Vijverkaffee schenkt aan goede doelen

Het Vijverkaffee, de zomerse pop-upbar bij Papes Putten in Lichtervelde, start op vrijdag 9 augustus en blijft open tot en met zondag 18 augustus. Vorig jaar konden de organisatoren van het Vijverkaffee iets meer dan 3.800 euro verdelen over vijf goede doelen. Dit jaar kiezen ze voor dezelfde goede doelen.

“Boven De Wolken biedt gratis professionele fotosessies aan voor sterrenouders bij het verlies van hun baby. Hun fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots, met veel respect, ervaring en liefde voor kostbare herinneringen”, vertelt Tomas Madou, een van de oprichters van het Vijverkaffee. “Mijn vrouw Mieke en ik zijn zelf sterrenouders en dragen deze organisatie een heel warm hart toe.”

Project Dhobasole zet zich dan weer in om stenen huisjes te bouwen voor rondzwervende gezinnen in een heel arm gebied, ongeveer 250kilometer van Calcutta (India). “Lichterveldenaars Luc Goddyn en Christel Jaques zijn trouwe Vijverkaffee-bezoekers en zetten zich al hun leven lang in voor verschillende projecten in India.”

The Breede Centre is een project in Zuid-Afrika. “Deze ngo is erop gericht jonge werklozen en kinderen te helpen om hun praktische vaardigheden aan te scherpen, en ondernemerschap aan te moedigen. The Breede Centre heeft al jaren een nauwe band met verenigingen in Lichtervelde.”

vwz Kleine Held

Vijverkaffee steunt ook Kovalam Surf Club, de eerste officiële surfclub van India. “Heistenaar Jelle startte de surfschool voor lokale straatkinderen en leert hen surfen, op voorwaarde dat ze naar school gaan.”

Tot slot is er nog vzw Kleine Held, opgericht om ouders van premature baby’s met een aandoening een lichtpuntje te schenken in een emotioneel zware en heftige periode. “Ze bieden gratis startpakketten en fotoreportages aan de ouders aan. De pakketten worden door een team van vrijwilligers gemaakt.” (JW)

The post Vijverkaffee schenkt aan goede doelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geinspireerd door Marieke Vervoort en met crowdfunding naar Paralympische Spelen: wie is Léa Bayekula?

Na haar ontgoochelende terugval in het zicht van de meet op de 800 meter pakt Léa Bayekula dan toch paralympisch goud op de 100 meter: zo beleeft Léa Bayekula een ijzersterk debuut in Parijs. Wie is de 29-jarige Brusselse rolstoelatlete die nog advies kreeg van de legendarische Marieke Vervoort en als studente met crowdfunding haar paralympische sportdroom wou waarmaken?

Lees meer »

Elise en Bastien nieuwe gezichten van iconische frituur ’t Vichtenaarke: “Opa zou trots op ons zijn”

Elise Voet (24) en Bastien Loosveld (27) zijn de nieuwe gezichten van frituur ‘t Vichtenaarke in de Harelbekestraat. De kneepjes van het vak leerden ze van de schoonzussen Rosine Deconinck en Maryke Demeyere die de afgelopen 23 jaar de vaste waarden waren van deze frituur.
The post Elise en Bastien nieuwe gezichten van iconische frituur ’t Vichtenaarke: “Opa zou

Lees meer »

Met dank aan de centjes en steun van nationaal: hoe Sammy Mahdi (CD&V) ervoor wil zorgen dat de kaart van Vlaanderen toch nog puur oranje kleurt

Al jaar en dag is CD&V de hofleverancier van burgemeesters in Vlaanderen, en dat willen de christendemocraten zo houden. Om schade aan de nationale merknaam te vermijden heeft de partij er alleszins alles aan gedaan om ‘CD&V’ ook lokaal levend te houden, via nationale steun en financiële prikkels. Maar 13 oktober volgt de echte test: behouden de christendemocraten hun lokale

Lees meer »

Vrouw (62) ligt dood in mobilhome op E40-parking in Jabbeke, echtgenoot (65) twee dagen later gearresteerd: “Ik was op weg naar het ziekenhuis”

Op de snelwegparking in Jabbeke is vorige week het dode lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. De echtgenoot (65) van de dame werd twee dagen na het overlijden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor doodslag en schuldig verzuim. “Maar enkel voor die laatste kwalificatie werd mijn cliënt in verdenking gesteld én uiteindelijk ook vrijgelaten”, zegt

Lees meer »