Vier inbrekers aangehouden door Brugse onderzoeksrechter na achtervolging op E19

De Brugse onderzoeksrechter heeft vier mannen aangehouden op verdenking van een reeks inbraken bij bedrijven. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, woensdag. De verdachten werden opgepakt na een achtervolging op de E19.

De politie kreeg het voertuig van de verdachten in de nacht van zondag op maandag in het vizier. De Alfa Romeo met Franse nummerplaat liet zich echter niet zomaar inrekenen en vluchtte aan hoge snelheid over de E19 richting Brussel. Ter hoogte van Aartselaar verliet het voertuig de snelweg, maar dat betekende nog niet het einde van de achtervolging. “De bestuurder van de verdachte wagen poogde met roekeloos rijgedrag de politie af te schudden en bracht daarbij ook andere weggebruikers in gevaar”, klinkt het bij het parket. De vier inzittenden probeerden ook nog te voet verder te vluchten, maar werden in Rumst gevat door de politie.

Zware diefstallen

De arrestaties kaderen in een onderzoek dat de West-Vlaamse federale gerechtelijke politie (FGP) onder leiding van een Brugse onderzoeksrechter voert. Alles draait rond een reeks zware diefstallen in bedrijven over het hele land. Bij die inbraken liepen veel gebouwen ook schade op. “In het vluchtvoertuig werd onder meer een grote hoeveelheid sigaretten aangetroffen, die ondertussen in verband kon worden gebracht met een zware diefstal in een handelszaak in Essen.”

Na verhoor werden vier verdachten aangehouden door de onderzoeksrechter. Het gaat om vier mannen van 25 tot 55 jaar oud en van Albanees-Kosovaarse afkomst. Verder onderzoek moet uitwijzen voor welke feiten de verdachten precies in aanmerking komen. De Brugse raadkamer zal vrijdagochtend oordelen of het viertal langer in de gevangenis moet blijven.

The post Vier inbrekers aangehouden door Brugse onderzoeksrechter na achtervolging op E19 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview in onze krant naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

Oekraïense delegatie uit bezet gebied op bezoek in Limburg: “We kunnen hier veel leren voor de wederopbouw van ons land”

In Limburg is deze week een Oekraïense delegatie op bezoek. Die wil kennis opdoen over onder meer de reconversie van de mijnen, persvrijheid en recyclage. Het gaat onder meer om de gouverneur van de provincie Loehansk in het oosten van Oekraïne, een gebied dat intussen door Rusland is bezet, en drie burgemeesters van bezette steden. Vandaag bracht de delegatie een

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Hij kreeg de volle laag van De Bruyne toen hij niet goed doordekte”: drie mindere Duivels, twee keer 7 op 10

Geen cadeau voor de Rode Duivels in Hongarije, een match zonder publiek tegen Israël. Niet de minste beleving in de tribunes en dat weerspiegelde zich ook lang op het veld. Gelukkig volgde er een tweede helft met veel meer animo, al konden slechts twee spelers zich onderscheiden. Drie Duivels moeten het stellen met een vijfje. Ons rapport.

Lees meer »

Helikopterpiloot van Royal Navy omgekomen bij ongeluk op Kanaal

Een lid van de Britse Royal Navy is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een helikoptercrash op het Kanaal. Dat maakt de marine donderdag bekend. De helikopter voerde een nachtelijke oefening uit met het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, toen het misging. De Merlin Mk4 moest volgens de Britse marine voor de kust van Dorset

Lees meer »

Drugslab ontdekt in Houthalen-Helchteren

De lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft vrijdag in Houthalen-Helchteren een drugslab ontdekt. De productielocatie voor synthetische drugs bleek niet actief te zijn.

Lees meer »

Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis”

Niet alleen de huwelijks- en overlijdensakten, maar ook de geboorteakten zijn nu raadpleegbaar in de online leeszaal van het Izegemse stadsarchief. “Die akten waren al een tijd gedigitaliseerd, maar voor opzoektingswerk niet beschikbaar door een technisch probleem”, zegt schepen van archief Kurt Himpe.
The post Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis” appeared first

Lees meer »

In de manosphere van Tiktok: waarom kijken jongens naar misogyne filmpjes?

Even scrollen op Tiktok en een jongen komt in de manosphere terecht. De Standaard creëerde fictieve accounts en zag hoe de levenslessen van Andrew Tate en consorten in overvloed te vinden zijn. Lessen die vaak bijzonder vrouwonvriendelijk zijn. “Je kunt eerst blut en dan rijk zijn, maar je kunt niet eerst een hoer en dan iemands vrouw zijn.”

Lees meer »

Frankrijk vraagt uitstel aan Europese Commissie voor begrotingsplannen

De Franse regering heeft de Europese Commissie om uitstel gevraagd voor de plannen om het begrotingstekort aan te pakken. Dat meldt het weekblad La Tribune Dimanche en bevestigt het Franse persbureau AFP. Frankrijk moet, net zoals België, een voorstel voor een middellangetermijnplan op 20 september indienen bij de Commissie.

Lees meer »