“Vlaams-nationalisten vinden in staatsonderwijs een bondgenoot bij socialisten”

Hoe meer nota’s uitlekken, hoe duidelijker wordt dat N-VA weinig rekening heeft gehouden met wie ze aan tafel heeft uitgenodigd. Die teksten zijn een doorslag van het N-VA-partijprogramma, maar als je dat te ver doorduwt, wakker je het verzet aan. Misschien dat daarom de nota over de aanpak van de langdurig zieken een ingreep bevat die socialisten graag horen: de werkgevers langer laten meebetalen voor zieke werknemers.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Belang Kortrijk gaat kiesstrijd aan met volledige lijst en programma: “Handleiding tot beter stadsbestuur”

Vlaams Belang Kortrijk trekt ten strijde met een volledige lijst van 41 kandidaten. “Onze partij kiest daarbij resoluut voor vernieuwing, verjonging en vervrouwelijking”, zegt kopman en kandidaat-burgemeester Wouter Vermeersch. “Ik ben bijzonder fier op al onze kandidaten en dankbaar dat zij stuk voor stuk hun nek uitsteken opdat ‘Kortrijk weer van óns’ wordt.”
The post Vlaams Belang Kortrijk gaat

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf en boete voor eenzame man na exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Zelfs in combi deed hij verder”

Een 50-jarige man uit Oekraïne is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een effectieve boete van 800 euro voor exhibitionisme. Tussen de slachtoffers een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.
The post Voorwaardelijke celstraf en boete voor eenzame man na exhibitionisme aan Vetexsite

Lees meer »

Belgen veranderen massaal van bank

01:00 In de eerste zes maanden van het jaar werden bijna 25.000 spaarrekeningen overgedragen naar een andere bank. Dat is een teken dat de grotere concurrentie tussen de banken vruchten afwerpt.

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

Conflict bij Audi Brussels bereikt kookpunt: directie zet werknemers zonder loon thuis, vakbonden laten deurwaarder ‘lock-out’ vaststellen

De sfeer aan de Audi-fabriek in Vorst wordt steeds grimmiger. Op vraag van de vakbonden heeft een deurwaarder vastgesteld dat de fabriek dicht is. “Er zijn 200 à 300 werkwilligen die niet binnen mogen”, zegt ACV Metea-vakbondsman Ronny Liedts. Er wordt gesproken van een ‘niet-wettelijke lock-out’. De actie kwam nadat het management zondagavond had aangekondigd dat de fabriek gesloten zou

Lees meer »

EXCLUSIEF. Nieuw fenomeen Roxy Dekker domineert Nederlandse hitlijsten: “Op Tomorrowland had ik pas door dat ik ook bij jullie fans heb”

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »

Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op punt”

E-bike wordt beschouwd als een van de jongste disciplines in de motorsport. In deze variant tussen motorcross en mountainbike werd Marino Roets onlangs wereldkampioen downhill en probeert hij straks voor de vierde keer op rij Belgisch kampioen te worden in de categorie EX2.
The post Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op

Lees meer »

Sterft Mieke in januari zoals beeld uit seizoensfinale doet vermoeden? Actrice Caroline Maes reageert voor het eerst

Sterft de geliefde Mieke Van den Bossche begin januari in ‘Familie’? Dat is de vraag die veel kijkers van de reeks bezighoudt na het zien van de ‘flash forward’ in de seizoensfinale. Daarin lijkt het alsof Mieke het leven laat op haar eigen trouw, met gangster Joris Nuyens. Die laatste vermoordde Miekes zus Leen eerder al op gruwelijke wijze, en

Lees meer »