Vijftigtal huizen tijdlang zonder water na drie waterlekken in Kortemark, ook in omliggende gemeenten minder waterdruk

Een vijftigtal huishoudens zat sinds de nacht van maandag op dinsdag een tijdlang zonder water door drie waterlekken in Kortemark. “De oorzaak is momenteel nog in onderzoek”, zegt Brigitte Van Damme van De Watergroep. Door de lekken was er ook tijdelijk minder waterdruk in omliggende gemeenten.

Sinds de nacht van maandag op dinsdag zat een vijftigtal huishoudens in Kortemark zonder water door meerdere waterlekken. Ook in de omliggende (deel)gemeenten Werken (Kortemark), Houthulst, Klerken (Houthulst) en Esen (Diksmuide) was er tijdelijk minder waterdruk. De Watergroep moest ter plaatse komen om herstellingswerken uit te voeren.

Hinder

“Door grote pieken in waterverbruik waren er drie lekken ontstaan in Kortemark”, zegt Brigitte Van Damme van De Watergroep. “De oorzaak daarvan is momenteel nog in onderzoek. De waterlekken situeerden zich in de Stadenstraat en in de Zarren-Lindestraat. Techniekers van De Watergroep kwamen ter plaatse om de nodige herstelwerken zo snel mogelijk uit te uitvoeren. Die herstellingen brachten voor sommige omwonenden een tijdelijke onderbreking van hun watervoorziening met zich mee. Het ging om een vijftig huishoudens.”

“Door de lekken was er ook tijdelijk minder waterdruk in de omliggende (deel)gemeenten. Het lokale leidingnetwerk is ondertussen herschakeld, zodat we overal weer voldoende waterdruk kunnen voorzien.” Dinsdagnamiddag rond 14 uur was de storing opgelost. Tot dan konden de betrokken inwoners wateronderbrekingen of drukproblemen ondervinden.

Kotsbeu

In de Stadenstraat in Zarren (Kortemark) is het al het zoveelste waterlek in de afgelopen jaren. Begin deze maand reageerde de gemeente dat zij de situatie kotsbeu is en dat er een plan van aanpak gevraagd wordt van De Watergroep. “Als ik het goed doorgekregen heb, bevonden deze waterlekken zich op een andere plaats dan waar de veelvuldige lekken in Zarren doorgaans voorkomen”, reageert burgemeester Karolien Damman (CD&V).

“Het onderhoud met De Watergroep dat wij gehad hebben, was naar aanleiding van de herhaaldelijke lekken op dezelfde plaats. Daarom wilde de gemeente daarvoor een plan van aanpak. Inmiddels heeft De Watergroep hun plan voorgesteld. Ze hebben ons beloofd dit met hoge prioriteit te behandelen en om dat deel van het waternetwerk te vernieuwen.” (DMe)

The post Vijftigtal huizen tijdlang zonder water na drie waterlekken in Kortemark, ook in omliggende gemeenten minder waterdruk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen

Begin juli presenteerde lijsttrekker Dieter Carron de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Bij de voorstelling stonden nog enkele plekjes open, omdat de partij nog zocht naar enkele specifieke profielen. Ondertussen werden de resterende 6 plaatsen ingevuld.
The post Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Lang heeft niemand geweten dat Erik nog een broer had”: wie is Patrick Van Looy, die opdook in ‘Komen eten’?

Opvallend moment in ‘Komen eten’ maandagavond. Toen het tijd was voor het hoofdgerecht, schakelde Erik Van Looy (62) de hulp in van zijn jongere broer Patrick. Omdat Erik niet kan koken, moest die stiekem de worst en puree bereiden voor de gasten. Maar wie is Patrick eigenlijk? Ooit winnaar van een schoonheidswedstrijd, en in tegenstelling tot Erik niet per se

Lees meer »

Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars”

Zaterdagmorgen trapte Trots op Oostende, de kartellijst van Open VLD, CD&V en Groen, de campagne voor de lokale verkiezingen letterlijk op gang. Hun programma telt elf thema’s. “We hebben geluisterd naar de Oostendenaars, verschillende ideeën verzameld en alles samengebracht tot ons programma”, zegt lijsttrekker Bart Tommelein.
The post Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars” appeared

Lees meer »

Alarmfase oranje in het West-Vlaamse peloton: deze provinciegenoten hebben (officieel) nog geen contract voor volgend seizoen

Sinds 1 augustus mogen wielertransfers officieel gemaakt worden. Het is dan ook al iets meer dan een maand uitkijken naar nieuws over onze West-Vlaamse profs die nog geen contract hebben voor volgend seizoen. Sommigen moeten zich (geen) zorgen maken.
The post Alarmfase oranje in het West-Vlaamse peloton: deze provinciegenoten hebben (officieel) nog geen contract voor volgend seizoen appeared first

Lees meer »

Terug naar school, de oorlogseditie: Oekraïners getuigen

Vier miljoen Oekraïense kinderen keerden deze week terug naar de schoolbanken. Een op de vier doet dat wel via online lessen, thuis of vanuit het buitenland. Na 2,5 jaar oorlog is veiligheid ook niet meer de enige prioriteit. “Gedaan met het afsluiten van gevoelens. Er is een gigantische vraag naar psychologische hulp.”

Lees meer »

Nederlandse regering na lange zit akkoord over regeerprogramma

De Nederlandse regering heeft overeenstemming bereikt over een regeerprogramma, waarin het akkoord op hoofdlijnen tussen de vier coalitiepartijen nader is uitgewerkt. Het vergde wel lange en intensieve gesprekken, erkenden meerdere bewindslieden na afloop van een ministerraad die uren langer duurde dan gebruikelijk.

Lees meer »

LIVE VUELTA. “Degelijk, maar geen superdag”: Campenaerts naar de hot seat na knappe tijdrit, maar concurrentie nadert aan tussenpunt

De Vuelta komt vandaag definitief tot een eind. Primoz Roglic staat comfortabel in het rood en lijkt zijn vierde Vuelta-overwinning bijna op zak te hebben. Vervolledigen O’Connor en Mas het eindpodium of weet iemand anders hun plek nog af te snoepen? En wie wint de afsluitende tijdrit? Mis niets van de slotetappe via onderstaande liveblog.

Lees meer »

Van “Professorenpartei” tot de geheime dienst die hen in de gaten houdt voor extremisme: waar staat de AfD voor?

Na een duidelijke overwinning tijdens de deelstaatverkiezingen afgelopen weekend heeft Alternative für Deutschland, afgekort AfD, zich sterker verankerd in het Duitse politieke veld. Binnen en buiten Duitsland kent de partij sterke aanhangers, maar ook tegenstanders. Controverse is de partij niet onbekend, maar wie zit achter de partij? En waar staat de partij voor?

Lees meer »

Wat is de Philadelphi-corridor en waarom wil de Israëlische premier Netanyahu die koste wat kost in handen houden?

De Israëlische premier Netanyahu wil van geen wijken weten: Israël heeft de Philadelphi-corridor in handen en zal die controle behouden. De discussie over het zeggenschap over het grensgebied gooit roet in het eten van de onderhandelingen tussen Israël en Hamas. Binnen en buiten Israël krijgt het stugge standpunt van Netanyahu kritiek. Waarom is die corridor zo belangrijk voor hem?

Lees meer »