Vragen over inclusieve speelpleinwerking

Tijdens de jongste gemeenteraad interpelleerde oppositieraadslid Martine Devisscher (Burgerbelangen) over de zogenaamde ‘inclusieve’ speelpleinwerking in Wingene. “Die werking staat wel erg vaag omschreven op de gemeentelijke webstek”, liet ze horen. En dus wou ze weten hoe een en ander wordt aangepakt.

Raadslid Martine Devisscher is niet erg onder de indruk van wat op de gemeentelijke webstek begrepen wordt onder ‘Toegankelijke werking’. ‘De speelpleinwerking wil zoveel mogelijk streven naar toegankelijkheid voor iedereen’, staat er vol goede bedoelingen. Maar dan: ‘We kunnen helaas niet garanderen dat elk kind met een grotere ondersteuningsnood kan begeleid worden. Zonder voorafgaand gesprek kunnen we de deelname aan de activiteiten niet garanderen.’ Devisscher wou dan ook weten hoeveel kinderen met een beperking de voorbije vijf jaar deelnamen aan inclusieve speelpleinwerking, hoeveel monitoren een specifieke opleiding krijgen en of de weergave op de gemeentelijke webstek niet duidelijker kan.

Extra expertise

Schepen van Jeugd Jens Danneels (CD&V) liet weten dat er de voorbije drie jaar geen enkele vraag of melding was voor speciale ondersteuningsnood voor een kind. “Dat wil niet zeggen dat die behoefte niet bestaat”, liet Danneels snel volgen. “We bekijken elke eventuele vraag van ouders, maar niet alle ouders lichten ons in over de mogelijk bijzondere nood van hun kind. ‘Inclusief’ betekent ‘openstaan’. Niet elk kind heeft een 1 op 1 begeleiding nodig. We zijn steeds op zoek naar extra expertise om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. Elk jaar volgen zo’n 15 animatoren een extra opleiding en teambuildings, met workshops en trainingen rond zorgnood.”

“Maar we zijn vragende partij om met de ouders een intake-gesprek te hebben, zodat we samen een geschikte oplossing kunnen vinden. Het welzijn van de kinderen heeft onze hoogste prioriteit en we willen de speelpleinwerking zo toegankelijk mogelijk maken”, klinkt het. (GGM)

The post Vragen over inclusieve speelpleinwerking is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (71) uit Kortrijk geeft onderdak aan vakantieliefde uit Thailand… die haar 10.000 euro lichter maakt

Een 47-jarige man uit Leuze-en-Hainaut heeft zich voor de correctionele rechtbank van Veurne moeten verantwoorden voor misbruik van vertrouwen, informaticabedrog en hacking. Een 71-jarige kwetsbare vrouw uit Kortrijk werd ruim 10.000 euro lichter gemaakt. Het openbaar ministerie eiste twee jaar effectieve gevangenisstraf.
The post Vrouw (71) uit Kortrijk geeft onderdak aan vakantieliefde uit Thailand… die haar 10.000 euro lichter

Lees meer »

Hij giet gesmolten metaal van 2.500 graden uit over de vijand en is bovendien belachelijk goedkoop: zo werkt de nieuwe ‘drakendrone’ van de Oekraïners

Een vuurspuwende ‘drakendrone’ die de vijandige linies in een mum van tijd in lichterlaaie zet door er thermiet over uit te gieten, een gesmolten metaal dat tot 2.500 graden warm wordt. Het lijkt het nieuwste wapen van de Oekraïners in de strijd tegen de Russen. Wij zochten uit hoe het werkt en wie de drones levert en vonden veelzeggende beelden

Lees meer »

Eeuwige vrijgezel Mark Rutte voor het eerst openhartig over zijn relatiestatus in nieuwe documentaire: “Ik ben happy”

De relatiestatus van Mark Rutte (57), premier tot dit voorjaar, was het best bewaarde geheim van Nederland. Ongetrouwd, dat was zeker. Maar alle vragen over zijn liefdesleven, of hij op vrouwen viel of misschien een vriend had, waren taboe. Tot nu. In een nieuwe tv-documentaire die vandaag in première gaat, spreekt de eeuwige vrijgezel voor het eerst open over zijn

Lees meer »

Belgische vrouw dood aangetroffen in Thailand

In Thailand is een 28-jarige Belgische toeriste om het leven gekomen. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Haar lichaam werd gevonden in de buurt van een bekende waterval in het noorden van het land. Volgens Thaise media was ze sinds vrijdag vermist en is er een zoekactie opgestart in de buurt waar haar fiets was aangetroffen. Vandaag is haar lichaam gevonden.

Lees meer »

“Belg is Europees kampioen pendelen”

De Belgen zijn Europees kampioen als het op pendelen aankomt. Zowel qua kilometers heen-en-terug als de pendeltijd staat ons land helemaal bovenaan in een groep van achttien Europese landen. Dat becijferde hr-bedrijf SD Worx na een onderzoek bij 18.000 werknemers, onder wie meer dan duizend Belgen.

Lees meer »