Volley de Haan organiseert 50ste internationaal tornooi: “Belangrijk voor financiën én uitstraling”

Tijdens het weekend van 10 en 11 augustus zal er opnieuw een gezellige drukte heersen in de omgeving van het sport- en recreatiecentrum Haneveld in De Haan. In de kustgemeente vindt dan immers de vijftigste editie van het Internationaal Volleybaltornooi van Volley De Haan plaats. De drijvende krachten achter dit grootse evenement, waaraan 60 ploegen uit binnen- en buitenland deelnemen, zijn voorzitter Eric Van den Broucke (77) en secretaris Koen Desendere (59).

“De organisatie van een groot tornooi was vijftig jaar geleden het idee van toenmalig voorzitter Raymond Pottier”, vertelt Eric Van den Broucke. “Hij was zeer ambitieus en vernam dat er een groot volleybaltornooi plaatsvond in Assenede. Hij ging daar eens kijken en keerde heel enthousiast terug. Zijn besluit stond vast… we zouden ook zo’n tornooi organiseren. De eerste edities vonden plaats op de terreinen rond het zeepreventorium. Al snel moest wegens het grote succes uitgekeken worden naar een meer geschikte locatie. Die vonden we in de toenmalige Rijksschool in de Einsteinlaan.”

“Voor onze volleybalvereniging was het voornaamste doel een groot evenement organiseren om op die manier inkomsten te verwerven voor de verdere uitbouw van de club. Ook nu nog zijn de inkomsten van het tornooi heel welkom voor de sportieve werking van Volley De Haan. Daarnaast heeft het tornooi onze club ook een bepaald imago gegeven. In het buitenland zijn er veel volleyballiefhebbers die De Haan associëren met het volleybaltornooi.”

Iedereen werkt mee

“Vroeger zag de organisatie van het tornooi er helemaal anders uit”, gaat de preses van Volley de Haan verder. “Raymond Pottier vond dat ieder lid van de club moest meewerken en dan nog liefst met de hele familie. Het klaarmaken van de terreinen alleen al nam een paar avonden in beslag. De belijning gebeurde immers met witte verf. Om de planken te verslepen waartussen de lijnen getrokken werden, waren acht sterke mannen nodig. In de Rijksschool werden de banken en het schoolgerief uit de klassen gehaald, want daar sliepen verschillende ploegen. Ook de catering gebeurde door leden en sympathisanten van de club. Ons tornooi verwierf in enkele jaren naam en faam. Aan sommige edities namen niet minder dan 220 ploegen deel. Dat waren echt gigantische evenementen.”

“Zo’n groot aantal inschrijvingen is toch al van heel wat jaren geleden”, vult secretaris en duivel-doet-al van de club Koen Desendere aan. “De laatste jaren zijn we heel tevreden als we de kaap van vijftig deelnemende ploegen bereiken. Op onze jubileumeditie zullen we wellicht ruim zestig inschrijvingen noteren. Onze Schotse vrienden zijn opnieuw van de partij en er zullen traditiegetrouw ook heel wat ploegen uit Limburg en Antwerpen present zijn. Voor hen is dit tornooi een uitgelezen teambuildingsactiviteit in combinatie met een leuk weekend aan zee. Uiteraard verwelkomen we ook verschillende clubs uit de regio. Die zien ons tornooi meestal als een onderdeel van hun voorbereiding op het nieuwe seizoen.”

Steun van velen

Er komt heel wat kijken bij de organisatie van een tornooi waaraan vele honderden sportievelingen deelnemen. Traditioneel zijn er ook heel wat vrienden en familieleden die naar De Haan afzakken om te genieten van de gezellige sfeer op het tornooi.

“Na zoveel jaar organiseren, kunnen we terugvallen op een zekere routine waardoor alles meestal vlot verloopt”, zegt de voorzitter van Volley De Haan. “Daarbij mag de steun van de gemeente zeker niet onderschat worden. De medewerking van de gemeentelijke technische diensten en de sportdienst zijn van heel groot belang. Zonder die steun zou ons tornooi niet meer mogelijk zijn. Het is ook heel belangrijk dat de voorbereidingswerkzaamheden van nabij opgevolgd worden.”

