Vijftiger opgepakt op verdenking van moord op ex-huisbaas (74) in Moorslede

Een 51-jarige man is opgepakt op verdenking van moord op een 74-jarige man uit Moorslede. Het lichaam van het slachtoffer werd maandag aangetroffen in zijn woning. Dezelfde verdachte zou afgelopen zaterdag ook brandgesticht hebben bij de woning van zijn ex in Spiere-Helkijn.

Zaterdag rond 10.30 uur rukte de brandweer uit naar de Stationsstraat in Spiere-Helkijn. Daar was brand ontstaan in een garagebox achter een woning. De garage brandde volledig uit en ook twee aanpalende boxen raakten beschadigd. Al snel werd vermoed dat er kwaad opzet in het spel was. De zoon des huizes had kort na het ontstaan van de brand een man zien weglopen met een jerrycan in zijn hand.

Moord

Die man zou echter spoorloos blijven tot maandagmiddag. Toen werd zijn inmiddels geseinde nummerplaat opgepikt door een ANPR-camera bij de stad Blankenberge. De 51-jarige verdachte kon zonder veel problemen opgepakt worden. Pas later bleek echter dat hij in aanmerking komt voor nog veel meer dan enkel de brandstichting in Spiere-Helkijn.

De man wordt ook verdacht van de moord op een 74-jarige man uit Moorslede. Volgens bronnen zou het om zijn voormalige huisbaas gaan waarmee de verdachte al enige tijd een geschil had. Het is nog niet duidelijk wat de rechtstreekse aanleiding van de feiten is, noch wanneer die zich precies afspeelden.

Onduidelijk

Een buurman sprak op vrijdag nog met het slachtoffer. “Hij was vriendelijk en we maakten een normaal praatje”, aldus de buurman. “Hij vertelde wel dat hij eindelijk een man had buiten gekregen uit een woning die hij verhuurde, daar waren al enige tijd problemen mee. Maandagavond stond dan plots de politie hier. Een vriend had hem dood gevonden en er zou ook bloed in het huis gelegen hebben. Doorgaans hadden we niet zoveel contact, maar het doet toch raar. Hij was een sterke, fitte man voor zijn leeftijd. Ik zei nog dat hij honderd jaar zou worden.”

Maandag rond 19 uur merkten de buren inderdaad op dat er plots heel wat politie aanwezig was in de anders erg rustige Sprietstraat. Nog tot dinsdagavond waren speurders druk in de weer om de nodige vaststellingen te doen. Veel is nog onduidelijk.

Het parket bevestigde enkel dat de man die al verdacht werd van de brandstichting en poging tot moord in Spiere-Helkijn, nu ook verdacht wordt van de moord in Moorslede datzelfde weekend. De vijftiger werd intussen aangehouden door de onderzoeksrechter en verschijnt vrijdag voor de raadkamer, die beslist over zijn verdere aanhouding.

The post Vijftiger opgepakt op verdenking van moord op ex-huisbaas (74) in Moorslede is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bert Bolle na eerste zege: “Deugddoend!”

Uiteenlopende emoties bij Bert Bolle (20) na twee thuiskoersen. De wedstrijd voor elites en beloften op kermismaandag leverde hem een eerste zege op. Enkele dagen later was hij in de profkermiskoers net niet attent genoeg.
The post Bert Bolle na eerste zege: “Deugddoend!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Vlaams Belang stelde donderdag de lijst voor omtrent de provincieraadsverkiezingen voor de kieskring Kortrijk-Roeselare-Tielt. De negentienjarige Anzegemse rechtenstudent Martijn De Maesschalck zal met zijn zesde plaats de jongste op de lijst te vinden zijn naast lijsttrekker Michiel Descheemaeker en lijstduwer Wouter Vermeersch.
The post Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Lees meer »

Maak plaats Duitsland, de toekomst van de auto is ‘made in China’: “De Chinezen hebben een voorsprong van jaren opgebouwd”

Deutsche Gründlichkeit. Het was jarenlang het antwoord van automobilisten uit binnen- en buitenland die voor de aankoop van een nieuwe auto niet verder keken dan de lokale verdeler van Audi, BMW, Volkswagen of Mercedes. Dat gold ook voor China. Al zijn ze daar in eigen land geëvolueerd van grote afnemer naar overnemer van de markt. Een voorbode voor hier bij

Lees meer »

“Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping

Vanaf woensdag trekken Jani Kazaltzis en James Cooke door Vlaanderen om mee de handen uit de mouwen te steken. In de eerste aflevering van ‘Jani & James doen-het-zelf’ houden ze halt bij de familie Vanhemmens van hoeve Ten Rooden Duifhuize.
The post “Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugge creëert groene belevingszone aan de Boninvest

In 2021 kocht Stad Brugge een administratief gebouw en garagestelplaats langs de Boninvest aan. “Met deze strategische aankoop creëren we een historische kans om onze Brugse Vesten te herstellen en de groene wandeling en fietsroute rondom te stad te vervolmaken”, zeggen burgemeester Dirk De fauw en schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “Tijdens de winterperiode vatten we aan met

Lees meer »

Jens Dendoncker blikt terug op gênant moment uit zijn carrière: “Ik zei ‘sorry’ en liep snel van het podium”

Jens Dendoncker (34) keert binnenkort terug als presentator van ‘The Masked Singer’. Vorig jaar wist hij het publiek al te charmeren, hoewel zijn optredens niet altijd vlekkeloos verliepen. In de podcast ‘Achter de Schermen’ blikt hij terug op een van de meest gênante momenten uit zijn carrière. “In de begin van mijn carrière ben ik meermaals keihard afgegaan.”

Lees meer »