Voorlopig geen historische trams meer in Gent, Antwerpen en aan de kust nu oorzaak brand tijdens tramparade bekend is

Er mogen voorlopig geen historische trams meer rijden in Gent en Antwerpen, en aan de kust. Dat heeft vervoersmaatschappij De Lijn beslist nadat er in mei zo’n historische tram vuur vatte tijdens een parade in Gent. Uit onderzoek naar het incident blijkt dat de oude trams technisch niet voldoen om op het moderne tramnet te rijden. 

Meer krantenkoppen in België

Tiende keer Feest in ’t Groen in Torhout

Op zondag 15 september organiseert het stadsbestuur voor de tiende keer Feest in ’t Groen. De jubileumeditie heeft plaats in het landschapspark ’t Hoge Water aan de Noordlaan. Iedereen is er tussen 14 en 18 uur gratis welkom voor een namiddag vol activiteiten, animatie en een flinke portie muziek.
The post Tiende keer Feest in ’t Groen in Torhout

Lees meer »

LIVE FLANDERS DARTS TROPHY. Price en Van Gerwen verrassend naar huis, pijnlijke uitschakeling voor De Decker

Op de tweede dag van de Flanders Darts Trophy – het tiende toernooi van de European Tour – wordt het Belgische publiek verwend met heel wat topaffiches. Price en Van Gerwen werden verrassend uitgeschakeld, wereldkampioen Humphries stootte wel door. Littler moet nog in actie komen. Mike De Decker – de enige Belg in de tweede ronde – verloor van Ross

Lees meer »

Melkboer Peter Scharlaken (63) heeft er zijn laatste ronde op zitten: “Vier generaties groot gebracht met onze melk”

Peter Scharlaken (63) baat samen met zijn steun en toeverlaat Bernadette Sanders (60) het landbouwbedrijf Nieuwenhove uit langs de Gistelsesteenweg. 30 jaar lang hadden ze ook een vaste melkronde, maar daar kwam vorige week zaterdag een einde aan. “Tijd om het wat rustiger aan te doen”, klinkt het.
The post Melkboer Peter Scharlaken (63) heeft er zijn laatste ronde

Lees meer »

“Druk, maar niet chaotisch”: banken zien veel belangstelling voor alternatieven staatsbon na vrijkomen van 22 miljard euro

Het is druk bij de banken, nu de 22,5 miljard euro van de staatsbon deze week is vrijgekomen en Belgen op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om dat geld te sparen of te beleggen. Dat blijkt uit een kleine rondvraag. Voor cijfers over hoeveel geld terugvloeit, is het wachten. Een nieuwe staatsbon aan een verlaagde roerende voorheffing is wat de

Lees meer »

Niemand minder dan Vincent Kompany bezoekt 200 jeugdspelertjes van KSV Bornem: “Als de kinderen lachen, dan weet je dat het goed zit”

Hoog bezoek in Bornem, waar niemand minder dan Vincent Kompany zondag een bezoekje bracht aan voetbalclub KSV Bornem. Liefst 200 spelertjes konden hun kunnen tonen aan de huidige coach van Bayern München. Maar hoe belandde de gewezen kapitein van de Rode Duivels en Manchester City nu bij een ploeg uit de Antwerpse provinciale reeksen?

Lees meer »