Waarom eerste vrouwelijke Britse minister van Financiën niet afraakt van urinoir in haar ambtswoning

Voor het eerst in meer dan 800 jaar hebben de Britten een vrouwelijke minister van Financiën. En Rachel Reeves start met ambitieuze plannen over de gelijkheid tussen mannen en vrouwen aan haar termijn. Al is er één probleempje dat ze niet opgelost zal krijgen: “Ik krijg het urinoir niet uit mijn ambtswoning.”

 

Meer krantenkoppen in België

Ouders uit Hamme veroordeeld voor gevangenhouden van eigen dochter

De correctionele rechtbank van Dendermonde heeft 2 ouders uit Hamme, samen met een aantal andere familieleden, veroordeeld voor het gevangenhouden van hun eigen dochter. De ouders wilden haar naar Turkije brengen omdat ze het niet eens waren met de relatie die het meisje had. De dochter kon onderweg in Hongarije ontsnappen met behulp van een McDonald’s-medewerker.

Lees meer »

Leven tussen de deadlines: “Ik zie mijn meubels na mijn dood op het stort belanden… en dat is niet erg”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Afscheid van het geheugen van KW: Jos Remaut gaat na veertig jaar met pensioen bij De Krant van West-Vlaanderen

Na liefst 40 jaar bij De Krant van West-Vlaanderen gaat Jos Remaut met pensioen. Vier decennia lang volgde Jos het reilen en zeilen in onze provincie van erg dichtbij. We noemden hem daarom ook preus ‘ons geheugen’. In vier sleutelmomenten laten we Jos terugblikken op zijn rijkgevulde carrière.
The post Afscheid van het geheugen van KW: Jos Remaut gaat

Lees meer »

Veel volk voor nijlpaard Hermien (43), dat Antwerpse Zoo laat inslapen: “Geen enkel dier kan haar vervangen”

Het nieuws dat de Antwerpse Zoo het straks zonder nijlpaarden moet stellen, sloeg in als een bom. De zieke mama Hermien (43) wordt geëuthanaseerd, terwijl dochter Imani (17) een nieuwe thuis vindt in Dublin. De dieren, die nog tot eind september in de Zoo verblijven, hadden vrijdag veel bekijks. “Jammer dat Hermien moet gaan, maar je mag dieren niet laten

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaamse parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”
The post Vrouw (62)

Lees meer »