“Ik kan ook niet genoeg het vele administratieve werk van onze secretaris Koen Desendere in de verf zetten. De laatste maanden voor het tornooi verzet hij bergen werk, maar ook de inzet van heel wat vrijwilligers is van onschatbare waarde. Ik hoop dat we nog lang op hen een beroep kunnen doen, anders wordt de organisatie van ons tornooi wel heel problematisch. Ik ben ook heel blij dat ikzelf nog actief kan meewerken aan deze jubileumeditie. Op mijn leeftijd is de organisatie van zo’n tornooi en alles wat erbij komt kijken heel zwaar. Ik geniet echter nog elk jaar enorm van de gezellige sfeer en de vriendschap onder de deelnemers.”

VOLLEY DE HAAN

Opgericht in: 1968 (hoogste niveau: tweede nationale dames)

Voorzitter: Eric Van den Broucke (al ruim dertig jaar het boegbeeld van de club)

Secretaris: Koenraad Desendere (al vele jaren de harde werker achter de schermen)

Aantal leden: Circa 120

Aantal ploegen in competitie: 9

Niveau fanionploeg: Derde jaar in Promo 2

Trainingen en wedstrijden: Sport- en recreatiecentrum Haneveld, Nieuwe Steenweg, 74 De Haan

Website: www.volleydehaan.be

Belangrijkste activiteit in 2024: Organisatie van het gouden jubileum van het internationaal volleybaltornooi medio augustus, waaraan ruim 50 ploegen uit binnen- en buitenland deelnemen.

The post Volley de Haan organiseert 50ste internationaal tornooi: “Belangrijk voor financiën én uitstraling” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kristy vindt uniek gevormde edelsteen van bijna 5 kilogram tijdens graafwerken: “Grootste die we ooit gevonden hebben”

Kristalzoeker Kristy McMullen was twee weken geleden aan de slag in een amethistzone in Australië toen ze iets opmerkelijks aantrof. Onder een steen die ze juist had opgegraven zat een enorme amethist, een soort van kristalkwarts, verborgen. De edelsteen woog maar liefst 4,9 kilogram en had een unieke vorm, wat het kristal ook erg waardevol maakt. “Dit is de grootste

Lees meer »

Paus begint aan lange reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus begint aan zijn ambitieuze reis door Zuidoost-Azië. Het belooft een beproeving te worden voor de fragiele gezondheid van de 87-jarige paus. Het is de langste en verste tocht in zijn tijd als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

Nieuw Bancontact CASH-punt in Wervik opent half december de deuren in voormalig automatenkantoor van KBC

In de Vlamingenstraat, pal in het stadscentrum van Wervik, komt er in de gewezen loketzaal van KBC een Bancontact CASH-punt. De opening is voorzien op maandag 16 december. Aan deze geldautomaat zullen klanten van Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC geld kunnen opnemen. Wie klant is bij een van die grootbanken kan ook het saldo op de rekening raadplegen

Lees meer »

LIVESTREAM. Wanneer plaatst gretige Evenepoel nieuwe versnelling? Kijk als HLN-abonnee naar de Ronde van Groot-Brittannië!

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Duitslandkenner over triomftocht extreemrechtse AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitsland­expert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Zelfcensuur of mee met de tijd? Toni Coppers wijzigt hier en daar het taalgebruik in zijn oude thrillers

Toni Coppers (63) brengt zijn eerste drie thrillers opnieuw uit én herschreef ze hier en daar op aangeven van een sensitivity reader, een jonge vrouw van 25 met een master Gender & Diversiteit op zak. Een ‘heroïnehoertje’ is voortaan ‘een sekswerker met een overdosis’, het hoofdpersonnage dat ‘tentzeilen’ draagt, wordt een vrouw ‘die gelukkig niet toegeeft aan de dwingelandij van

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is hierrdoor gesloten.

Lees meer »

Ewoud Vromant pakt zilver in tijdrit op Paralympische Spelen

Op de Paralympische Spelen in Parijs heeft Ewoud Vromant ons land een 4e medaille bezorgd. Vromant werd 2e in de tijdrit in de klasse C2. De Fransman Leauté was twee seconden sneller, maar Vromant bleef wel de Australische titelverdediger Hicks voor. Lees er alles over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

Marc Costenoble geeft na 40 jaar fakkel transportbedrijf Macotruck uit Zeebrugge door

Op de viering van het veertigjarig bestaan gaf oprichter van transportbedrijf Macotruck Marc Costenoble de fakkel door. Hij blijft nog even aan boord, maar het bedrijf wordt voortaan geleid door een managementteam van drie ervaren medewerkers, aangestuurd door een nieuwe medeaandeelhouder, de Limburgse transportondernemer Gino Withofs.
The post Marc Costenoble geeft na 40 jaar fakkel transportbedrijf Macotruck uit Zeebrugge

Lees meer »