Vzw Izegemse Helpende Handen helpt ’t Venster: “Droom wordt gerealiseerd”

De vzw Izegemse Helpende Handen (IHH) heeft een cheque met een mooi bedrag geschonken aan provinciaal centrum ’t Venster in Emelgem, dat zich inzet voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Met het geld werd onder ander een caravan voor een zomerbar met bijpassend meubilair aangekocht.

“Het idee om ’t Venster te steunen is ontstaan naar aanleiding van een zomerconcertje in De Leest waarbij een aantal bewoners en begeleiders van ‘t Venster aanwezig waren. Hun enthousiasme en gedrevenheid deed ons nadenken”, zeggen Tillo Kesteloot en Griet Behaeghe. “Via hun website hebben we contact gezocht met de verantwoordelijke om te polsen of wij iets konden betekenen voor hen op vlak van ondersteuning van projecten.

De eerste stap kwam er tijdens hun jaarlijkse eindejaarshappening in december waar we een gesprek hadden met regioverantwoordelijke Hilde. Kort daarna werden we met een beperkte delegatie van onze vzw ontvangen en rondgeleid door Hilde. Tot slot kregen we een overzicht van wat er nog kon gerealiseerd worden op korte termijn voor de bewoners, wel met de bedoeling om het sociaal contact te stimuleren.”

Zomerbar

Het initiatief ‘zomerbar’ trok finaal de aandacht. “Vanuit het buurtteam van ‘t Venster kwam het idee om op het domein een deel van de tuin speciaal uit te rusten om er de bewoners en hun bezoekers te ontvangen in een zomerse sfeer. Op termijn willen ze het initiatief ook uitbreiden en openstellen voor de buurt, zodat de verbinding tussen ’t Venster en de buren verder wordt ondersteund. Ondertussen hebben we dit project financieel ondersteund waardoor het nu, nog op kleine schaal, van start is kunnen gaan”, klinkt het. Hilde is alvast verheugd. “We hopen dat het een fijn gevoel meebrengt voor de vzw te weten dat dit project een belangrijke sociale meerwaarde inhoudt voor de werking. En het is een feit dat de steun met grote dank aanvaard wordt door bewoners en medewerkers van ’t Venster, want wat een verre droom leek, wordt nu effectief gerealiseerd.”

The post Vzw Izegemse Helpende Handen helpt ’t Venster: “Droom wordt gerealiseerd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Braziliaans hooggerechtshof bevestigt blokkering X

Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft de beslissing van een van zijn rechters om het sociale netwerk X te blokkeren op het hele Braziliaanse grondgebied maandag bevestigd. Het gerechtelijke bevel is het gevolg van een aanslepende krachtmeting met X-topman Elon Musk.

Lees meer »

Economisch Huis: “Leegstand winkelpanden in Oostende blijft dalen”

De leegstand van de Oostendse handelspanden blijft dalen. Zo blijkt uit de meest recente tellingen van het Economisch Huis Oostende, uitgevoerd begin september. Met een totaal van 1.958 handelspanden in de stad zijn er momenteel 181 panden leegstaand, waarvan 17 in verbouwing zijn. “Dit brengt de leegstandsratio in de stad op slechts 9,24 procent”, luidt het.
The post Economisch

Lees meer »

Flandria en Superia-expo herenigt één eeuw gebroeders Claeys onder één dak: “Familie en verzamelaars tonen uitzonderlijke stukken”

Op Open Monumentendag herleeft de rijke geschiedenis van Flandria en Superia in Zedelgem. Het weekend van 7 en 8 september kan je in de oude werkhuizen terug in de tijd duiken tussen kleurrijke rijwielen en verwarmingstechniek. Wat de kunde van de familie Claeys en de werknemers sociaal betekenden is te zien en te horen in de Sint-Elooikerk.
The post

Lees meer »

“Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit Diksmuide creëert pareltje voor Kenza Ameloot op Waregem Koerse

Waregem Koerse is elk jaar ook een hoogdag voor hoeden. Modiste Charlotte Catrysse (42), gehuwd met Dirk Vansevenant en zaakvoerder van CHArelePEAU, heeft sinds 2011 haar zaak in Diksmuide. Sinds vorig jaar is ze ook jurylid voor de hoedenwedstrijd die tijdens het paardenevent georganiseerd wordt.
The post “Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit

Lees meer »

Oekraïense delegatie uit bezet gebied op bezoek in Limburg: “We kunnen hier veel leren voor de wederopbouw van ons land”

In Limburg is deze week een Oekraïense delegatie op bezoek. Die wil kennis opdoen over onder meer de reconversie van de mijnen, persvrijheid en recyclage. Het gaat onder meer om de gouverneur van de provincie Loehansk in het oosten van Oekraïne, een gebied dat intussen door Rusland is bezet, en drie burgemeesters van bezette steden. Vandaag bracht de delegatie een

Lees meer »

Koppel dat in leegstaand café woonde en zombiedrug flakka gebruikte riskeert 18 maanden cel

Een dakloos koppel dat in februari van dit jaar werd betrapt in het leegstaande café Cheers in Diksmuide en daar onder meer de zombiedrug flakka had gebruikt, riskeert daar 18 maanden celstraf voor. Die wil het parket met uitstel onder voorwaarden geven, zodat het koppel zich verplicht residentieel laat opnemen. “Maar dat kan ik zo ook wel”, sprak de 36-jarige

Lees meer »

Vijfde buurtfeest bij de bewoners van De Paulientjes

De bewoners van residentie De Paulientjes in de Ieperstraat in Menen verzamelden zich op zaterdag 31 augustus voor een heus buurtfeest. Al voor de vijfde maal schoven een 40-tal buren aan één lange feesttafel aan voor een verfrissend drankje en lekkere gevulde broodjes. Bewoner Gerard Egels, een van de bezielers van het feest, was zeer
The post Vijfde buurtfeest

Lees meer »