Vliegtuigje neergestort op snelweg vlak bij Breda, piloot overleden

Op de snelweg A58 van Breda naar Roosendaal in Nederland is vanmiddag een vliegtuig neergestort. De piloot was de enige inzittende en heeft de crash niet overleefd. Dat zegt de Veiligheidsregio van Midden- en West-Brabant. De snelweg is afgesloten in de richting van Roosendaal. 

Meer krantenkoppen in België

Steeds meer kinderen op wachtlijst voor crisishulp: “Gedwongen opnames in de psychiatrie zijn soms enige optie”

Het aantal kinderen en jongeren dat niet meteen kan geholpen worden met een nochtans dringende vraag naar crisishulp zit in stijgende lijn. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Opgroeien. Ook in West-Vlaanderen is de nood bijzonder hoog, zegt coördinator Cedric Kemseke van WINGG, het West-Vlaams netwerk voor geestelijke gezondheidszorg voor jongeren. “Men grijpt nu zelfs steeds meer naar gedwongen

Lees meer »

Wereldspeler Aluvision neemt intrek op Evolis: “Blij om deel uit te maken van Kortrijks ondernemerschap”

West-Vlaams ondernemerskoppel Ann Vancoillie en Dirk Deleu keren terug naar onze provincie, meer bepaald de “economische hoofdstad Kortrijk”, zoals burgemeester Vincent Van Quickenborne het beschreef. De nieuwe thuishaven van Aluvision op het bedrijvenpark Evolis omvat productiefaciliteiten, magazijnruimte, een logistiek centrum, tijdelijke pop-up kantoren en showroom.
The post Wereldspeler Aluvision neemt intrek op Evolis: “Blij om deel uit te maken

Lees meer »

Kunstenfestival Watou lokte goede 20.000 bezoekers

Het Kunstenfestival Watou, een organisatie van de stad Poperinge, heeft zijn editie van 2024 afgesloten met meer dan 20.000 bezoekers. Het enthousiasme van de bezoekers voor ‘Landscape of the Imagination’ was groot, wat zich weerspiegelde in een mooie stijging van de daggemiddelden, zelfs met de latere start van het festival en een extra sluitingsdag per week.
The post Kunstenfestival

Lees meer »

Tiener die hele gezin uitmoordde in Italië “helemaal van streek” in gevangenis: “Nu beseft hij pas echt wat hij heeft gedaan”

De 17-jarige Italiaanse jongen die afgelopen weekend zijn vader Fabio (51), moeder Daniela (48) en broertje Lorenzo (12) doodstak in hun huis in het dorpje Paderno Dugnano vlak bij Milaan, heeft in de gevangenis met zijn advocaat gesproken. Volgens de Italiaanse krant ‘Corriere della Sera’ is Riccardo C. “helemaal van streek” en beseft hij nu pas echt “wat hij gedaan

Lees meer »

“De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld in voor kinderen in Combodja

Op 15 september organiseert Hope For The Children voor de tweede keer ‘Wandel voor Cambodja’. Dokter Thierry Dalewyn (68) uit Waregem begon 12 jaar geleden met het project dat ondertussen al 170 kinderen hulp bood. “Dit is mijn levenswerk, ik ben daar thuis”, klinkt het.
The post “De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld

Lees meer »

Speelt de krappe arbeidsmarkt de NMBS parten nu uitbreiding treinaanbod wordt uitgesteld? “Men is naïef geweest”

De beslissing van spoorwegmaatschappij NMBS om de tweede fase van de uitbreiding van het treinaanbod uit te stellen, laat bij velen een bittere nasmaak achter. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is boos en wil dat de beslissing wordt teruggedraaid. Bij de vakbonden is men niet verbaasd. Transporteconoom Thierry Vanelslander geeft toe dat het "een beetje sneu" is, maar ziet

Lees meer »

Dode bij noodweer in Australië

Bij hevig onweer in de deelstaat Victoria in het zuidoosten van Australië is maandag een 63-jarige vrouw om het leven gekomen. 150.000 huishoudens zitten zonder stroom.

Lees meer »

Tordale viert 55ste verjaardag met volksfeest: “Laagdrempelig, maar overweldigend”

Een groot straatfeest waarop iedereen welkom is. Zo wil Tordale zijn 55ste verjaardag vieren. Zonder academische zitting of andere plechtstatigheden. Op zaterdag 21 september van 14 tot 19 uur aan het hoofdgebouw in de Bruggestraat is het zover. Dan is het feesten geblazen.
The post Tordale viert 55ste verjaardag met volksfeest: “Laagdrempelig, maar overweldigend” appeared first on KW.be.

Lees meer »