Voormalige BBC-nieuwslezer Huw Edwards pleit schuldig aan het maken van beelden van kindermisbruik

De voormalig Britse nieuwslezer Huw Edwards heeft in de rechtbank schuldig gepleit aan het maken van beelden van kindermisbruik. De feiten speelden zich af tussen december 2020 en augustus 2021.

 

Meer krantenkoppen in België

Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt; “Zonder de Canadezen stond ik hier nu niet”

Binnenkort prijkt in het Canadese militair museum in Ottawa ‘The Scheldt Pocket Warrior’. Met die bronzen sculptuur eert de Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt, zoon van een verzetsstrijder, de bevrijding van onze regio door de Canadese troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
The post Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt; “Zonder de Canadezen stond ik hier nu niet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

China rolt rode loper uit voor Afrikaanse leiders

China rolt maandag de rode loper uit voor leiders uit heel Afrika, die hun opwachting maken op het vijfdaagse Forum voor Chinees-Afrikaanse Samenwerking (FOCAC). Bedoeling van de top is het verdiepen van de banden tussen China en het Afrikaanse continent, waar de aanzienlijke leningen van Peking de bouw van talloze infrastructuurprojecten mogelijk hebben gemaakt.

Lees meer »

KIJK. Wielwissel gaat op bizarre wijze helemaal mis, gretige Evenepoel toont zich: de hoogtepunten uit de Tour of Britain

Geen twee op twee voor Soudal Quick-Step in de Tour of Britain. De Belgische formatie leek in de tweede etappe over de beste papieren te beschikken, maar Julian Alaphilippe moest in een sprint met drie z’n meerdere erkennen in Stephen Williams. Een gretige Remco Evenepoel finishte als vijfde. Bekijk als HLN-abonnee hieronder de hoogtepunten!

Lees meer »

China met ruime voorsprong grootste voertuigproducent ter wereld

China was vorig jaar met voorsprong ‘s werelds grootste producent van voertuigen en goed voor een op de drie (32 procent) geproduceerde voertuigen. Europa was goed voor 20 procent, Noord-Amerika voor 17 procent en Japan en Zuid-Korea voor 14 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Europese autoconstructeurskoepel ACEA.

Lees meer »

Olieprijs op laagste niveau in anderhalf jaar

Een vat Brent-olie, afkomstig uit de Noordzee, werd vrijdag opnieuw goedkoper en bereikte het laagste peil in anderhalf jaar. De prijs zakte vrijdag met 2,23 procent tot 71,07 dollar per vat. De Amerikaanse oliesoort WTI werd eveneens 2,26 procent goedkoper tot 67,59 dollar per vat.

Lees meer »

Onderhandelaars nieuwe regering zijn het eens: gedaan met fiscaal cadeau tot 5.000 euro voor wie fors renoveert

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

“Voor de rest van haar leven afhankelijk van intensieve zorg”: gruwelijke details komen naar boven tijdens proces over mishandeld pleegmeisje (10)

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders, die terechtstaan voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Daar komt het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37) met het pleegmeisje zouden hebben gedaan. Ze werd zo erg toegetakeld dat

Lees meer »

Dany Verstrae­ten (68) is precies één jaar met pensioen: “Ik heb er een tic aan overgehouden”

“Ik heb mijn kostuum met das geen vijf keer meer uit de kast gehaald.” Precies een jaar geleden pakte Dany Verstraeten (68) na een allerlaatste VTM NIEUWS zijn boeltje om definitief met pensioen te gaan. Wat volgde er sindsdien voor het nieuwsanker, dat meer dan 10.000 live uitzendingen presenteerde? Mist hij de deadlines en bijhorende adrenaline? Stilzitten is duidelijk niks

Lees meer »