Warmste dag ooit in Barcelona: recordtemperatuur van 40 graden gemeten

In de Spaanse stad Barcelona is de warmste dag ooit gemeten. Volgens het meteorologisch instituut AEMET is de temperatuur er vandaag tot 40 graden gestegen. In de regio is op dit moment code oranje van kracht. 

Meer krantenkoppen in België

Heat’s verse sauzen vanaf nu te vinden in Delhaize St. Rochus en in de automaat aan De Menenpoort

Macy Vanneste (29) uit Lauwe begon in 2020 met Heat. Op de parking aan de Lendakkerlaan verkoopt ze vers bereide maaltijden uit een automaat. De afgelopen vier jaar is Heat flink gegroeid. Het aanbod omvat nu meerdere automaten, een webshop, catering en retail, én is ook uitgebreid. Met sinds kort vijf verse sauzen: Spagheati, Arrabiata, Mac No Cheese, Thai Curry

Lees meer »

Zij wonen in de ‘kampioen’ van de lintbebouwing en hebben daar zo hun redenen voor: “Achteraan is het hier het paradijs”

Bijna één op de drie Vlamingen woont in lintbebouwing. Maar wat trekt de mensen aan om langs drukke wegen te wonen in plaats van in een gezellige woonwijk of in een centrum met alles op wandelafstand? Op zoek naar de ziel van de lintbebouwingsbewoners. “We wonen langs voren aan een helse steenweg, maar zitten achteraan in het paradijs.”

Lees meer »

LIVE VUELTA. “Degelijk, maar geen superdag”: Campenaerts naar de hot seat na knappe tijdrit, maar concurrentie nadert aan tussenpunt

De Vuelta komt vandaag definitief tot een eind. Primoz Roglic staat comfortabel in het rood en lijkt zijn vierde Vuelta-overwinning bijna op zak te hebben. Vervolledigen O’Connor en Mas het eindpodium of weet iemand anders hun plek nog af te snoepen? En wie wint de afsluitende tijdrit? Mis niets van de slotetappe via onderstaande liveblog.

Lees meer »

Man (34) die verdacht wordt van brandstichting in eigen woning blijft ontkennen

Een 36-jarige Bruggeling blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met de brand die in januari 2022 ontstond in zijn woning. Volgens zijn advocate is er over niks zekerheid. Maar volgens het openbaar ministerie spuit de verdediging enkel één groot rookgordijn.
The post Man (34) die verdacht wordt van brandstichting in eigen woning blijft ontkennen appeared first on

Lees meer »