reporter Ine Roox bezocht onlangs het Zuid-Italiaanse dorpje Polsi. Elk jaar wordt daar de Madonna van de bergen gevierd. Ook de ‘ndrangheta, de maffia in Calabrië, komt naar dat feest om er duistere zaken te bespreken. Wat voor een organisatie is de ‘ndrangheta? Waarom houdt een organisatie van drugssmokkelaars zo vast aan oude rituelen? En kan de kerk die

Lees meer »

Geen smartphones meer op het Da Vinci Atheneum

Het Da Vinci Atheneum startte het nieuwe schooljaar met enkele opvallende veranderingen. Smartphones zijn voortaan verboden op het schoolterrein en de leerlingen worden aangemoedigd om herbruikbare flessen te gebruiken, die ze kunnen vullen aan de nieuwe watertap van Brita.
The post Geen smartphones meer op het Da Vinci Atheneum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wijkcomité Prinsenhof organiseert wijkfeesten voor jong en oud

Het wijkcomité van het Prinsenhof in Roeselare organiseert op zaterdag 7 en zondag 8 september zijn wijkfeesten. “Met activiteiten voor jong en oud”, aldus Wouter Wenes van het wijkcomité.
The post Wijkcomité Prinsenhof organiseert wijkfeesten voor jong en oud appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren”

Eind augustus maakte CD&V Pittem zijn kandidaten bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Het viel meteen op dat de partij duidelijk inzet op verjonging, waarbij de naam van Sarah Declercq (20) in het oog sprong.
The post Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »